Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bloki zadające DMG

masterchjek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie Terrarii, znacie może bloki, które powodują utratę HP potworów przez wejście na nie? Bo chciałbym zabezpieczyć domek przed potworami np. jak jest Solar Eclipse ;)

Opublikowano

Lawa przed hardmodem, później pułapki z Temple.

W Solar Eclipse są wampiry one potrafią zamienić się w nietoperza skutecznie omijając jakiekolwiek pułapki. No i ćma.

Polecam po prostu zakładać set summonera gdy chcesz spokoju.

Opublikowano

Pamiętam w piekle, jak się na coś nadepnęło to zadawało po 1 dmg, jakiś blok i nie była to lawa, nie jestem pewny. W kilku poradnikach pokazywali, że tego bloku używa się też przy ubijaniu bossów.

Opublikowano

To jest stary sposób, od dawna nie działa, w dodatku nie działał na przeciwników tylko graczy.

Był to Hellstone lub Meteor

Opublikowano

Nie ma już form, dropią od razu klucze (ale nadal trzeba pokonać Planterę by otworzyć skrzynię)

Ja zaraziłem ocean crimsonem, żeby mieć dużo map. Na ok. 50 map wypadły mi 2 klucze, więc to jest jakiś sposób.

Opublikowano

Tak, nie i tak.

Można dołożyć Temple Bricki dla dodatkowego spawn rate, ale pewnie jeszcze nie masz do nich dostępu.

Te lodowe bloki do góry są pomalowane (Clentaminatorem) żeby stworzyć sztuczny biom, inaczej nie będą leciały klucze z tych biomów. Skoro jesteś zainteresowany tylko Crimsonowym kluczem to wystarczy, że zrobisz blok z czerwonego lodu, albo nawet zwykłego Crimstone.

Opublikowano

Tak, nie i tak.

Można dołożyć Temple Bricki dla dodatkowego spawn rate, ale pewnie jeszcze nie masz do nich dostępu.

Te lodowe bloki do góry są pomalowane (Clentaminatorem) żeby stworzyć sztuczny biom, inaczej nie będą leciały klucze z tych biomów. Skoro jesteś zainteresowany tylko Crimsonowym kluczem to wystarczy, że zrobisz blok z czerwonego lodu, albo nawet zwykłego Crimstone.

Czyli, że wystarczy, że położę parę crimston blocków w powietrzu i będą się tam respić te potworki pod wodą?

Opublikowano

polecam to zrobić w dungeonie... wykopać ogromny obszar postawić bloki i czekać...

soule z tego wypadają więc klucze też ;x... a co do kluczy to nie wiem czy jest sens robienia farmy ich...

sam znalazłem już z 6 Hallow Key-ów 

i nie mam co z nimi zrobić ;x...

co do bloków zadających DMG możesz zrobić sobie bańkowa zapora z lavy ;x...

nigdy tego nie używałem ale... użyj baniek aby zrobić zbiornik stwory które będą szły będą się palić ;x

tak jak powiedziałem tak teraz sobie wpadłem na ten pomysł ;x...

Opublikowano

A jak te bańki zrobić?

cd. tego klucza to zrobiłem tak jak na filmiku i respią się tylko te arapiny z jungli, nic innego ;x

Chcę tego Crimson Key'a bo zależy mi na bronii, która przywraca HP, znacie może coś innego?

ew. podrzuci ktoś save'a z Crimson Key'em bądź Vampiric Knives?

Opublikowano

Vampirki to nie jest jedyny sposób na leczenie się...

jest zbroja Palladowa ( pierwsza rzecz która cie może leczyć ( pierwsza która jest w łatwości zdobycia ) )

jest zbroja dla maga z odpowiednim hełmem która przywraca ci HP za każdym razem jak zadasz komuś obrażenia dowolną bronią magiczną

są też akcesoria które bardzo pomagają w regeneracji HP...

ogniska , miód , Lampy sercowe no i ofc. potiony...

mając potek miód lampe i ognisko oraz będąc w zbroii z palladu jesteś prawie nie do zabicia...

a co do baniek...

bańki możesz kupić u NPC Imprezowego ( Party Girl ) 

- bańka ma specjalne właściwości dzięki którym GRACZ MOŻE przechodzić przez nią

ale każda CIEŃ NIE może... czyli np. zrobisz zbiornik z baniek i możesz przez niego przebiec ale np. lawa już nie przepłynie...

Opublikowano

Rozumiem, rozumiem jednakże napaliłem się na te Vampirici, a cd. tego seta, który przywraca HP, spectre set, jest odpowiedni, lecz jaką do tego broń dobrać? Bo jak narazie rozwaliłem Golem'a i dalej nie zamierzam się ruszać bez lepszego EQ :)

Opublikowano

Spectre set działa z KAŻDĄ bronią MAGICZNĄ...

czyli jeśli bron wymaga Many to ta broń w połączeniu z Spectre Set-em będzie cie leczyć...

jeśli martwisz się o mane to spokojnie... są przedmioty które SAME będą regenerowały manę...

jest też przedmiot który odda ci mane kiedy stracisz HP...

innymi słowy mając ten przedmiot tracisz MP dasz się uderzyć przeciwnikowi i na nowo masz mane :)

jednak bezpieczniejszym sposobem jest zrobienie przedmioty który sam użyje mana poty...

co do lepszego sprzętu o którym mówiłeś... dla mnie Spectre jest wystarczający do wszystkiego...

wystarczy unikać ataków wroga jak sie dasz czasem trafić to wyregenerujesz hp... a pieniądze w grze mam więc mana poty kupić mogę...

//Edit: kilka błędó ort. ;x

//Edit 2: błędów* xD

Opublikowano

Ten przedmiot to Magic Cuffs

Spectre Set idealnie działa z Razorpine z Frost Moona, a potem z Razorpine Typhoon z Fishrona.

Opublikowano

200 to max podstawowej many, a dodatkową mane dają sety magiczne i niektóre akcesoria. Akcesoria z modyfikacją Arcane dają +20 many ale nie opłaca się tego robić.

Opublikowano

Gemspark Block... to są przykładowe i bardzo łatwe do zrobienia bloki które świecą...

- Możesz je włączyć/wyłączyć prądem

- są bloki i ściany

- Tanie do zrobienia

np. Diamond Gemspark Block

robisz go ze szkła i diamentu...

link z wszystkimi Gemsparkami: http://terraria.gamepedia.com/Gemspark_Block

//Edit:

przykładowy obrazek z budynkiem z Gamsparkami: 

http://i.imgur.com/6ABbesO.png

Forum z obrazkiem: ( jako źródło obrazka )

http://forums.terraria.org/index.php?threads/random-challenge-building-combinations.12192/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...