Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pc Build za 1000 Funtów

GGoldRock2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników MPCForum, poszukuje komputera do grania oraz do robienia grafiki jak i renderingu za kwote podana wyzej w tytule, wcześniej miałem laptopa Lenovo Y70 ale był bardzo chu****. Wiec teraz odzyskałem hajs i chce coś nowego ale teraz komputer, przejechałem sie na laptopie a mi nie zalezy aby byc mobilny i brac go wszedzie iz ja pracuje jak narazie w domu.

Moje wymagania są takie:

- Musi zestaw posiadać monitor minimum 1920x1080 60hz.

- Moze byc i ITX albo ATX, bez rożnicy i tak tam bedzie tylko jedna karta graficzna.

- Komp bedzie podkrecony bardzo mocno wiec dobry cooler is Required**

- Preferuje kolorystyke czarno-czerowna.

- Myszke i klawiature mam wiec tego nie potrzebuje.

Logo_IGracze.png

Opublikowano

do robienia grafiki jak i renderingu 

Opowiedz coś więcej jeśli możesz. W jakich programach pracujesz, co konkretnie robisz i jak często w stosunku do grania.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Zestaw bardziej nastawiony na grafikę

http://www.morele.net/inventory/info/99QVlt/

6 rdzeniowy 12 wątkowy i7, 16 gb ram w quad channel, 250 gb ssd, cryorig r1 dzięki któremu podkręcisz procesor jak będziesz chciał

nie starczyło hajsu na 970tkę, więc trzeba zadowolić się 960tką 

ale jak mówie to zestaw głównie pod grafikę i rendering 

­

Opublikowano

Opowiedz coś więcej jeśli możesz. W jakich programach pracujesz, co konkretnie robisz i jak często w stosunku do grania.

Iz ze teraz zaczynam college to bede pracował napewno w jakims programie do programowania ale ogl bede pracowac w Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Muse, Adobe InDesign,  Adobe Premiere Pro, Adobe After Affects.

Rendering bedzie pod filmiki na youtube moze w nawet 4k zobacze jeszcze ale napewno w 1080p60.

Prace ogl są oparte na web designing ale pozniej bede robic cos wiekszego iz planuje założyć firme.

Gram okolo 3-4h dziennie w weekend troche dłuzej ale to zalezy jaki mam humor i czy jestem zmeczony czy nie

Na kompie siedze okolo 12-16h.

Zestaw bardziej nastawiony na grafikę

http://www.morele.net/inventory/info/99QVlt/

6 rdzeniowy 12 wątkowy i7, 16 gb ram w quad channel, 250 gb ssd, cryorig r1 dzięki któremu podkręcisz procesor jak będziesz chciał

nie starczyło hajsu na 970tkę, więc trzeba zadowolić się 960tką 

ale jak mówie to zestaw głównie pod grafikę i rendering 

Wszystko  ladnie pieknie ale brakuje tam monitora którego nie mam.

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Jakkolwiek bym nie liczył, nie oszczędzając na czymś na czym nie warto oszczędzać musiałbyś dorzucić równowartość ok 250zł. Wchodzisz w ten układ? Jeśli nie to można uznać że kupisz coś w przyszłym czasie.

@1361622928-U485574.pngCarlossLolerz chyba się orientujesz tym temacie więc mógłbyś podać jakiś dobry brytyjski sklep? 

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

@panty nie podawaj mu polskich cen bo tutaj wszystkie części są droższe... np. pny gtx 460 - w wielkiej brytanii nowego kupisz za 38.5 funtów a w polsce za ~350-400zł

@Edit płyte główną msi x99a sli plus kupisz za 99funtów (w polsce 930zł) a karte graficzną gigabyte gtx 960 4gb 128bit za 85funtów (w polsce 950zł)

Opublikowano

@panty nie podawaj mu polskich cen bo tutaj wszystkie części są droższe... np. pny gtx 460 - w wielkiej brytanii nowego kupisz za 38.5 funtów a w polsce za ~350-400zł

o czym ty mowisz? o karcie ktora nie jest juz produkowana? 

podalem zestaw, a to gdzie kupi to jego sprawa

­

Opublikowano

@Panty  chyba czegoś nie rozumiesz... Skoro on podaje walute (funty) to rzecz jasna że może to kupić (lub kupi) w 99% w Wielkiej Brytanii - to dlaczego ma przepłacać w Polsce. Napisałem dla porównania tą karte, ale potem podałem 2 aktualne przykłady - płyte główną i karte graficzną (różnica w polsce a w wielkiej brytanii na samej płycie głównej wynosi prawie ~400zł, a na karcie ~480zł)  . Za 1000 funtów złożysz dużo lepszy komputer razem z monitorem niż w polsce za 6500zł samą "skrzynke"... To że podałeś zestaw nie ma nic do rzeczy jak wciskasz mu gtx960 kiedy mógłby bez problemu kupić gtx970. Następnym razem jak oferujesz zestaw dostosuj sie bardziej  do klienta niż podanie samych części na ślepo.

Opublikowano

@Panty  chyba czegoś nie rozumiesz... Skoro on podaje walute (funty) to rzecz jasna że może to kupić (lub kupi) w 99% w Wielkiej Brytanii - to dlaczego ma przepłacać w Polsce. Napisałem dla porównania tą karte, ale potem podałem 2 aktualne przykłady - płyte główną i karte graficzną (różnica w polsce a w wielkiej brytanii na samej płycie głównej wynosi prawie ~400zł, a na karcie ~480zł)  . Za 1000 funtów złożysz dużo lepszy komputer razem z monitorem niż w polsce za 6500zł samą "skrzynke"... To że podałeś zestaw nie ma nic do rzeczy jak wciskasz mu gtx960 kiedy mógłby bez problemu kupić gtx970. Następnym razem jak oferujesz zestaw dostosuj sie bardziej  do klienta niż podanie samych części na ślepo.

Dziekuje bardzo w 100% bede kupować w Wielkiej Brytanii, sam zauwazyłem ze własnie w Polsce jest drozej. Najbardziej chciałbym abyscie mi złozyli dobry komputer na strone https://uk.pcpartpicker.com/

Oczywiście razem z monitorem bardzo mi sie podoba BENQ RL2455HM

To jest co ja złozyłem do 900GBP bo zapomniałem ze musze przeznaczyć 100GBP na biurko i krzesło iz wcześniej miałem laptopa i nie było mi potrzebna

http://uk.pcpartpicker.com/p/6Gjngs

Logo_IGracze.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...