Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa klawiatura

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć aktualnie mam klawiaturę, ale ma ona już swoje lata i zaczynają psuć się klawisze. Wymagania do nowej:

- klawisze na podobnej wysokości co stara (ok. 5 mm), bo nie lubię takich płaskich co mają 1 mm wysokości

- do 150 zł

- muszą być przyciski "wake", "sleep" i "power"

- w miarę dobrze widoczna lampka od caps lock'a

- podświetlana

- bezprzewodowa - niekonieczne, ale mile widziane

- nie dłuższa niż 50 cm (mam ograniczone miejsce na biurku)

- bez touchpada (nie potrzebny mi, będzie przeszkadzał)

Myślałem nad czymś takim, takim albo takim. Jak znajdziecie jakiś fajny model to kupię w ciągu +/- 2 tygodni :)

@ edit

dobra, klawiaturę już mam :) teraz proszę o:

Kamerkę

Dajcie obracającą się, którą można przyczepić do górnej części ramy monitora :) nie znam się na kamerkach, więc kwestie techniczne pozostawiam wam (do 50 zł)

Myszkę

Bez bocznych przycisków, bo mi przeszkadzają. Myszka będzie służyła do grania w najnowsze tytuły i przeglądania internetu. Ma być bezprzewodowa, podświetlanie mile widziane, ale nie konieczne. I ma fajnie leżeć w dłoni, coś w stylu "Vakoss TM-658UW" tylko bardziej pod gaming (do 100 zł).

Głośniki

Potrzebuję 2, bez żadnego subwoofera i innych bajerów. Mają być głośne na tyle żeby przy maxie nie dało się wytrzymać stojąc obok nich i dobrze wyglądać (do 100 zl)

Monitor - WYBRANY

16:9, 1920x1080, czarna rama, DVI-I (dual link), kąty widzenia i żywość kolorów mnie nie interesują (do 300 zł)

Podkładka

Z "wbudowaną" podporą pod nadgarstek i żeby boki się nie strzępiły + żeby dało się ją normalnie umyć pod wodą (do 50 zł)

Słuchawki - WYBRANE

Głośnie, wyciszające otoczenie, z ładnym i czystym brzmieniem, mikrofon, który da się wyginać/odczepiać (do 100 zł)

to wszystko kupię jeszcze w tym roku i mam zamiar na to wydać do 700 zł. W przyszłym roku jak będę w końcu miał więcej hajsu to kupię może całego blaszaka od nowa, bo aktualny zaczyna nie starczać ^^ czekam na propozycje :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jak ktoś mi znajdzie taką klawiaturę, tylko z wysokim profilem klawiszy i przyciskami "power", "sleep", "home" to będę happy :D

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Post nieważny (edit), dajcie warna jak bardzo chcecie :D

Opublikowano

@ ref przepraszam że tak wcześnie (wiem że będzie warn ale i tak mam 0 pkt ostrzeżeń :P ), ale kiedy wstawałem od biurka pociągnąłem za sobą kabel od słuchawek, który urwał się przy rozdwojeniu... :angry: Próbowałem to ratować, ale zanim doszedłem do tego, że problem leży przy rozdwojeniu, rozkręciłem pokrętło od głośności i same słuchawki. Pokrętło poskładałem dość nieumiejętnie więc dziwnie teraz chodzi, dlatego nie chcę się już bawić w lutowanie jack'ów tylko kupuję nowe. Doradzicie jakieś do 100 zł? Kupię w ciągu 2 tygodni.

A jak ktoś nie wierzy w historyjkę i zacznie bóldupić o nabijanie postów, albo to że chcę szybką odpowiedź i wymyślam historyjki, mogę wstawić zdjęcia słuchawek po próbie naprawy :)

Swoją drogą jaki cel ma nabijanie postów? Dają wam coś te posty? -.-

Opublikowano

Do monitora musisz dołożyć 100zł. Chyba, że chcesz używany.

Co do słuchawek bierz Superlux HD681 i Zalmana ZM-MIC1. Nic lepszego w tym budżecie nie dostaniesz.

Myszka musi być koniecznie bezprzewodowa? Na kablu będzie mniejsze opóźnienie.

Co do podkładki bierz Steelseriesa QcK+

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Do monitora musisz dołożyć 100zł. Chyba, że chcesz używany.

Co do słuchawek bierz Superlux HD681 i Zalmana ZM-MIC1. Nic lepszego w tym budżecie nie dostaniesz.

Myszka musi być koniecznie bezprzewodowa? Na kablu będzie mniejsze opóźnienie.

Co do podkładki bierz Steelseriesa QcK+

Monitor może być używka, byle żeby był w dobrym stanie. Podaj jakiś model za 400-500 zł a ja znajdę używkę za 300, bo monitor dopiero w grudniu kupię :)

Słuchawki z mikrofonem chcę razem jako headset. Myszka koniecznie bezprzewodowa, bo nie gram w cs'a czy inne takie i nie czuję tak małych opóźnień. A kabli mam już od groma, bo mam 2 kompy obok siebie + cały sprzęt do nich podłączony, więc wszystko co się da staram się kupić bezprzewodowe. Podkładkę prosiłem z podporą na nadgarstek :) 

Opublikowano

Słuchawki z mikrofonem chcę razem jako headset.

Wytłumacz mi dlaczego? Mikrofon przyczepiasz na kabel, a same słuchawki grają lepiej niż typowe headsety.

http://www.morele.net/sluchawki-creative-hs-800-fatality-gaming-51mz0310aa001-138470/

Mod, który moim zdaniem jest konieczny: http://pokazywarka.pl/fatal1ty_mod/

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wytłumacz mi dlaczego? Mikrofon przyczepiasz na kabel, a same słuchawki grają lepiej niż typowe headsety.

http://www.morele.net/sluchawki-creative-hs-800-fatality-gaming-51mz0310aa001-138470/

Mod, który moim zdaniem jest konieczny: http://pokazywarka.pl/fatal1ty_mod/

Te słuchawki mam :) tzn miałem jeszcze kilka godzin temu, zanim urwałem kabel :/ chcę headset, ponieważ mikrofon osobno to kolejny kabel do kolekcji, który w dodatku mam szansę urwać bo nie jest z tyłu tak jak np od monitora.

Opublikowano

Wolę jednak headset. Chyba kupię drugi raz ten sam, bo był dobry, tylko trochę mocno uciskał i grzał po kilku godzinach grania :D a co z resztą części?

Opublikowano

Benq GL2250. Ten monitor jest już trochę starą konstrukcją, ale na allegro go znajdziesz za 300zł.

Na myszkach bezprzewodowych i na głośnikach się nie znam więc tu już tobie nie pomogę.

Opublikowano

Ten monitor ma dvi-d a prosiłem o dvi-i :/ może być też hdmi (nawet byłoby lepsze). Ale masz rację, na allegro "kup teraz" w dobrym stanie 280 zł jest ^^

@ edit

Dobra, stwierdziłem że monitor kupię jakiś z allegro, bo widziałem ładne za 200-300 zł :) słuchawki też można skreślić, kupię te co wcześniej.

Opublikowano

Co do myszki jeszcze, albo wybierasz bezprzewodową i zwiększasz budżet albo kupujesz coś na kablu, z bezprzewodowych to Ci polecam logitechy ale one jako używki są raczej nie dostępne, swoje kosztują ale są jedynymi, które są tego warte zapewne, chociaż sensory itp mają takie jak przewodowe za 100-150zł. Masz jeszcze myszki razera, typu mamba, które znajdziesz na allegro pewnie za jakieś 200zł (używki)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ten monitor ma dvi-d a prosiłem o dvi-i :/ może być też hdmi (nawet byłoby lepsze). Ale masz rację, na allegro "kup teraz" w dobrym stanie 280 zł jest ^^

@ edit

Dobra, stwierdziłem że monitor kupię jakiś z allegro, bo widziałem ładne za 200-300 zł :) słuchawki też można skreślić, kupię te co wcześniej.

DVI-D da się podłączyć do DVI-I.

Opublikowano

DVI-D da się podłączyć do DVI-I.

Dokładnie, wywnioskowałem, że chcesz też hdmi czyli pewnie używał byś dvi-i - hdmi, a to Cie zaskocze dvi-d przesyła też sygnał cyfowy czyli będzie działać dvi-d - hdmi, jedyną różnicą między dvi-i a dvi-d to to, że ta druga to tylko sygnał cyfrowy (np d-suba nie podłączysz)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ale wy tu dochodzenia prowadzicie xD wiem na czym polegają różnice między tymi wejściami. Chciałbym dvi-i bo przesyła i cyfrowy i analogowy, a nigdy nie wiadomo co się przyda. HDMI na 100% się przyda (xbox i inne takie), ale do kompa raczej wolę dvi bo ma zabezpieczenie przed odpięciem. Myszki nie potrzebuję super-pro-hiper-mega gamingowej za 200 zł, byle żeby ładnie wyglądała, dobrze leżała w dłoni i miała te 3000 dpi. Jak wspomniałem, nie jestem graczem cs'a i innych takich, więc nie potrzebuję myszki z mega dokładnym sensorem. Chciałbym jednak coś dobrego, co nie zepsuje się tak szybko jak te myszki z allegro po 20 zł.

Opublikowano

Moja aktualna myszka ma 1800 dpi a kosztowała 30 zł :>

@ edit

znalazłem 2 fajne myszki

http://www.morele.net/mysz-a4-tech-bloody-r8-wireless-617939/

http://www.morele.net/mysz-a4-tech-bloody-r7-usb-wireless-628169/

która lepsza???

Opublikowano

To że więcej dpi to nie znaczy, że lepsza. Im więcej dpi tym mysz jest szybsza, a nie dokładna. Ilość dpi tak naprawdę o jakości myszy nie świadczy.

http://www.morele.net/mysz-gigabyte-gm-7700b-316610/

Lepszej bezprzewodowej myszy do 100zł nie znajdziesz.

Opublikowano

To że więcej dpi to nie znaczy, że lepsza. Im więcej dpi tym mysz jest szybsza, a nie dokładna. Ilość dpi tak naprawdę o jakości myszy nie świadczy.

http://www.morele.net/mysz-gigabyte-gm-7700b-316610/

Lepszej bezprzewodowej myszy do 100zł nie znajdziesz.

Więcej dpi = czułość, w windows sobie możesz ustawić wyższą jak chcesz i tyle.

Ta myszka ma tylko 1600 dpi, a ten windowsowy "zmieniacz" prędkości nic nie daje, różnicę (dużą) czuć tylko wtedy, kiedy kliknę guzik od dpi na myszce. 1800 to nadal trochę za mało, dlatego szukam czegoś lepszego. Proszę o odpowiedź która z tych 2 myszek które znalazłem jest lepsza, prawdopodobnie kupię jedną z nich.

Opublikowano

@ ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...