Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy samochód ~~4k euro.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gdzieś za jakiś rok będzie 18 lat, i ojciec powiedział, że da mi 4k euro na jakiś samochód, problem w tym, że ja na samochodach się nie znam, więc jak jest tu ktoś obeznany, to prosiłbym o jakieś rady..

Opublikowano

Więc tak:

1. Chcesz samochód który mało pali ?

2. Duże możliwości tuningu ?

3. Tanie części i tania naprawa ?

4. Ładny Wygląd ?

5. Duża moc silnika ?

6. Łatwość prowadzenia ?

Wybierz sobie jakiś punkt i powiedz to coś ci znajdę fajnego.

Opublikowano

Więc tak:

4. Ładny Wygląd ?

5. Duża moc silnika ?

6. Łatwość prowadzenia ?

Jeżeli ma ci to coś pomóc, to podobają mi się samochody z serii (?) Lexus, wolałałbym, żeby mało palił i jakoś wyglądał :)

Opublikowano

Więc tak:

4. Ładny Wygląd ?

5. Duża moc silnika ?

6. Łatwość prowadzenia ?

15letni ekspert się znalazł B)

Popytaj na forach o tematyce motoryzacyjnej.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Za taką cenę (+/- 16 tyś.) spokojnie możesz kupić jakieś is200, ale lexusy raczej nie należą do samochodów ekonomicznych. :) Patrząc też na fakt, że to bd Twój 1 samochód, więc nie bd od razu pewnym kierowcą, dlatego polecam kupić coś za 3-6 tyś. pojeździć nabrać nawyków i dopiero kupować coś, bo przeskok z elek które mają 60 koni na coś co ma 150-200 jest duży. :)

Opublikowano

Lexus IS300, Audi A4, Nissan Primera, Seat Leon, Golf tdi

@DiabloXPL Znamy się, że wiesz ile mam lat ? Bo jakoś ciebie nie kojarzę.

Ten Lexus mi się bardzo podoba, i ten Seat Leon reszta tak średnio bym powiedział, jest szansa aby dostać właśnie ten samochód w dobrym stanie w takiej kwocie? I jak wygląda sprawa z częściami?

Za taką cenę (+/- 16 tyś.) spokojnie możesz kupić jakieś is200, ale lexusy raczej nie należą do samochodów ekonomicznych. :) Patrząc też na fakt, że to bd Twój 1 samochód, więc nie bd od razu pewnym kierowcą, dlatego polecam kupić coś za 3-6 tyś. pojeździć nabrać nawyków i dopiero kupować coś, bo przeskok z elek które mają 60 koni na coś co ma 150-200 jest duży. :)

Jakieś przykłady mógłbyś podać :)?

Opublikowano

Lexus: http://allegro.pl/lexus-is200-2-0vvt-i-i5619403066.html

A to o czym mówiłem z tych tanich to np. :

http://otomoto.pl/oferta/saab-900-saab-2-0-1996r-czarny-metalic-lpg-sekwencja-130km-ID6y9N6d.html

E35

Audi a3/a4

Astra z tych starszych :)

Wystarczy popatrzeć na allegro, sporo tego jest :)

Co do lepszego samochodu, to vw passat b5 1.8 101km spoko furka jeśli chodzi o ekonomiczność i żywotność, sam myślałem nad jej zakupem, ale to wydatek +/- 10 tyś. :) więc wszystko zależy od Twojego zapotrzebowania :)

Opublikowano

Lexus: http://allegro.pl/lexus-is200-2-0vvt-i-i5619403066.html

A to o czym mówiłem z tych tanich to np. :

http://otomoto.pl/oferta/saab-900-saab-2-0-1996r-czarny-metalic-lpg-sekwencja-130km-ID6y9N6d.html

E35

Audi a3/a4

Astra z tych starszych :)

Wystarczy popatrzeć na allegro, sporo tego jest :)

Co do lepszego samochodu, to vw passat b5 1.8 101km spoko furka jeśli chodzi o ekonomiczność i żywotność, sam myślałem nad jej zakupem, ale to wydatek +/- 10 tyś. :) więc wszystko zależy od Twojego zapotrzebowania :)

No ten lexusek z*******y <3 Ten passat też niczego sobie, no nie wiem szukam dalej, i czekam na inne rady, dzięki za odpowiedzi :)!

Opublikowano

Na paliwo też ci da? Jak nie to lepiej odłóż sobie połowę :D

Masz od groma for motoryzacyjnych, a ty z takimi pytaniami przychodzisz na mpc, gdzie połowa osób to trole?

Opublikowano

Na paliwo też ci da? Jak nie to lepiej odłóż sobie połowę :D

Masz od groma for motoryzacyjnych, a ty z takimi pytaniami przychodzisz na mpc, gdzie połowa osób to trole?

Niektórzy też się coś znają, z tego co widzę :)

Opublikowano

Masz 17 lat i chcesz kupić lexusa.? Marzyciel z cb. A kto auto utrzyma, zatankuje? Lexus pali z 10l/100km. (Strzelam) nie będziesz chyba leżał na kasie rodziców. Oczywiście mogę się mylić bo możesz być milionerem, ale na to mała szansa. Nie chcę ci jakoś dociąć, ale uwierz mi. Lepiej na 1 auto kup sobie jakiegoś golfa 4 i nabierz wprawy a pózniej zastanawiaj się nad wyglądem i lepszymi samochodami. Ps. A i jak by co 90% aut z Belgii i z Niemiec są powypadkowe i naprawiane tanim kosztem.

Opublikowano

Ja na twoim miejscu bym zaoszczędził i kupił jakiegoś odpicowanego golfa mk2 tu masz za 3 tysiące 1.6 dużo nie pali ;) 

http://olx.pl/oferta/golf-mk2-gtd-elektr-szyby-szyberdach-tuning-CID5-IDbbCkL.html#9853bb961f

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Lexus i audi mają sporo koni, a zakładam że ty nie zamierzasz jeździć w długie trasy, tylko np. do sklepu lub do szkoły. Mam nadzieje że wiesz że kupno samochodu to nie sztuka, trzeba go jeszcze umieć utrzymać ( ubezpieczenia oc, paliwo, przeglądy, wizyty u mechanika, wymiana części )

Opublikowano

Ponad 20 letni samochód myślisz, że będzie miał 100tyś przebiegu? :D

Oczywiście, że nie - napisałem tylko, że martwi mnie ten przebieg, nie wiem w czym masz problem..

Opublikowano

Zobacz Mazde RX-8 :3 

Jeden z większych syfów. :P Za taką w dobrym stanie w której nie pierdzielnie Ci coś trzeba wyłożyć z 25 tyś. :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...