Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie GPU

JAWORV77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Ostatnio grając w wiedźmina moja karta graficzna (gigabyte 970 windforce) osiągała 75 stopni. Wiecie może jak uniknąć takich temperatur jeśli chodzi o chłodzenie ? Jestem otwarty na propozycje.

signature.png

Opublikowano

Możesz też spróbować poszukać rozwiązania poza kartą. Jak masz rozmieszczone wentylatory w obudowie, czy kable nie przeszkadzają w przepływie powietrza przez pc. Poza tym teraz są najwyższe temperatury otoczenia, jesienią i zimą na pewno temperaturki spadną

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Kartę kupiłem tydzień temu, przy okazji czyszcząc komputer ;) Myślę że to nie wina brudu karty ;P

signature.png

Opublikowano

Jedynie co tu może pomóc to kupienie porządnego chłodzenia, wtedy karta nie powinna osiągać takich temperatur, chociaż Wiedźmin to dość wymagająca gra.

2013-2016

Opublikowano

Może faktycznie jest tak przez temperaturę na dworze ^^ Ale w sumie też prawda że wiedźmin jest wymagający. W BF 3 na ultra mam ok 50-60 stopni jak przy WoT.

//Edit: Ale temperatury przy ok 75/77 stopni nie są groźne dla karty ?

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...