Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do CS:GO

st3fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Wiem, że istnieje mnóstwo takich tematów, ale w moim będzie trochę śmieszków, mała opowieść i prośba o złożenie czegoś w miarę dobrym budżecie.

A więc zaczynam od historii, bo mam natchnienie...

W CS'a gram już jakieś 8 lat, zaczynałem od 1.6, potem przerzuciłem się na Source, ale zaraz wyszedł CS:GO i to na niego postanowiłem się przesiąść. Starsze wersje, wymagania nie były aż tak duże, więc 1.6 jak i Source śmigały mi na starym rupieciu, a potem na słabym laptopie. W CS:GO już nie jest tak łatwo. Na swoim laptopie mam czasami mniej niż 10 fps, a maksymalna stawka to ok 25. Sami wiecie, że nie da się grać na MM na tych fps, i tak ciągle gram mirage/dd2, bo na innych mapach to już była by porażka, np. cobblestone. :)

Już od małego myślę o komputerze do gier, lecz z tych gier zagustowałem w 1 - CS:GO. Od pewnego czasu, próbowałem niby coś już złożyć, kupić, ale nic nie wypaliło. Jako, że jestem nie letni, poprosiłem o pomoc rodziców, ale jako, że miałem trudne chwile, brat powiedział, że konsole są fajne i zamiast komputera, wyszła konsola PS4, która stoi obok telewizora, nie ruszana praktycznie... 2 gry i w co tu grać, jak za MP trzeba płacić.

Dzisiaj, postanawiam odkładać pieniądze i złożyć coś, na czym uciągnę tą grę.

Piszę ten temat głównie przez to, że denerwuje mnie bardzo mała liczba fps, na której nie da się grać. Mam doświadczenie z tą grą, taktyki itp. Wydaje mi się, że śmiało mógłbym pomyśleć o wysokich rangach, jak przy tej liczbie fps wbiłem MGE/DMG. Dzisiaj np. dostałem bana, bo musiałem zrobić restart kompa podczas gry, który zajął mi ok 7 minut. :) Żałosne. :D

-------------------------------------------------------------------------------------------

Okej, a teraz przejdźmy do tej rzeczy, o którą was proszę. Doświadczoną osobę proszę o złożenie zestawu komputera. Komputer ma być tylko pod CS:GO i internet. Tak, by nie włączał się 7 minut, tylko ew. restart komputera zajął maksymalnie 2-3 minuty, bym zmieścił się w dopuszczającym czasie, nie chcę małej liczby fps. Nie wymagam 300 czy iluś, ale ok 100 byłoby miło.

Widziałem taki filmik: 

https://www.youtube.com/watch?v=ysqNO7wPcTU

Szczerze, to mnie zainteresowały te zestawy, ale to może na jakiś wzór. Proszę o złożenie czegoś normalnego, bym miał te klatki w miarę pozytywne. By dało się grać na wszystkich mapach, a nie tylko na tych 2, bo fps nie pozwalają. 50 klatek/s to już coś, bo gra działa płynnie, ale prosiłbym o coś więcej.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Komputer z budżetem, prosiłbym o nie drogi, coś w cenie jak na filmach, proszę też dodać jakiś monitor w miarę ok, w dobrej cenie. Komputer będę kupował na części, mam jeszcze pytanie, min. czy jeśli będę kupował części przez np. kilka miesięcy, to czy z tymi co kupie nic się nie stanie? Będą leżeć w suchym miejscu, przyciemnionym o normalnej temperaturze.

Aha, jeszcze jedno, jak wygląda kwestia systemu? Szkoda mi wydawać 200-300 zł na system windows 7/8, a XP to już raczej przeżytek, istnieje coś, gdzie tanio zapłacę a będę miał system?

Dam like.

Dziękuję. :)

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Za poniżej 300 zł nie kupisz legalnego systemu. Najtańszy Windows 8.1 masz tutaj: http://allegro.pl/microsoft-windows-win-8-1-32-64-bit-box-dvd-pl-fv-i5626082621.html

Komputer z budżetem, ale jakim?

Ok 1.5 tys na komputer, ale byłbym zainteresowany dobraniem coś na pierwowzór tego z filmu, tylko to zależy już od was, możecie też sami coś dobrać. Czyli części ok 1.5 i monitor.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Hmm, grasz 8 lat w CSa i jesteś nieletni? To ile miałeś lat jak zaczynałeś?

MP w PS4 kosztuje chyba 150/200zł rocznie, więc niedużo.

I ja bym poczekał z tym kupowaniem części przez kilka miesięcy. Najlepiej kupić od razu wszystkie za te kilka miesięcy. Może kurs dolara się uspokoi to będzie taniej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Podaj budżet, fajnie, że opisałeś swoją jakże interesująca historie, ale ona jest bezużyteczna

Dałeś filmiki z najtańszymi zestawami, sam widzisz, że ledwo co tą grę ciągną, podaj ile masz hajsu NA TERAZ i możemy o czymkolwiek rozmawiać

­

Opublikowano

Hmm, grasz 8 lat w CSa i jesteś nieletni? To ile miałeś lat jak zaczynałeś?

MP w PS4 kosztuje chyba 150/200zł rocznie, więc niedużo.

I ja bym poczekał z tym kupowaniem części przez kilka miesięcy. Najlepiej kupić od razu wszystkie za te kilka miesięcy. Może kurs dolara się uspokoi to będzie taniej.

1 - kończę Gimnazjum. ;)

2 - przy czym GTA 5 kosztuje 250 zł, podobnie z innymi fajnymi grami.

3 - po części się zgodzę z tobą, ale w moim przypadku to nie wypali, coś się spodoba itd i kasę stracę.

Podaj budżet, fajnie, że opisałeś swoją jakże interesująca historie, ale ona jest bezużyteczna

Dałeś filmiki z najtańszymi zestawami, sam widzisz, że ledwo co tą grę ciągną, podaj ile masz hajsu NA TERAZ i możemy o czymkolwiek rozmawiać

Nie musiałeś czytać HISTORII, więc twoja ironia jest tutaj nie na miejscu, więc z góry tobie już dziękuje. PS: Post #3 ;)

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

przecież nikt nie złoży ci komputera jeśli nie podasz za ile, co ty sobie myślisz?

Na prawdę, czy udajesz? 

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Składanie zestawu jak nie masz nawet 2/3 sumy jest bezsensowne. Rynek się zmienia, ceny się zmieniają.

http://www.morele.net/inventory/info/XYbqpM/

Podkręcisz procek nawet na boxowym do 4.0.

Do csa starczy.

Ile na tym mógłbym uciągnąć fps'ów?

Ja to proponuję taki zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/qnAQfj/

Antec obecnie nie jest dostępny, więc jest Corsair. I obudowa trochę lepsza - Z1.

Jakie są różnice między obudowami? Przepływ powietrza itd?

I takie pytanie, co zrobić z systemem. Zainstalować XP pod CS'a? :/ Tak średnio.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Ile na tym mógłbym uciągnąć fps'ów?

Jakie są różnice między obudowami? Przepływ powietrza itd?

I takie pytanie, co zrobić z systemem. Zainstalować XP pod CS'a? :/ Tak średnio.

Zainstalować wersję próbną Windowsa - 90 dni masz i można jeszcze przedłużyć (legalnie).

Opublikowano

Dziękuję @Zeciarz i @CiasteczkoMen, lajki dla was. Zeciarz - skontaktuje się z tobą PW, wybieram twój zestaw. :) 

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Jednak nie koniec tematu. Znajomy ułożył coś dla mnie, prosze zerknąć czy wszystko ładnie by stykło i czy da się będzie grać na tym w CS:GO.

http://www.morele.net/inventory/info/ou5BaO/

Proszę zobaczyć czy wszystko jest kompatybilne i czy czegoś nie brakuje.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Ten zestaw jest oki, ramu w sumie to nie trzeba wymieniać ale ten od Ciasteczko jest przynajmniej tańszy. PS: nie ma opcji żebyś z 10-25 fps wbił coś więcej niż silver (ze III max też) więc fps na pewno masz więcej albo zmyślasz, na przyszłość też nie pisz tego wszystkiego bo nie interesuje nas, a forumowicze muszą to czytać żeby wyłapać poszczególne informacje, tracisz nasz czas. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ten zestaw jest oki, ramu w sumie to nie trzeba wymieniać ale ten od Ciasteczko jest przynajmniej tańszy. PS: nie ma opcji żebyś z 10-25 fps wbił coś więcej niż silver (ze III max też) więc fps na pewno masz więcej albo zmyślasz, na przyszłość też nie pisz tego wszystkiego bo nie interesuje nas, a forumowicze muszą to czytać żeby wyłapać poszczególne informacje, tracisz nasz czas. 

post-1119232-0-55470100-1440608656_thumb.jpg

:)

A grafika? Będzie dobra?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

attachicon.gifpobrane.jpg

:)

A grafika? Będzie dobra?

W menu? Poka mi gameplay najlepiej nagrany telefon itp żeby to uciągło z włączonym net_graph, tylko bez blokad fps :D Ale tak szczerze to mnie to nie obchodzi, wiec nie musisz po prostu to jest nie realne bo byś NIKOGO nie mógł trafić na tylu fps. Grafika będzie dobra.

Opublikowano

W menu? Poka mi gameplay najlepiej nagrany telefon itp żeby to uciągło z włączonym net_graph, tylko bez blokad fps  :D Ale tak szczerze to mnie to nie obchodzi, wiec nie musisz po prostu to jest nie realne bo byś NIKOGO nie mógł trafić na tylu fps. Grafika będzie dobra.

A w BF'a na ilu fps grasz? Bo ja 20-25 i jestem do tego zwyczajny. 

post-1119232-0-84707100-1440610079_thumb.jpgpost-1119232-0-21866200-1440610078_thumb.jpgpost-1119232-0-77249600-1440610076_thumb.jpg

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

A w BF'a na ilu fps grasz? Bo ja 20-25 i jestem do tego zwyczajny. 

attachicon.gifb.jpgattachicon.gifa.jpgattachicon.gif730_screenshots_2015-08-13_00001.jpg

Nie gram w bf (bo nie mam na czym :P ) prosiłem o gameplay, nie o ss ;) ano i jeszcze taka mała rzecz co do twojego zestawu (no i co by offtopicu nie było) wymień windowsa na 8.1 albo jak Ci styknie w10, bardziej przyszłościowo oraz w8.1 jest szybszy od 7, szybciej startuje, bardziej przyszłościowy pod gierki, 10 warto kupić bo to ma być ostatni windows i nie będzie już wydawał kasy, mają być tylko aktualizacje już do końca - tak mówił m$

Opublikowano

Dobra. Cacy racy tra la la...

http://www.morele.net/inventory/info/GdEgS2/- czy ten zestaw na 100% po złożeniu będzie działał ze sobą? Wszystko jest dobrane jak powinno? Jeśli tak to nic nie zmieniam i myślę o zamówieniu. :)

Zrobiłem coś źle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...