Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skąd wziąć pliki .dds do tekstur broni?

VioletMiszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż pobrałem pewien set broni z keyto-shop.com. Chciałem dodać je na serwer i dodałem do icon "bron.tgm" a do weapon "bron.gr2". Dopisałem wszystkie ścieżki więc nie pytajcie czy są dobre bo są na pewno. Wszedłem na serwer i bron jest dodana, ale jej tekstura jest cala biała. Zauważyłem, ze w folderze Weapon brakuje pliku .dds tej broni, ale w paczce go nie było. Powiedzcie mi skąd mam ten plik tych broni wziąć? Podajcie jakiś kompilator jeśli istnieje lub cokolwiek. Z góry dziękuje :) 

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Opublikowano

DDS - DirectDraw Surface: To format bitmapy zawierający grafię rastrową, opracowany przez Microsoft. Pozwalający na zapis m.in. poziomu mipmappingu i kanałów Alpha. Format wykorzystywany przy generowaniu grafiki trójwymiarowej czasu rzeczywistego. Wspomagany przez Microsoft DirectX Texture tool i Direct3D extensions (D3DX) library. Pixmapa w pliku DDS może być skompresowaną za pomocą algorytmów kompresji S3 Texture Compression (S3TC). Aplikacje OpenGL mogą importować te pliki za pomocą rozszerzenia ARB_texture_compression.

Innymi słowy, taki plik możesz sobie sam zrobić w GIMPie, lub Photoshopie.

arijh2.jpg

Opublikowano

Witam. Otóż pobrałem pewien set broni z keyto-shop.com. Chciałem dodać je na serwer i dodałem do icon "bron.tgm" a do weapon "bron.gr2". Dopisałem wszystkie ścieżki więc nie pytajcie czy są dobre bo są na pewno. Wszedłem na serwer i bron jest dodana, ale jej tekstura jest cala biała. Zauważyłem, ze w folderze Weapon brakuje pliku .dds tej broni, ale w paczce go nie było. Powiedzcie mi skąd mam ten plik tych broni wziąć? Podajcie jakiś kompilator jeśli istnieje lub cokolwiek. Z góry dziękuje :)

tgm xD? to ci nawet nie wczyta, popatrz w syserr i będziesz wszystko wiedział, broń nie musi mieć tekstury dds, często jest to tga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...