Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bóg] Pomoc w wyborze bogów

Kuzuari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jungle: Bellona, Fenrir, Ao Kuang, Ratatoskr, 

Solo: Ao Kuand, Sun Wukong, hunterzy

Mid: Isis, Janus, ew. Poseidon, Agni

Adc: Medusa, Hou Yi, Freya

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Jungle: Tutaj możesz grać praktycznie każdym (tak jak ja :D) polecam Ratatoskr, Loki, Ao Kuang, Kali, Anubis, AMC.

Solo:Loki, Apollo, Geb, Chang'e (najlepsza mi się wydaje), Sun Wukong, Hercules.

Mid:Isis, Anubis, Kukulkan, Poseidon, Agni.

Adc:Apollo, Medusa, Rama, Hou Yi, Aphro, Ullr (możesz też brać Xbalanque).

Co do supportu, to oprócz Ymirem możesz grać też Gebem, Sylvanusem.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Jungle: Tutaj możesz grać praktycznie każdym (tak jak ja :D) polecam Ratatoskr, Loki, Ao Kuang, Kali, Anubis, AMC.

Solo:Loki, Apollo, Geb, Chang'e (najlepsza mi się wydaje), Sun Wukong, Hercules.

Jungle: Bellona, Fenrir, Ao Kuang, Ratatoskr, 

Solo: Ao Kuand, Sun Wukong, hunterzy

Mid: Isis, Janus, ew. Poseidon, Agni

Adc: Medusa, Hou Yi, Freya

Moglibyście podać NAJLEPSZYCH z tego co wymieniliście ? 

Opublikowano

Autor pyta o top picki, a nie o to czym ty grasz. Geb nie jest na solo, tak samo jak anubis nie jest top pickiem(to bardzo słaba postać)

@topic: adc:medusa

jungle:bellona

mid: janus

solo:swk/bellona/ao kuang

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

adc: still apollo

jungle: Ao

solo: loki

mid: janus

wszystko okej tylko zastanawiam się nad apollo, dlaczego akurat on ? 

@1361622928-U485574.pngJeron też tak myślałem, że medusa, apollo mnie zdziwił jako najlepszy adc

Opublikowano

Adc dzielą się na 2 typy:

Pierwszy tak zwany skill based czyli Neith Ullr Hou Yi Medusa, na których składasz transcendencje

Drugi czyli tak zwani hyper carries Rama, Apollo, Artemis(nie w mecie)

Zależnie od typu składasz inny build, Apollo jako najlepszy adc przez pasywke która jest najlepszą do "boxowania" się z innym adckiem

Wyjątek z hyper carries to Xbal na którego też transc.

Opublikowano

@TheJeron78

Geb nie jest na solo ?? To czemu Incon gra nim na solo ??

Anubis ssie jak ktoś da koraliki, aegis, ale jak jest ich ładowanie 2/3/4 i gleba

@Paragoniik

BaRRaCCuDDa grał Aphro adc, wiesz np. taki hercules jest dobry na jungli, supporcie i solo.

@Infister

Apollem i tak ja robię kose, tak samo jak Ramą.

@topic

Teraz ci napisze po 1.

Adc:Apollo

Mid:Janus

Solo:Loki

Jungle:Ratatoskr

Live a life you'll remember.

Opublikowano

@TheJeron78

Geb nie jest na solo ?? To czemu Incon gra nim na solo ??

Anubis ssie jak ktoś da koraliki, aegis, ale jak jest ich ładowanie 2/3/4 i gleba

@Paragoniik

BaRRaCCuDDa grał Aphro adc, wiesz np. taki hercules jest dobry na jungli, supporcie i solo.

@Infister

Apollem i tak ja robię kose, tak samo jak Ramą.

@topic

Teraz ci napisze po 1.

Adc:Apollo

Mid:Janus

Solo:Loki

Jungle:Ratatoskr

ale to że nim grał na solo, nie znaczy, że jest top pickiem.

to samo. Zagrał sobie JEDEN MECZ Aphroditą jako adc i co? Nie znaczy, że to sie sprawdza.

Anubis to gówno, potrafi zrobić coś w early czy mid game, potem jest tylko łatwym fragiem do zabicia. 

8can.png

Opublikowano

GOŚĆ PYTA O JEB*NE TOP PICKI A WY WYJEŻDZACIE Z JAKIMŚ  GÓWNEM

adc: apollo 

mid: Janus

Dlaczego Apollo

bo robi milion razy więcej niż każdy inny adc, ultem może byc w kazdym miejsu na zawołanie, rozwala wieze w 3 sec, jak i innych bogów, ma z*******a mobilnosc, niszczy kazdego innego adc w 1v1, sam potrafi uchronic sie przed gankiem

teoretycznie nie ma top adc

bo kazdy

w late 

jest zaebisty

poza anhurem cupidem i neith oraz meduzą  która w porównianiu do innych adc jest jak dla mnie usseles w late bo każdy uniknie ulta, a zabić ją to żaden problem.

xbal bijący po 1k i robiacy zamieszanie

hou bijący po 1k i kozacki ult

artemis odpalająca kosiarke i ulta tak samo niszczy

ullr ze stunem mobilnością i tak samo dmg po 1k 

Opublikowano

GOŚĆ PYTA O JEB*NE TOP PICKI A WY WYJEŻDZACIE Z JAKIMŚ  GÓWNEM

adc: apollo 

mid: Janus

Dlaczego Apollo

bo robi milion razy więcej niż każdy inny adc, ultem może byc w kazdym miejsu na zawołanie, rozwala wieze w 3 sec, jak i innych bogów, ma z*******a mobilnosc, niszczy kazdego innego adc w 1v1, sam potrafi uchronic sie przed gankiem

teoretycznie nie ma top adc

bo kazdy

w late 

jest zaebisty

poza anhurem cupidem i neith oraz meduzą  która w porównianiu do innych adc jest jak dla mnie usseles w late bo każdy uniknie ulta, a zabić ją to żaden problem.

xbal bijący po 1k i robiacy zamieszanie

hou bijący po 1k i kozacki ult

artemis odpalająca kosiarke i ulta tak samo niszczy

ullr ze stunem mobilnością i tak samo dmg po 1k 

Według Ciebie Anhur nie ma late? Pillar dający dodatkowe dmg pasywka z penetracją oraz stun z masywnym dmg robią swoje

Artemiska nie jest w mecie, jeśli udało Ci się dobrnąć do tego momentu który napisałeś podaj screena, chętnie się pośmieje :)

Opublikowano

Według Ciebie Anhur nie ma late? Pillar dający dodatkowe dmg pasywka z penetracją oraz stun z masywnym dmg robią swoje

Artemiska nie jest w mecie, jeśli udało Ci się dobrnąć do tego momentu który napisałeś podaj screena, chętnie się pośmieje :)

Nie wiem czy wiesz ale jak khepri zostanie odblokowany na rankedach to artemis wraca do mety...

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale jak khepri zostanie odblokowany na rankedach to artemis wraca do mety...

Może wrócić do mety ale to nie zmienia faktu, że jest obok amc najgorszym adc na conq w early :)

Opublikowano

Meta to ograniczanie myślenia Gracza i kierowanie się grą e-sportowców. 

Artemis jest bardzo dobra na ADC tylko trzeba ją ogarniać :)

Opublikowano

Dokładnie Artemis może nie ma dobrego early chociaż czyści fale juz na chyba 7 lvl na 1 skilla, a w late niszczy 

a Anhur jest słaby bo nie ma żadnego buffka na AS i to go osłabia

zapomniałem o  Ramie który również jest bardzo mocny

Opublikowano

Meta to ograniczanie myślenia Gracza i kierowanie się grą e-sportowców. 

Artemis jest bardzo dobra na ADC tylko trzeba ją ogarniać :)

Czyli sugerujesz mi, że w przypadku startu gry mam na przykład iść od razu na lane zamiast robić reda z suppem i adc stracić przy tym 50% lvl i ileś tam golda tylko dlatego, że nie mam zamiaru się ,, ograniczać '' przez metę. ( rak )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...