Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka do 150 zł pod CS:GO

Hoodini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
§  Budżet: 150 zł i mniej

§  Jakiej myszki obecnie używasz: A4Tech X7-748K

§  Jaką masz obecnie podkładkę: A4Tech X7-300MP

§  Z jakich wartości DPI korzystasz: 600

§  Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: Nie mam pojęcia.

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): CS:GO, czasami LoL, GTA Online, ale chciałbym myszkę typowo pod CS:GO.

§  Ile przycisków używasz w myszce: 6, bez przycisku zmiany DPI i trishota (czy jak to tam się nazywało) to 4, tzn. LPM, PPM, Scroll i Mouse4 (właściwie to mouse5 bo wygodniej)

§  Chwyt: Palm/Finger grip, trudno mi to tak naprawdę powiedzieć. 

§  Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): Wydaje mi się, że 1+2+2 ale nie wiem za bardzo o co chodzi :)

§  Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka): Ok. 15 cm

§  Dlaczego chcesz zmienić mysz: Obecna myszka jest dla mnie zbyt duża i niewygodnie leży mi w ręce. Na dodatek jest dosyć ciężka. Lepiej mi się używa Logitech M90 ale ta jest za to trochę zbyt mała i "szura" o podkładkę.

§  Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Zastanawiałem się nad Kinzu V3 lub Deathadder 2013. Wygląd/kształt powinien być standardowy, klasyczny, jakkolwiek to się nazywa. Oczywiście, nie musi być, byle mi dobrze leżał w ręce. Waga dobrze by było gdyby była dość niska, ale oczywiście nie musi być, najważniejsze by mi dobrze w ręce leżał. Przy obecnej myszce ręka mi się trochę męczy, nawet bez ciężarków. Możliwe, że to przez kształt myszki bo nie mogę normalnie sobie na niej ułożyć dłoni. 

Zastanawiam się jeszcze nad tą myszką: http://www.oleole.pl/myszy-komputerowe/roccat-savu.bhtml?from=ceneo&p=135.00&cr=0 najwyżejzmienić podkładkę.

Opublikowano

jakieś argumenty czy coś dlaczego ta myszka?

Zastanawiałem się nad:

SS Rival (159 zł x-kom)

Roccat Savu (125 zł sklep roccat allegro)

CM Storm Alcor (139 zł morele)

SS Kinzu v3 Biała [nie wiem czy jest różnica między wersją białą a czarną nie licząc koloru i ceny] (149 zł x-kom)

Bywalec
Opublikowano

Myszka z linka kosztuje 200 zł, więc podam Ci również za 200.

Deathadder 2013, bardzo dobra myszka od Razera, wykorzystywana przez wielu "pro" graczy.

Osobiście ją posiadam i jest na prawdę świetna, jeżeli chodzi o oprogramowanie do niej - masz tam wszystko, poczynając od bindowania klawiszy, zmiany DPI po makro.

Chodzi wyśmienicie, trzyma się ją bardzo dobrze.

Przy wyborze takiej myszki radziłbym się zaopatrzyć w jakąś podkładkę steelseries qck, jeżeli nie masz dużo do wydania to równie dobrze możesz kupić małą wersje za ~20 zł (patrząc na DPI na jakim grasz to powinna starczyć).

Opublikowano

Myszka z linka kosztuje 200 zł, więc podam Ci również za 200.

Deathadder 2013, bardzo dobra myszka od Razera, wykorzystywana przez wielu "pro" graczy.

Osobiście ją posiadam i jest na prawdę świetna, jeżeli chodzi o oprogramowanie do niej - masz tam wszystko, poczynając od bindowania klawiszy, zmiany DPI po makro.

Chodzi wyśmienicie, trzyma się ją bardzo dobrze.

Przy wyborze takiej myszki radziłbym się zaopatrzyć w jakąś podkładkę steelseries qck, jeżeli nie masz dużo do wydania to równie dobrze możesz kupić małą wersje za ~20 zł (patrząc na DPI na jakim grasz to powinna starczyć).

Po kodzie promocyjnym ta myszka kosztuje ok. 150 zl. dzieki za propozycje, widze ze czasem kosztuja po 150 zl

Opublikowano

To bierz Rivala. Dobry sensor, profilowanie pod palma i ogarnięty software.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

a nie będzie problemów z podkładką?

jak wygląda kabel w rivalu?

jaka jest różnica między roccat kone pure optical wersją 4000 dpi a 5000 dpi oprócz 1000 dpi?

Opublikowano

Długość rivala to 13 cm, ja od czubka palca serdecznego do najniżej umiejscowionego punktu kciuka (naprawdę nie mam pojęcia jak to inaczej napisać...) mam 15 cm, ogólnie to 18 cm. Nie wiem czy to wystarczająco, czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...