Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwis Asus

Kycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Większość ludzi wie jak działa serwis Asusa. Nie płacisz - odsyłamy sprzęt w gorszym stanie niż nam dostarczyłeś.

Więc jak się zabezpieczyć przed taką sytuacją? Zrobić zdjęcia z każdej strony, lecz co jeszcze?

Kobieta z serwisu chciała 250zł ode mnie, za coś co działa (ona stwierdziła że nie), czyli partycja recovery. (sprawdzałem działa, wystarczy ją podłączyć bo znajduje się na osobnej kości pamięci)

Więc jak się strzec przed nie przyjemnymi sytuacjami?

I miał ktoś już styczność z tym serwisem?

Jak wygląda realizacja gwarancji?

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

może MOBA inaczej traktują xD ogólnie słyszałem bardziej o tabletach i laptopach najgorsze opinie

Opublikowano

może MOBA inaczej traktują xD ogólnie słyszałem bardziej o tabletach i laptopach najgorsze opinie

Wiesz, ta płyta mi się zaczęła fajczyć w kompie. Dobrze, że czegoś nie rozjebała.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

wiesz. teraz są zabezpieczenia że jak coś pójdzie to zasilacz odcina dopływ :P

Opublikowano

wiesz. teraz są zabezpieczenia że jak coś pójdzie to zasilacz odcina dopływ :P

A c**j tam odcina. Włączyłem, na sekundę ruszył, zgasł i płyta się zaczęła palić dopóki ręcznie nie odciąłem zasilania.

Btw. Przymierzam się do myszeczki Asusa, więc liczę, że się jednak na firmie nie przejadę. Ich płyt już raczej będę unikał. Laptopy? Niby fakt, ale co tam w tych laptopach jest dobre oprócz Asusa? Chyba tylko MSI w tych wyższych przedziałach cenowych.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja miałem pozytywne doświadczenia z serwisem ASUS, chociaz to było ze 5 lat temu, nie wiem jak jest teraz.

Był wadliwy czytnik dvd, no to wysłałem na naprawę gwarancyjną(w końcu z własnej kapsy nie będę wykładał jak mam gwarancję). Wrócił po tygodniu(szybko), przeczyszczony, system nie tknięty, a do tego bios zaktualizowany.

Oczywiście przed wysłaniem należy dokładnie opisać problem, a laptop odpowiednio zabezpieczyć na czas transportu. Jeśli ktoś wysyła laptop "bo coś nie działa" to często dochodzi do nieporozumień.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Przy wysyłaniu sporządza się raport wiec nie wiem jak można  tak napisać :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...