Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zintegrowana karta graficzna w procesorze i w płycie głównej

skoniak1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Składam sobie komputer i chciałbym skorzystać ze zintegrowanej karty graficznej w procesorze, ale płyta główna którą wybrałem, również ma zintegrowaną karte graficzną i moje pytanie jest takie, czy w tym przypadku jest możliwe korzystanie z karty graficznej w procesorze czy muszę zmienić płytę główną?

Opublikowano

To da się ustawić nie musisz nic wymieniać poczytaj jak to zmienić w google wiem że na 100% się da 

Opublikowano

Nie da się ustawić bo to nie jest możliwe,  używa się  tylko grafiki z procesora albo grafiki z integry na płycie.

Nawet jak procesor ma grafikę a płyta głowna ma swoją zintegrowaną , nigdy nie użyje się grafiki z procesora.

Wszystko pisze w specyfikacjach płyty trzeba sobie tylko przeczytać która z opcji jest dla tego modelu płyty. 

Nie widziałem płyty mającej obydwie opcje.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niestety kolego wyżej wydaje mi sie, że źle zrozumiałeś pytanie, chodzi mi o możliwość wyboru grafiki z płyty głównej lub procesora, a nie o łączenie tych dwóch grafik.

Opublikowano

Nie żebym się na tym znał, czy co gorsza się przypierdalał, ale może podasz, łaskawy Panie, model płyty głównej oraz procesora? 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Dokładnie to napisałem, nie ma i nie istnieje taka możliwość, płyta ma albo grafikę zintegrowaną na płycie albo grafikę w procesorze zintegrowaną.  Czasami grafika w procesorze traktowana jest jako zintegrowana na płycie , po to się czyta dokumentacje i opisy płyty .

np.

Ma się procesor Intela ale grafikę AMD RADEON albo Nvidii to dedykowana na płycie głównej 

Ma się procesor Intela z  grafiką Intel HD  

Ma się procesor AMD z grafiką RADEON 

Inna możliwość ma się grafikę DEDYKOWANĄ czyli dokupiona i wpięta do płyty, wtedy można sobie wybierać z opcji :

-  która grafika działa a która wyłączona

-  mogą działać obydwie 

-  działając obydwie ma się do wyboru która grafika jest główna primary   a która druga  secondary 

Skoro masz płytę która ma grafikę zintegrowaną to się dowiedz czy masz w procesorze czy na płycie głównej, a jeśli jednak jest w procesorze to procesor musi być z grafiką bo nie kazdy procesor ma grafikę.   

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...