Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Karty Graficznej ( 400 zł )

Vital225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym kupić Kartę graficzną do mojego komputera. Nie chcę jakiejś mega dobrej, po prostu chcę pograć w CSa na dużej ilości klatek.

Mam pytanie, czy Płyta główna musi się jakoś pokrywać z kartą graficzną ? Na co trzeba zwracać uwagę, czy aby na pewno ta karta mi podejdzie pod moją płytę ?

To jest moja płyta:

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h67ma-e45-b3-intel-h67-lga-1155-pcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-raid-ddr3-matx-378226/

Procek intel i3-2100

Mam zamiar kupić tą, ale nie wiem czy będzie ona odpowiednia do mojej płyty.. nie znam się na komputerach, dlatego napisałem tutaj.

http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-vapor-x-r7-250x-oc-1gb-gddr5-128-bit-hdmi-2xdvi-dp-lite-11229-01-20g-634855/

Jeśli polecacie jakieś inne karty, to proszę podeślijcie link lub cokolwiek. 

Będę wdzięczny za pomoc

Opublikowano

Najpierw leci zmiana zasilacza. Wkładać kartę do takiej bomby...

Na allegro możesz znaleźć Chiefteca 500W za jakieś 80-100zł.

Zostaje wtedy 300zł na kartę i kupujesz HD7790.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Z zasilaczami z czarnej listy moga spalic sie wszystkie podzespoly, nie tylko sama karta, ale zapewne to juz wiesz.

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Bajek to mu nie opowiadajcie albo zmieńcie forum na na bajkolandię, równie dobrze mogą to zrobić normalne markowe zasilacze. Skoro dla was zasilacze z czarnej listy palą tylko sprzęt to dlaczego milionom na świecie wszystko z nimi działa ? Cud pewnie się zdarzył i nie spaliło. 

Nie zdarzyło mi się jeszcze trafić na kogokolwiek krytykującego zasilacze z czarnych list by w ogolę miał pojęcie dlaczego te zasilacze na niej są poza wybuchnięciem, paleniem się kompa i karty co jest bezdenną głupotą i jak widać nieznajomością tematu zwłaszcza elektroniki od strony sprzętu. 

Wystarczy mu to co posiada i nie ma potrzeby zmieniać zasilacza kiedy nie robi OC i aż tak strasznie wymagającej karty i wyjebnego pod niebiosa  procka też nie ma. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bajek to mu nie opowiadajcie albo zmieńcie forum na na bajkolandię, równie dobrze mogą to zrobić normalne markowe zasilacze. Skoro dla was zasilacze z czarnej listy palą tylko sprzęt to dlaczego milionom na świecie wszystko z nimi działa ? Cud pewnie się zdarzył i nie spaliło. 

Nie zdarzyło mi się jeszcze trafić na kogokolwiek krytykującego zasilacze z czarnych list by w ogolę miał pojęcie dlaczego te zasilacze na niej są poza wybuchnięciem, paleniem się kompa i karty co jest bezdenną głupotą i jak widać nieznajomością tematu zwłaszcza elektroniki od strony sprzętu. 

Wystarczy mu to co posiada i nie ma potrzeby zmieniać zasilacza kiedy nie robi OC i aż tak strasznie wymagającej karty i wyjebnego pod niebiosa  procka też nie ma. 

Tak powiadasz? Czyli wszyscy kłamią, że im te zasilacze poszły? Ale zgadzam się że markowe też czasem nawalą a do jakiś biurowych komputerów tak powiedzmy do firmy ze 200 sztk. nie będą kupować anteca vp 500

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Chodzi o stabilność zasilaczy pod obciążeniem i to jest podstawowy parametr na podstawie którego zasilacze trafiają na czarną listę, maja zbyt duży rozrzut procentowy napięcia ( powyżej  1-3% dla niskich 5V i ponad 4 % dla wysokich napięć 12 V , dopiero potem brana jest pod uwagę technologia wykonania i sama budowa a nie jakieś pieprzenie że się spali.

Spalić może się każdy zasilacz i nie ważne ile kosztuje bo się po prostu zapali od przegrzania czy innych usterek.

Mam znajomych co byle szmatławce mają w sprzętach założone nawet na czarną listę szkoda ich dopisywać , kupione bo były tanie i działają bezproblemowo od 3-5 lat nawet, a u większości co mają nowe i do tego markowe zasilacze przynajmniej raz czy dwa zdarzyły się w tym samym czasie zjarać. Wytłumacz mi dlaczego te palące się i markowe z białej listy się palą ?  Pewnie powiesz że na gwarancji, ależ proszę bardzo , wymiana na nowy zasilacz bezpłatna z przesyłką nawet na koszt producenta który dba o renomę i ukrywanie wad zasilaczy z białych list . 

Większość zasilaczy zaczyna na białej liście, z biegiem czasu lądują na czarnej liście z powodu swoich usterek i starych technologi w przetwornicach czy stabilizatorach, a połowa szajsu z czarnnej listy ma w środku flaki dokładnie takie same jak te z białej tylko inną obudową bo w końcu ten sam producent większości zasilaczy jest , Chiny górą ! 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie napisałem, że mu się spali na 100%. Napisałem, że mogłaby, a to jest diametralna różnica.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...