Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ram w laptopie

MrKrychu13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 4GB ramu w laptopie i chciałbym dokupić jeszcze 8GB w jednej kości z taktowaniem 1600MHz.

Tylko niestety nie wiem jakie taktowanie mają moje aktualne kości i czy połączenie np. 4GB 1333Mhz + 8GB 1600MHz jest możliwe. Poniżej SS z CPU-z

1zn35sg.png

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Jak to nie wiesz skoro ci pisze jak byk ile masz .  Wyżej pamięci nie będą ci działały czyli max to 1600 dla nich w dualu.

Zresztą dowiesz się jak podłaczysz

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Aktualna pamiec ma 800Mhz, 1600Mhz powinno teoretycznie zadzialac, lecz to juz moze kolidowac z procesorem lub plyta glowna.

Podaj modele a upewnimy sie czy zadziala, abys nie wyrzucal pieniedzy w bloto :)

Opublikowano

Jak to nie wiesz skoro ci pisze jak byk ile masz .  Wyżej pamięci nie będą ci działały czyli max to 1600 dla nich w dualu.

Zresztą dowiesz się jak podłaczysz

Nie wiem, nie jestem pewien... Post dla postu nie jest dla mnie żadną pomocą... Niżej NeqGPlay napisał że mam 800Mhz, a czytałem że wynik z CPU-z się mnoży x2 czyli wychodziłoby na to że mam 1600Mhz. 

Aktualna pamiec ma 800Mhz, 1600Mhz powinno teoretycznie zadzialac, lecz to juz moze kolidowac z procesorem lub plyta glowna.

Podaj modele a upewnimy sie czy zadziala, abys nie wyrzucal pieniedzy w bloto :)

Myślałem nad http://www.ceneo.pl/15542149#mh=W5w3DbwL48000qnA9u-4OaiLQZ0KFNjxbqSEkyhOQpTqyODxQO0_vMB3uBzWVC5qRp-GjqI93UrspufbYlSj8q_WYJEHpyzJ5PFk9uyfev3UQt_3gs6lxKO5kmwTjKLo99uE2IoUGlHAtj_uuH_-LPag6BWVyWzJv5OdlHpEmRcGr5Z-o5Gg4FDDTJs7PFQ5vYw2

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Pamięć 1600 MHz zawsze będzie miała max 800 MHz i nigdy więcej bo to jej maksymalna częstotliwość pracy i nie teoretycznie tylko praktycznie każda powinna działać.

Inny problem to już same kości bo czasami nie działają z kościami innych producentów ale to można tylko stwierdzi montując 

Opublikowano

Okej, teraz idąc dalej tym tropem.. Mam wbudowane 4GB 1600MHz CL11 i co jeśli dokupie 4/8GB 1600Mhz CL9? Czy te pamięci będą jakoś ze sobą kolidować? 

Moja aktualna kość jest chyba włożona gdzieś głęboko w płytę główną bo w "panelu" gdzie mogę dołożyć jeszcze jedną jest pustka. 

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Napisałem przecież , dowiesz się jak sprawdzisz bo mogą działać, równe dobrze jak i nie mogą działać ze sobą. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...