Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra nadgarstkiem, a całą ręką - pytanie

Atai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż trwa mecz VP to nie będę się bardzo rozpisywał.

Tak jak w temacie. Do tej pory grałem samym nadgarstkiem, warto się przerzucić na ruch całą ręką?

Jeśli tak to dlaczego? :)

Opublikowano

To zależy. Jak się przyzwyczaiłeś do nadgarstka, to ciężko się przestawić. Próbowałem - normalnie się nie da :DDD Druga sprawa, że musisz mieć odpowiednie biurko do tego - na takim jak ja mam, sprzed 15 lat, robionego do prac biurowych, nie da się ustawić wszystkiego odpowiednio pod taką grę :D Za mało miejsca.

Ogólnie lepiej grać całą ręką, ale są proplejerzy, którzy grają nadgarstkiem. Bodajże jdm64 z clg tak gra i kilku innych :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

To zależy. Jak się przyzwyczaiłeś do nadgarstka, to ciężko się przestawić. Próbowałem - normalnie się nie da :DDD Druga sprawa, że musisz mieć odpowiednie biurko do tego - na takim jak ja mam, sprzed 15 lat, robionego do prac biurowych, nie da się ustawić wszystkiego odpowiednio pod taką grę :D Za mało miejsca.

Ogólnie lepiej grać całą ręką, ale są proplejerzy, którzy grają nadgarstkiem. Bodajże jdm64 z clg tak gra i kilku innych :D

No właśnie wiem xD Próbowałem zagraj jedną rundę całą ręką to w połowię już chodził sam nadgarstek ;x

Przestawiłeś się w końcu czy nie?  

image-4488-1301391624.jpg

Jeśli chodzi o biurko to posiadam coś podobnego.

Opublikowano

po c**j grac cala reka? xD wieksze pole manewru? wystarczy dobre dpi i masz na caly ekran jeden ruch nadgarstkiem :) ja na najmniejszym dpi moge cisnac i obok na sofie lezy scisnieta myszka ktora leci przez caly ekran ;)

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

po c**j grac cala reka? xD wieksze pole manewru? wystarczy dobre dpi i masz na caly ekran jeden ruch nadgarstkiem :) ja na najmniejszym dpi moge cisnac i obok na sofie lezy scisnieta myszka ktora leci przez caly ekran ;)

Jak możesz mi mówić o dobrym dpi jeśli chcesz robić cały ekran jednym małym ruchem nadgarstka. :)

Powodzenia z precyzją :)

Opublikowano

JAK CI WYGODNIEJ, kiedy to zrozumiecie ludzie.

To nie działa jak Ci wygodniej... jedno i drugie ma jakieś plusy i minusy...

Np. na małym dpi jesteś bardziej precyzyjny, ale wtedy musisz grać całą ręką bo nie obrócisz się o 180 stopni samym nadgarstkiem. 

Opublikowano

Jak możesz mi mówić o dobrym dpi jeśli chcesz robić cały ekran jednym małym ruchem nadgarstka. :)

Powodzenia z precyzją :)

chodzi mi ze cale miejsce ktore mam przeznaczone na gre wystarcza by myszka przeleciec caly ekran a nie jednym malym ruchem ;D

nadgarstek +

nie ruszasz cala reka

ruszanie cala reka -

ruszasz cala  reka

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

Np. na małym dpi jesteś bardziej precyzyjny, ale wtedy musisz grać całą ręką bo nie obrócisz się o 180 stopni samym nadgarstkiem.

To ustaw sobie 2 sensitivity i 400 DPI i zaczniesz ruszać całą ręką, bo będziesz musiał się obracać.

I to działa jak Ci wygodniej. Grasz jak chcesz. Nie jak ktos Ci powie. Grasz nadgarstkiem? Why not. Grasz całą ręką? Twój wybór.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To ustaw sobie 2 sensitivity i 400 DPI i zaczniesz ruszać całą ręką, bo będziesz musiał się obracać.

I to działa jak Ci wygodniej. Grasz jak chcesz. Nie jak ktos Ci powie. Grasz nadgarstkiem? Why not. Grasz całą ręką? Twój wybór.

2sens i 400dpi i ruszam nadgarstkiem. co teraz? przegrałem życie? umrę?

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

2sens i 400dpi i ruszam nadgarstkiem. co teraz? przegrałem życie? umrę?

To są moje ustawienia i też gram nadgarstkiem, ale skoro autor tematu twierdzi, że do gry nadgarstkiem trzeba mieć wysokie DPI.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

lol ja mam wylaczone sens w grze a dpi w mysze mam 400 i tylko nadgarstkiem ruszam xD

Masz wyłączone sensitivity w grze? Rozumiem, że celujesz strzałkami na klawie?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Samemu ruszam całą ręką ale moje pole to 50x40cm. A nawet dojdzie do metra jeśli mi się zachce.

Graj tak żeby to tobie było wygodnie, moim zdaniem ruchy całą ręką mają swoje minusy ponieważ nie masz dokładnej precyzji którą widać w starciach na 'spraye'. Na zbyt niskim DPI musisz ruszyć myszkę o 3-4 cm w dół żeby celownik poszedł w dół, na wysokim o pare milimetrów (przypominam o fakcie że niektóre myszki nawet większość, na wyższym DPI są precyzyjniejsze niż na niższym - głównie tyczy się to laserowych myszek gdzie DPI sięga nawet 16k. Nie mówię że ktoś na takim DPI gra ale są i wyjątki.) Więc graj tak aby tobie było wygodnie!

graphic.png
Opublikowano

To są moje ustawienia i też gram nadgarstkiem, ale skoro autor tematu twierdzi, że do gry nadgarstkiem trzeba mieć wysokie DPI.

Omg... Gdzie to powiedziałem? 

Opublikowano

musisz popróbować jak Ci wygodniej - wszystko zależy od wygody, a wygoda od zasięgu poruszania się myszką po mapie i podkładce.­

Opublikowano

To zależy od biurka.. jak masz wystarczające (nie będzie ograniczało twoich ruchów) to lepiej grać cała ręka.

Tak wnioskuje po poradniku na youtubie. Nauczyłem się w nim tego, że jak ruszasz tylko nagrastkiem i pójdziesz sobie pograć do kolegi (albo na jakiegoś lana :O ), to już nie będziesz taki dobry jak byłeś w domu.

Powód ? Inna wysokość blatu i krzeseł. Wtedy masz inny kąt ręki i się strzela zupełnie inaczej.

Natomiast jeśli gracie całym przedramieniem, to ono zawsze jest pod takim samym kątem jak u was w domu :)

//Czasami lubię zamknąć się w szafie i udawać, że jadę windą.

Opublikowano

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Wybacz, ale tak nie twierdzę bo obecnie sam gram wyłącznie nadgarstkiem na w miarę małym dpi ;)

Opublikowano

Nie gra się nadgarstkiem, ani nie ggra się cała ręką. Najlepiej oprzeć łokieć o biurko i ruszać cała ręką ORAZ nadgarstkiem

Opublikowano

Tak. Wygodniej i większe pole manewru.

XDDDDDDDDDDDDD

@ top

Ja gram nadgarstkiem + małe dpi :)

Jeżeli chce wykonać obrót o 180 to wtedy ręka, jeżeli normalna sytuacja to nadgarstek.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...