Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kysu123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.
Otóż mam taki problem, a mianowicie chciałem sobie postawić OTS'a na VPSie. Wszystko sobie na niego wrzuciłem, stronka działa, ale jak próbuję odpalić silnik, to nawet nic się nie wczytuje, tylko od razu z błędem "ERROR: zły adres ip n" no i w zależności czy odpalam restarterem to się cały czas restartuje, a jak normalnie, to tylko wyświetla ten komunikat i silnik sie wyłącza. Porty wszystkie ok - stronka działa i pytałem typa w serwisie. IP zewnętrzne, zapora wyłączona. OS - Windows Server 2008. Silnik XML YurOTS 7.6. 
Nie wiem co jest grane, dlatego proszę o pomoc. Silnik na pewno działa, bo sprawdzałem go na kompie i inni mogli się z nim łączyć i grać.

35e2mj.jpg

Opublikowano

IP VPS. To nie wina configu. Config nawet kasowałem na chwilę aby sprawdzić, czy coś się dzieje, to jest to samo.

Opublikowano

No właśnie odpaliłem np. Extra Exp jakiś na mazurskim 6.6.7 i normalnie odpaliło.

Nie wiem co z tym zrobić. Inne silniki mnie nie interesują, a zwłaszcza, że ten którego chce działa normalnie u mnie na kompie.

Opublikowano

Tzn co masz na myśli? Mi ten silnik na kompie działa i gracze mogą się z nim łączyć, a na dedyku przy próbie włączenia wywala ten błąd co na screenie. Jak próbowałem odpalić na dedyku inny silnik dla testu mazurski 6.6.7 extra exp, to normalnie działał i da się do niego połączyć.

Opublikowano

Jak ktoś tylko wie dlaczego tak się dzieje i poda jakiś sposób aby to naprawić, to przeleje mu trochę kaski na konto :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...