Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V PROBLEM "Program GTAVLauncher.exe przestał działać"

olilor111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj zostałem nabywcą gry GTA V, zainstalowałem i po pierwszy uruchomieniu były sygnały policyjne i gwiazdki, a po tym gra scrashowała, uruchomiłem ją w trybie awaryjnym - nic nie dało. Po wyłączeniu gry i ponownym włączeniu po 2 sekundach pojawia mi się komunikat "Program Grand Theft Auto V Launcher przestał działać", próbowałem póki co wszystkiego - wyłączania karty graficznej, aktualizowaniu directX, c+++, .NET framework i nic :/ Myślę, iż może być to problem z Social Club, ale co ja tam wiem? Pisałem do supportu, wysłali co mam zrobić, ale nie pomogło :<

Poniżej przesyłam zdjęcie:

http://screenshot.sh/m9jWtKBNSYAk3

Proszę o szybką pomoc! :)

PS. Nie próbowałem jeszcze tylko reinstallu gry, ale wątpię, by to w czymś pomogło
PS2. Kupiłem konto z grą, nie wersję pudełkową.

PS3. Załączam DxDiag i msinfo

PS4. (Wiem, dużo tego XDD) usuwałem też folder Social Club i launcher.txt, uruchamiałem jako administrator i jak ktoś chce, mogę przesłać wiadomość od supportu R*.

Chciałbym jeszcze dopowiedzieć, że raz, nie wiem jak, gra się włączyła, a po wyłączeniu komputera znowu nie działa ._.

DxDiag.txt

msinfo32.txt

Opublikowano

Podaj specyfikację komputera, tutaj masz fragment z FAQ R*:

Pytanie: Mój laptop posiada kartę graficzną AMD Switchable Graphics i kiedy próbuję włączyć grę, dostaję komunikat o treści: "Grand Theft Auto V niespodziewanie przestało działać". Pomocy!

Odpowiedź: AMD wie o problemach związanych ze sterownikami 15.4 Beta w połączeniu z niektórymi produktami Radeon i zaleca używanie trybu DirectX 11 w trakcie gry (Ustawienia>Grafika>Wersja DirectX) i wyłączenie MSAA (Ustawienia>Grafika>MSAA). Sprawdzamy obecnie z AMD zgłoszenia o problemach z niektórymi laptopami używającymi Switchable Graphics.

Możesz spróbować też tego:

Niektórzy gracze korzystający z Windows 8 zaradzili problemowi poprzez dodanie "-noVendorAPI" do wiersza poleceń. Gra uruchomi się wtedy z minimalnymi ustawieniami graficznymi, ale można je będzie zmienić po uruchomieniu. Aby dodać linijkę do wiersza poleceń postępuj z poniższymi instrukcjami:

Dla wersji z Rockstar Warehouse:

• Wybierz menu Start i wpisz "cmd" bez cudzysłowu. Naciśnij Enter.
  • Wpisz "cd c:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto V" bez cudzysłowu w oknie wiersza poleceń. Naciśnij Enter.
    • Uwaga: Jeśli gra została zainstalowana w innym folderze, zmień go na odpowiedni w powyższej komendzie.
  • Wpisz "GTAVLauncher.exe -noVendorAPI" w tym oknie (bez cudzysłowu) i naciśnij Enter.

Dla wersji w serwisie Steam:

• Kliknij prawym przyciskiem myszy na nazwie gry w zakładce Biblioteki i wybierz Właściwości.
  • Naciśnij "Ustaw opcje uruchamiania..."
  • Dodaj "-noVendorAPI" (bez cudzysłowu) w otwartym oknie i zapisz zmiany.
  • Uruchom grę w Bibliotece Steam.

Uwaga: To tymczasowe rozwiązanie może nie działać poprawnie na Windows 8.1 oraz aktualizacji Windows 8.1 i zostało tylko potwierdzone na Windows 8.

Jeśli chcesz otrzymać powiadomienie, gdy tylko pojawi się więcej informacji na ten temat, zaloguj się na stronie pomocy technicznej i u góry strony kliknij przycisk „Subskrybuj”.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...