Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk SSD

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupić dysk SSD Crucial BX100 250 GB + sanki do montazu z 2,5 cali na 3,5. Czy taki zestaw będzie ok do starszego peceta? 
Mam płytę Asusa która posiada jedynie Sata II.

Opublikowano

A opłaca się jakoś modernizować komputer pod tą płytę główną? Aktualnie mam phenoma black 3,2 bodajze 2 rdzenie oraz geforce gts 450 i 2gb ram ddr3

Opublikowano

Nie muszę zbierać, bo mam 2k na koncie do dyspozycji, ale nie chce tych pieniedzy przeznaczać na komputer, tylko ew. jakieś używki z olx/allegro dokupić tak by podnieść wydajność mojego peceta, on i tak jest stary, a jedyne na czym mi zależy to żeby grać na nim w CS GO. Tzn. i tak teraz daje rade w cs go z 120fpsami, ale ostatnio padl mi dysk HDD bo to był jakiś stary 80gb ktore miał kupe lat. Wiec mam zamiar isc jutro kupic ten SSD w sklepie komputerowym i go zamontować. Ale fajnie by było właśnie wsadzić jakies lepsze czesci za grosze tak by pograć np w BF4 na low/medium na multi z kumplami. :)

Opublikowano

Mógłbyś jakieś linki dać do konkretnych modeli? mogą być używki z olx / allegro

Opublikowano

Procesor Intel Core i3-3220/3.30GHz 3MB LGA 1155 Box
Płyta główna ASRock B75 Pro3

Za około 450zł będzie ok?

Opublikowano

czyli jak zmienie płyte, procesor na i3, zostawie gts 450, dokupie 2gb ram i ten dysk ssd, to skok wydajnosci bedzie na tyle widoczny by poszedł mi bf4 ze stałymi fpsami? 

Opublikowano

no wtedy gts bedzie problemem bedziesz musial grac na minimalnych w bf4 zeby miec te 60 klatek myśle bo kolega miał tą kartke i jak gralismy na multi w saints rowie 3 to przy jakichś śmiesznych mapa gdzie spamowalem jakimis rakietami z czolgu czy cos takiego (pojebana gra) to juz mial lagi. jakbyś miał do tego karte kupić to myśle że r7 260x albo 270/270x najwyżej i wtedy to pewnie cena 300-400 zl za używke

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...