Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam biomu zimowego na moim świecie

frezka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam orginalnego minecrafta najnowszą wersje i gram od grudnia 2014r. ale nie codziennie i po trochu. mam baze, pare fabryk, pare farm itp. ale nie mogę trafić na biom zimowy:( da się go jakoś znaleść szybko? Skopiowałem świat i na creatiwie szukałem ale nie mogę znaleść  2 rzeczy tego zimowego biomu i podwodnej świątyni. Są może jakieś zewnętrzne programy do podejżenia mapy? gram na surwiwalu ale nie gram nałogowo i szkoda mi czasu na chodzenie z10 tysięcy kratek a okaże się że jak w drugą stone pujde to po 2 tysiącach będzie...

z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

EDIT: To nie ten dział...

Możesz użyć pereł. Jeśli potrzebujesz śniegu to o ile się nie myle to na dużych wysokościach pada właśnie śnieg. Nie wiem czy na wszystkich biomach. Najprościej będzie z creativem. Możesz też użyć commandblocka tepając się na różne coordy. ­

4462514400953061278225.png

Opublikowano

potrzebuje lodu... durzych ilości lodu... muszę ostawić tam farmę lodu ale na to potrzebuje biom ziomowy. no prubowałem z tp ale tez nie moge trafić ;/

Opublikowano

jak grasz na 1.7 to mozesz uzyc programu "AMIDST" - pierwszy wynik w google

Nie mam pojecia, czy dziala na 1.8

3522088333.png

No Nieźle

Opublikowano

Polecam jeśli masz włączone kody /gamemode 1 i wziąc lod i pozniej komenda /gamemode 0 wrocic do trybu survival. Mozna tez zainstalowac TMI lub NEI.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@up

A może on chce grać bez kodów?

@topic

Użyj jakiegoś programu co wyświetla całą mape w save

2078d3efe0497b2dmed.png

> Serwer ROLE-PLAY <

Już niedługo zapowiedź!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Albo zainstaluj IC2 i użyj terraformera, albo musisz szukać niestety

Tchórz umiera po stokroć razy, a bohater tylko raz. - J.R.R. Tolkien

kunoha.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...