Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wracać na PL'a, czy nie :)?

Verlis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :)

Mam zamiar wrócić na Pl'a. Oczywiście grałbym od zera bez wydawania kasy na SM. Warto wracać? Podobno wszedł wilk. Warto nim grać? Jaka postać dobra do pve prócz woja? Jakoś nie lubię tej klasy... Strasznie prymitywna...

Dzięki :)

Opublikowano

lykan(wilk) słaby na początku,ale juz przy 70 +lvl kosi w pvp myślę,ze to kwestia indywiudualna.Jak wiadomo graczy coraz mniej ,gdyby gralo tyle osob co kiedyś to gra by była ciekawsza dajmy na to łowienie ryb czy bicie metkow .Kiedys to się działo jak ksuli,albo wbijali na spota.Teraz mozna o tym zapomnieć.No chyba,ze policzymy eventy.teraz mamy 105 lvl skrzynie ucznia itd.W grudniu mają dodac 120 lvl,search shop 7,8 skil i wiele innych rzeczy pod is zbrojki  czy też buty.Ja gram na Etolinie i powiem szczerze w schinsoo gra najwięcej osób,Ale to już nie to co kiedyś.Bo każdy już tą grę zna od a do z.  jezeli spoko ludzi bedziesz miał do grania to gra się staję lepsza.Bo grac samemu to nudno tak.Ew zawsze mozesz robić konta do 70 lvl z czego masz dodania i zmianki i sobie bonujesz.A potem możesz sprzedawać itemki i tak się dorobisz.Jak chcesz cos wiecej wiedziec to pisz.Bo ja jestem starym graczem od 2008 roku.I jednak wolałbym ludzi tyle bez fuzji i stary klimat.A klimat tworzą gracze no i trochę gra.Ale za duzo tych dodatkow szarfy odłamki smoczych kamieni itd .uprościli tą grę tym sposobem bo każdy mzoe miec eq +9 5xbon za grosze przez to moim zdaniem metin poszedł w złą stronę.Bo teraz się nie da na niczym zarobić

/niereg. sygna

Opublikowano

A mozesz mi powiedziec kjakie sa obecnie ceny? Nie mam zamiaru siedziec calymi dniami przed kompem zeby cos osiagnac. Chce sobie pograc dla zabawy i przyjemnosci jak i relaksu. Czytalem tez obszarfach. Opowiesz o nich??

Opublikowano

A mozesz mi powiedziec kjakie sa obecnie ceny? Nie mam zamiaru siedziec calymi dniami przed kompem zeby cos osiagnac. Chce sobie pograc dla zabawy i przyjemnosci jak i relaksu. Czytalem tez obszarfach. Opowiesz o nich??

Od kiedy bez wydawania w IS można było coś sensowniejszego osiągnąć na globalu bez ślęczenia przed PC? i nie wciskajcie mi tu głodnych bajek, że "ja godzinkę dziennie siedziałem i miałem stalke, bojowy i srelum polelum +9 i skille na poziomie P". Jak chcesz mieć przyjemność i pograć dla zabawy to znajdź sobie jakiś priv easy/med nie będziesz musiał wydawać zł i osiągniesz nawet maxa. Odpuść sobie PL samo to, że nawet yangi z rozpaczy dodali do IS, żeby zarobić to zasługują na karnego k...jeżyka nie wspominając o reszcie.

Opublikowano

Od kiedy bez wydawania w IS można było coś sensowniejszego osiągnąć na globalu bez ślęczenia przed PC? i nie wciskajcie mi tu głodnych bajek, że "ja godzinkę dziennie siedziałem i miałem stalke, bojowy i srelum polelum +9 i skille na poziomie P". Jak chcesz mieć przyjemność i pograć dla zabawy to znajdź sobie jakiś priv easy/med nie będziesz musiał wydawać zł i osiągniesz nawet maxa. Odpuść sobie PL samo to, że nawet yangi z rozpaczy dodali do IS, żeby zarobić to zasługują na karnego k...jeżyka nie wspominając o reszcie.

Ludziom chodzi o to,ze privy szybko upadaja 2msc i pada z braku hajsu.a global zawsze bedzie.Ewrntualnie graja tez na sg.Na tych serwach z gameforge.Mysle,ze gdyby stopniowo wprowadzali te dodatki to by bylo okej.Ale nowe mapy i skrzynie ucznia to masakra.A i tez wazna rzecz ludzie odeszli tez dlatego,ze administracja nigdy im nie pomogla.Strata eq np.2 tysiace i konto z 250 zl.i nikt tym sie nie zainteresowal tak jak i w moim przypadku to to az boli jak oni lecą sobie w kulki.I glupie odpowiedzi bylo skanowac programami antywirusowymi.Sprawdzic zapore itd.Ale oni chyba nie maja bladego pojecia i tym,albo mowia na odczepnego.Bo antywirus nie wykryje ci keyloggera czy backdoora

Mysle,ze z szarfami jest duzo tutoriali na yt co i jak i o co w nich chodzi.A co do serwerow na kazdym serwerze jest inna cena.A nie wiem na jakim chcesz grac

/niereg. sygna

Opublikowano

Ludziom chodzi o to,ze privy szybko upadaja 2msc i pada z braku hajsu.a global zawsze bedzie.Ewrntualnie graja tez na sg.Na tych serwach z gameforge.Mysle,ze gdyby stopniowo wprowadzali te dodatki to by bylo okej.Ale nowe mapy i skrzynie ucznia to masakra.A i tez wazna rzecz ludzie odeszli tez dlatego,ze administracja nigdy im nie pomogla.Strata eq np.2 tysiace i konto z 250 zl.i nikt tym sie nie zainteresowal tak jak i w moim przypadku to to az boli jak oni lecą sobie w kulki.I glupie odpowiedzi bylo skanowac programami antywirusowymi.Sprawdzic zapore itd.Ale oni chyba nie maja bladego pojecia i tym,albo mowia na odczepnego.Bo antywirus nie wykryje ci keyloggera czy backdoora

Mysle,ze z szarfami jest duzo tutoriali na yt co i jak i o co w nich chodzi.A co do serwerow na kazdym serwerze jest inna cena.A nie wiem na jakim chcesz grac

Nie rozumiem co Twoja odpowiedź ma związek z moja?:) nawiązując już do Twojej wypowiedzi nasz global od czasów narodzenia się privów dostał po dupie i robi wszystko, aby przyciągnąć graczy, ale im nie wychodzi. Coś za coś grasz na privie dobrze się zabawisz, ale padnie po czasie bo inne rodzą się jak grzyby po deszczu. Global prowadzi firma, która pewnie by wykupiła wszystkie prywatne i tego nie odczuła. Nwm mi global znudził się od 2009/10 jak zaczęły na luzie wychodzić privy typu csyt2/mmyt2 itd. Szkoda czasu na PL-Global.

Opublikowano

przyjemności i relaksu nie zaznasz na PLu :)

lepiej pograć na jakimś ogarnietym privie hard/medium

za niedługo startuje Age of Gantia

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

­Możesz ewentualnie poczekać na nowy serwer i zacząc grać od zera na równym z wszystkimi :P 
Albo i znaleźć prywatny serwer powiedzmy medium zmieszany z hardem i masz PL'a bez wydawania kasy na is (myślę, że na hardach zazwyczaj są skrzynki ucznia bądz drop zmianek)

Opublikowano

Moim zdaniem gdyby osoby pytające Czy warto? wróciły na PL'a to już byłoby więcej osób i więcej starych 'wyjadaczy' przy których gra nie nudziłaby się tak bardzo. :)

Opublikowano

Bez IS nic nie zdziałasz, ale zaczynaj. Nigdzie indziej nie ma takiej atmosfery niż na starym, już 8-letnim Metin2. Jednak polityka Gameforge wszystko zepsuła.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

@MultiGTAMISSION klimatu przeciez juz tam nie ma.Kiedys jak sie mialo eq +6tez bylo dobrze a jak ktos mial+9 to jeszcze lepiej.Zepsulo to sie przez skrzynki i nowe mapy.Przez co kazdy moze miec eq +95xbon.Wtedy na masowa skale ludzie ideszli bo ciezko pracowali na eq +9 a teraz by mieli je oddac za grosze.Wiec sobie darowali.80%osob z ankiety potwierdzilo ,ze by wrocili jakby byl metin z 2008 roku bez dych glupich dodatkow co ulatwili gre i dostepnosc przedmiotow

/niereg. sygna

Opublikowano

@MultiGTAMISSION klimatu przeciez juz tam nie ma.Kiedys jak sie mialo eq +6tez bylo dobrze a jak ktos mial+9 to jeszcze lepiej.Zepsulo to sie przez skrzynki i nowe mapy.Przez co kazdy moze miec eq +95xbon.Wtedy na masowa skale ludzie ideszli bo ciezko pracowali na eq +9 a teraz by mieli je oddac za grosze.Wiec sobie darowali.80%osob z ankiety potwierdzilo ,ze by wrocili jakby byl metin z 2008 roku bez dych glupich dodatkow co ulatwili gre i dostepnosc przedmiotow

Za pomocą cofania się w czasie tak, bo byli by lata młodsi i moda byłaby na Metina. Teraz jest inaczej. Wychodzą bajery 3d lub HD, jak GTA V, Assassin's Creed i inne. Ale jak autor ma chęć, czas, to jak najbardziej zapraszam do gry w Metin2 PL.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Wracaj jak od nowa jedziesz surą 35 lvl ją trzymasz, później główne konto i buffka zadowolenie gwarantowanie.

Gdy tą surką ogarniasz całe bo to mozesz wbijac 30 lvl postaciom i bedziesz miała pare zmianek na start.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...