Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop CS:GO duży DROP FPS

RoZZei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema 2 mies kupiłem sobie laptopa LENOVO G510

Specyfikacja tutaj 

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g510-i7-4700-4gb-1tb-r7-m265-w8-1.bhtml  (tylko ja mam 8gb ramu)

I jest taka sprawa ze w grze CS:GO po 10min gry jest olbrzymy DROP FPS  nie wazne czy MM czy DM z 120-130 do 20-10FPS i potem w kolko. 

Wszystko mam na LOW wiec nie wiem co jest.

Może mi ktoś pomóc co mogę zrobić żeby nie było tak dużego DROPU FPS lub żeby wgl go nie było.

Dodam ze sterowniki do kart sa na 100% zaktualizowane.

zwi17b.jpg                   NeverBeAlone

Opublikowano

Laptop się grzeje, wtedy procesor zbija taktowania. Też tak mam. Rozkręć go, wyczyść z kurzu i wymień pastę termoprzewodzącą. Możesz zainwestować również w podkładkę chłodzącą.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@ZeciarzEmil1

Własnie nie u mnie w mieście nie można jej nigdzie kupić,i się trochę boje ze coś zrobię nie tak jak zacznę z nią coś robić.

Dodam ze mies temu przez przypadek wylało mi się trochę soku na laptopa (klawiatura) możne to coś pomoże w zlokalizowaniu problemu

Opublikowano

Siema 2 mies kupiłem sobie laptopa LENOVO G510

Specyfikacja tutaj 

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g510-i7-4700-4gb-1tb-r7-m265-w8-1.bhtml  (tylko ja mam 8gb ramu)

I jest taka sprawa ze w grze CS:GO po 10min gry jest olbrzymy DROP FPS  nie wazne czy MM czy DM z 120-130 do 20-10FPS i potem w kolko. 

Wszystko mam na LOW wiec nie wiem co jest.

Może mi ktoś pomóc co mogę zrobić żeby nie było tak dużego DROPU FPS lub żeby wgl go nie było.

Dodam ze sterowniki do kart sa na 100% zaktualizowane.

Trochę słaby wybór. Mogłeś coś z i5 kupić. Niby 2 rdzenie a w testach dużo gorzej nie wypada a co najważniejsze 2x chłodniejszy :)) Wyłącz throtlling, lecz to może (na pewno) źle wpłynąć na żywotność procka. Jaką masz tą podkładke? Jak jeden duży wiatrak to lipa straszna bo chodzi o schładzanie odpowiednich miejsc a nie plastiku ;D No i ogranicz fpsy na 60, pc nie będzie pracował z pełną mocą, a i tak matryca wyświetla tylko 60.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Trochę słaby wybór. Mogłeś coś z i5 kupić. Niby 2 rdzenie a w testach dużo gorzej nie wypada a co najważniejsze 2x chłodniejszy :)) Wyłącz throtlling, lecz to może (na pewno) źle wpłynąć na żywotność procka. Jaką masz tą podkładke? Jak jeden duży wiatrak to lipa straszna bo chodzi o schładzanie odpowiednich miejsc a nie plastiku ;D No i ogranicz fpsy na 60, pc nie będzie pracował z pełną mocą, a i tak matryca wyświetla tylko 60.

Cooler Master Storm SF-19

Taką mam podkładkę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...