Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem przy wchodzeniu na serwer LAN

Gość fafafirafa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mój kolega hostuje serwer minecraft przez LAN, inni mogą wejść na niego lecz gdy ja próbuję to "RESPIĘ" się gdzieś pod ziemią i nawet HP mi nie zabiera, mam niby laga. Tak samo sie dzieje gdy on stara się wejść na mój serwer który ja hostuje. Pliki do serwera pobraliśmy z strony oficjalnej Minecraft'a. Jak coś to mamy internet tego samego dostawcy(Multimedia). Proszę o pomoc.

Opublikowano

Powodem może być zbyt mała ilość RAMu przyznana dla serwera. Spróbujcie więcej przydzielić. Dodatkowo skoro korzystacie z tego samego dostawcy internetu, to może jest to wina internetu? Chociaż wątpię. 

Opublikowano

Ja chciałbym się wpierw dowiedzieć jak z kolegami grasz przez sieć LAN.

Wszyscy jesteście w jednej sieci??

Opublikowano

Jesteśmy w jednej sieci oraz staraliśmy grać przez hamachi i to samo. Kolega ma 8 gb ramu i ogólnie dla MC przydzielił 4 gb.

Opublikowano

89.230.197.120 ?

Kolego ty chyba się kompletnie nie znasz.

Skoro to jest adres IP kolegi "Z TEJ SAMEJ" sieci to jaki adres IP masz ty?

Opublikowano

Dobra, temat do zamknięcia już wiem o co chodzi. Po prostu dostawca internetu postanowił zablokować mi wszystkie porty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...