Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internat

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam do was pytanie, mieszka/mieszkał ktoś z was w internacie? Jak tam jest? Jak wygląda "życie" w pokojach? Czy ogólnie "jest fajnie"? 

Mam do wyboru albo spory dojazd do szkoły albo właśnie zamieszkanie w internacie. Nie wiem co wybrać... z jednej strony nie będzie mi się chciało wcześnie wstawać do szkoły by dojechać, a z drugiej zaś internat to byłby dobry wybór, tylko boję się, że np. nie polubię się z "kompanami" w pokoju. 

Co o tym myślicie?

Tak wiem, że to nie samosia

Opublikowano

To zależy od tego kogo będziesz miał w pokoju i wgl. Bo zapewne nie chciałbyś osób, które marnują czas i przeszkadzają w nauce? Możesz dostać spoko ziomków, kto wie. Ale słyszałem pare opinii o internacie i np.  w nocy czasem ciężko zasnąć jak mieszkasz na praterze i na kolejnych piętrach się tłuką. To zależy też od tego czy podczas nauki nie przeszkadza Ci obecność innych osób jak i hałas. Nie mieszkałem w internacie wiec ciężko mi powiedzieć cokolwiek, ale z tego co słyszałem to przeciętnie jest.

Opublikowano

To zależy od tego kogo będziesz miał w pokoju i wgl. Bo zapewne nie chciałbyś osób, które marnują czas i przeszkadzają w nauce? Możesz dostać spoko ziomków, kto wie. Ale słyszałem pare opinii o internacie i np.  w nocy czasem ciężko zasnąć jak mieszkasz na praterze i na kolejnych piętrach się tłuką. To zależy też od tego czy podczas nauki nie przeszkadza Ci obecność innych osób jak i hałas. Nie mieszkałem w internacie wiec ciężko mi powiedzieć cokolwiek, ale z tego co słyszałem to przeciętnie jest.

Hałas akurat za bardzo by mi nie przeszkadzał, ze snem też nie mam trudności także to najmniejsze zmartwienie. 

Opublikowano

Zależy od internatu, ale tam raczej nie ma spokoju xD I to chyba w każdym, ale jak jesteś rozrywkowy chłopak, to nie będziesz miał czasu na nudę xD

Opublikowano

W moim internacie wszyscy byli zgrani, ale to małe miasteczko więc wszystkie pokoje zamieszkiwało ok. 40 osób tylko. Co do nauki to był narzucony czas na odrabianie lekcji w świetlicy, wyznaczony czas na wyjścia i oczywiście cisza nocna. Czy da się uczyć to nie tyle kwestia współlokatorów co chęci, bo właśnie zawsze można zejść do świetlicy czy na podwórko i tam poczytać.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Zależy od internatu, ale tam raczej nie ma spokoju xD I to chyba w każdym, ale jak jesteś rozrywkowy chłopak, to nie będziesz miał czasu na nudę xD

Nah, nuda to dla mnie rzecz obca ^^ bardziej obawiam się ludzi z pokoju. 

Opublikowano

­Mieszkałem 3 lata w internacie teraz wynajmuję stancję bo już studia. Czasy internatu to jak do tej pory najlepsze czasy w życiu. Nie dość że nauczysz się samodzielności to masz wolną rękę i masę znajomych. Klimat w internacie jest nie do opisania. Piękna sprawa,polecam.

egq3SFm.png

Opublikowano

Każdy internat jest inny. 

W jednym masz większe luzy a są i takie gdzie masz wyliczone konkretne godziny co gdzie kiedy i jak musisz robić.

Dopytaj się najlepiej kogoś kto tam chodzi jak wygląda sytuacja.

Ale o używka musisz zapomnieć bo jeśli znajdą owe takie u ciebie to wyrzucą cię bez namysłu

LukaSuper.png

Opublikowano

Każdy internat jest inny. 

W jednym masz większe luzy a są i takie gdzie masz wyliczone konkretne godziny co gdzie kiedy i jak musisz robić.

Dopytaj się najlepiej kogoś kto tam chodzi jak wygląda sytuacja.

Ale o używka musisz zapomnieć bo jeśli znajdą owe takie u ciebie to wyrzucą cię bez namysłu

Nie idę tam po to by ćpać czy pić, bez przesady :p. Nie wiem nawet jak mogę znaleźć nazwiska osób które tam będą chodzić lub chodzą więc trochę lipa... 

Opublikowano

Mieszkam w internacie i bardzo mi się tam podoba (nie mogę doczekać się końca wakacji bo w domu się nudzę). Jeśli w pokoju trafią Ci się osoby, z którymi się nie dogadujesz zawsze możesz go zmienić. Lepiej sprawdź tylko opinie o tym internacie, jak jest z jedzeniem czy wychowawcy pilnują czy może jest tam kompletny burdel. U mnie ludzie są naprawdę ogarnięci nie ma bójek, główny problem to palacze w łazienkach. Wracasz do pokoju i śmierdzi od ciebie jak z popielniczki :/

Opublikowano

Mieszkam w internacie i bardzo mi się tam podoba (nie mogę doczekać się końca wakacji bo w domu się nudzę). Jeśli w pokoju trafią Ci się osoby, z którymi się nie dogadujesz zawsze możesz go zmienić. Lepiej sprawdź tylko opinie o tym internacie, jak jest z jedzeniem czy wychowawcy pilnują czy może jest tam kompletny burdel. U mnie ludzie są naprawdę ogarnięci nie ma bójek, główny problem to palacze w łazienkach. Wracasz do pokoju i śmierdzi od ciebie jak z popielniczki :/

Ogólnie rzecz biorąc każdy kandydat który chce "zamieszkać" w internacie (oczywiście do tego którego chcę iść) musi odbyć rozmowę z pedagogiem i dyrektorką gimnazjum także patoli jakiejś nie będzie, dyrektorka akurat fajna, wyrozumiała i taka... "wyluzowana" ale chamstwa nie toleruje. Co do posiłków trzeba sobie wykupić obiady. A co do reszty to już nie wiem.

Opublikowano
Ważne jest jakich będziesz miał lokatorów. Jeśli znasz osoby z którymi zamierzasz mieszkać i Ci odpowiadają to śmiało :lenny: . Jeżeli będzie to całkiem nowe towarzystwo to polecam zrobić listę za i przeciw.

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...