Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamiana części

LEM0N3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :] Mam takie pytanie co polecalibyście zmienić w moim laptopie by był nieco lepszy 

Karta graficzna :AMD Radeon HD 7500M/7600M Series

Procek : Intel® core i3-2370 M 2.40 GHz 4 rdzeniowy

Ram : 4 GB

Win 10

Dodam że w grach zazwyczaj mam problem z FPS

Opublikowano

W sumie nie opłaca się wymieniać innych części niż pamięć RAM. Laptopy są robione na "styk", więc zmiana procesora na inny, który będzie się grzał trochę bardziej spowoduje, że chłodzenie nie będzie wyrabiało, a laptop będzie gorący.

Jedyne co radziłbym Ci wymienić to RAM na 8/16 GB (zależy jakie będą kości, bo zapewne masz tylko jeden slot).

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

W sumie nie opłaca się wymieniać innych części niż pamięć RAM. Laptopy są robione na "styk", więc zmiana procesora na inny, który będzie się grzał trochę bardziej spowoduje, że chłodzenie nie będzie wyrabiało, a laptop będzie gorący.

Jedyne co radziłbym Ci wymienić to RAM na 8/16 GB (zależy jakie będą kości, bo zapewne masz tylko jeden slot).

nie :] mam 2 sloty . A nie można kupić dodatkowo lepszego chłodzenia ?

Opublikowano

nie :] mam 2 sloty . A nie można kupić dodatkowo lepszego chłodzenia ?

Sądzę, że wymiana chłodzenia nie jest możliwa. W laptopach z zasady montowane są najwydajniejsze chłodzenia, by zapewnić jak najlepszy obieg powietrza w obudowie. Taki układ jest jeden jedyny dla konkretnego modelu.

5719814456868591400331.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...