Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań

Dylexan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań odnośnie HSa:

1. Dużo osób skarży się w internecie blizzardowi, że paczka gvg za arenę to chory system bo nowym graczom brakuje kart klasycznych. Domagają się aby gracz sam po arenie wybrał jaki pakiet chce dostać. Kochany blizz wychodzi z inicjatywą i podobno niedługo ma być pakiet losowy na arenie.. czyli dostaniemy... 1 z 3 różnych paczek, 50% szans. Dla mnie to dalej jest żałosne bo wciąż nowym brakuje kart klasycznych i gówno to zmieni bo możemy znowu dostać nawet kilka razy z rzędu pakiet gvg albo z turnieju a klasyczny trafi się raz na kilka/kilkanaście aren. Co o tym myślicie, jak zdobyć te karty klasyczne bez wydawania realnych pieniędzy na grę? Mogliby chociaż zwiększyć gold za misje to bym robił 20 aren dziennie i jakoś to zebrał, ale oczywiście na więcej niż jedną może 2-3 areny dziennie nie da się zarobić.

- Do pytania pierwszego, ktoś wie kiedy mają dać chociaż ten losowy pakiet na arenach? Jak turniej wyjdzie?

2. Z racji, że nie mam kart i aren grać nie chcę bo szkoda mi na to golda tracić jak i tak nie dostanę tam kart klasycznych to chciałbym na razie pograć rankedy. Są jakieś łatwe do sklejenia, tanie i proste decki, które zarazem mają szanse często wygrywać? Chciałbym coś złożyć jakiś dobry deck, który pozwoli sporo wygrywać, ale żebym musiał maks. kilka kart do niego stworzyć i to nie drogich.

3. Czemu w trybie rozrywki dobiera samych botów? 98% rywali na jakich trafiam to full end game decki z legendami, super combo synergią i ch.. wie czym jeszcze. Do tego z rewersami widać, że grają już długo lub wypieprzyli fortunę w item shopie. Ja grając basic f2p deckiem w 3-5 turze daję surrender bo przeciwnik wywala 2x więcej kart i 2x lepszych niż moje. Tracę przewagę i kontrolę i nie jestem w stanie jej odzyskać. Nawet zadania daily nie jestem w stanie wykonać przez kilka godzin bez grania na afk i zmuszania ludzi do poddania się. Co najlepsze oni nawet nie chcą się poddać, takie wielkie ego, że wolą tracić 30 min na grę z afkerem co nie jest żadnym wyzwaniem ani treningiem dla nich, no ale przecież oni musza wygrać! Nie mogą pozwolić sobie na przegraną w rozrywce bo ich ego im na to nie pozwala. Śmieszni ludzie w to grają niektórzy ja bym się od razu poddał i grał  z kimś innym (co innego rankedy). W opisie trybu rozrywka wielce jest napisane, że dobiera przeciwnika na podobnym poziomie..... ahaa, bo byku. Na rankach na 20-15 randze jest o wiele łatwiej i trafiają się normalniejsi przeciwnicy niż na jakiejś śmiesznej rozrywce. Po co to w ogóle ludzie grają jak za to nic nie ma? I nie chcą się poddać wolą z afkerem 30 min siedzieć? Baty na rankach dostają i chcą się dowartościować czy jak bo nie łapię tego. Myślałem, że to tryb dla nowych i f2p decków...

4. Rewers dostaje się za wbicie 20 rangi. Czy jeśli wbiję 20 lub wyżej w danym miesiącu, ale później zlecę niżej to rewers dostanę czy muszę mieć min. 20 rangę pod koniec miesiąca i na niej zostać? Bo chciałbym pograć coś więcej, a nie chcę stracić tych kilku rang, na rozrywce są boty a aren się nie opłaca także nie mam w chwili obecnej co robić w tej grze.

Dzięki z góry za odp.

Opublikowano

1. Wraz z wyjściem GT ma się dostawać losową paczkę za arenę, ja jestem zwolennikiem tzw. tokenów (tak jak jest w WoWie), czyli wymienasz tokena na dowolną paczkę, ale znając Blizzarda tak nigdy nie będzie.

2. Zoo Lock/Face Hunter, tanie talie nastawione na agresję, ale parę kart jest z Naxx/BRM.

3. Na 20 randze jest masa ludzi którzy farmią golda i złotych bohaterów (w tym ja). Na Casualu po 700 wygranych grałem z samymi ludźmi z legendy/złotymi bohaterami.

4. Nie da się spaść z 20 rangi, więc jak ją wbijesz to masz gwarantowany rewers.

Opublikowano

Aha rozumiem. Też się natknąłem w necie na te propozycje tokenów, fajna opcja. Ale łapczywy blizz pewnie nie doda bo hajs się musi zgadzać.

Co do farmienia golda to jak to wygląda, chodzi o wbijanie 3 winów i 10g tak? Tylko takim sposobem na pewno dochodzą do wysokiej rangi i co wtedy, przegrywają specjalnie i zbijają rangę znów do 20? Trochę to dziwne. Jakimiś specjalnymi deckami się to farmi? 

Opublikowano

­

Aha rozumiem. Też się natknąłem w necie na te propozycje tokenów, fajna opcja. Ale łapczywy blizz pewnie nie doda bo hajs się musi zgadzać.

Co do farmienia golda to jak to wygląda, chodzi o wbijanie 3 winów i 10g tak? Tylko takim sposobem na pewno dochodzą do wysokiej rangi i co wtedy, przegrywają specjalnie i zbijają rangę znów do 20? Trochę to dziwne. Jakimiś specjalnymi deckami się to farmi? 

Pamiętaj, że dziennie 100 golda można wyfarmić + quest dzienny.

Gold jest za 3 wygrane daną postacią, więc celowo nie przegrywają.

Chodź na arenę, bo tam dostajesz gold/pył/pakiety, więc to czego potrzebujesz by stworzyć swoje talie.

Kiedyś na bocie grałeś normale i nawet po 1000 golda było dziennie, lecz wprowadzili właśnie to ograniczenie...

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

To działa na zasadzie Win-Concede-Win-Concede. Grasz najlepszą talią jaką masz i farmisz, mnie to zajmuje ~3h dziennie na te 100 golda + quest.

Opublikowano

Jak ty robisz 3 areny dziennie :O

O ile się nie mylę, możesz max zarobić 100g dziennie + najwyżej płatny quest to kolejne 100 golda, a questy się dostaje 1 dziennie, więc jak ?

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

­

Jak ty robisz 3 areny dziennie :O

O ile się nie mylę, możesz max zarobić 100g dziennie + najwyżej płatny quest to kolejne 100 golda, a questy się dostaje 1 dziennie, więc jak ?

100 golda limitu jest tylko za 3 wygrane dana postacie

tak to mozesz na 500 golda, bo misje i te inne

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

No to teraz chyba zmienię zdanie, że jednak HS jest p2w.

Limit na 100 golda dziennie a wejście na arenę kosztuje 150g z czego jeszcze dostajemy niepotrzebną paczkę bo na start potrzeba klasycznych. Lecą z dodatkami, sypią nowymi kartami, ale dla nowych graczy nie ułatwią kompletnie nic ani nie obniżą cen. Jak taki nowy ma dogonić gości co kilka lat grają to ja nie mam pojęcia. Nawet misje ograniczyli kiedyś były 3 misje co 24h a teraz jedna.. śmieszne. Jeszcze trzeba jedną misję robić kilka godzin bo trafiają się boty ze wszystkimi kartami op taliami z neta i każdą kartę mają 2x wydajniejszą od tych co nowi mają z podstawowych.

Opublikowano

No to teraz chyba zmienię zdanie, że jednak HS jest p2w.

Limit na 100 golda dziennie a wejście na arenę kosztuje 150g z czego jeszcze dostajemy niepotrzebną paczkę bo na start potrzeba klasycznych. Lecą z dodatkami, sypią nowymi kartami, ale dla nowych graczy nie ułatwią kompletnie nic ani nie obniżą cen. Jak taki nowy ma dogonić gości co kilka lat grają to ja nie mam pojęcia. Nawet misje ograniczyli kiedyś były 3 misje co 24h a teraz jedna.. śmieszne. Jeszcze trzeba jedną misję robić kilka godzin bo trafiają się boty ze wszystkimi kartami op taliami z neta i każdą kartę mają 2x wydajniejszą od tych co nowi mają z podstawowych.

No bo gra jest p2w, jak prawie każda inna f2p.

Żeby coś więcej osiągnąć musisz spędzić sporo w grze, albo z portfela wyrzucić.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

No teraz to nawet nic nie da spędzanie więcej czasu jak dali limity i nie da się golda zbierać więcej. To jest kpina, nie można sobie aren pograć tylu ile by się chciało a to jedyny wyrównany tryb. Trzeba za to grać z botami, od wczoraj próbuję misję na 3 wygrane shamanem zrobić i nie idzie wygrać albo jakieś combo decki albo czyszczą wszystko albo wyskoczy z jakimiś giantami milion na milion i w 1 turze zbija mi całe hp. Śmiech.. Turniej wyjdzie, kolejne mocniejsze karty i kolejne braki dla nowego gracza, który basic deckiem może co najwyżej wygrać jak ktoś się podda albo trafi się przeciwnik na podobnym poziomie, ale to się zdarza raz na milion gier. Pieprzę to nie będę 10 godzin tracił na zrobienie misji za 40 czy 60 złota bo to jest nieporozumienie gra była dobra na początku po becie, nie teraz.

Opublikowano

No teraz to nawet nic nie da spędzanie więcej czasu jak dali limity i nie da się golda zbierać więcej. To jest kpina, nie można sobie aren pograć tylu ile by się chciało a to jedyny wyrównany tryb. Trzeba za to grać z botami, od wczoraj próbuję misję na 3 wygrane shamanem zrobić i nie idzie wygrać albo jakieś combo decki albo czyszczą wszystko albo wyskoczy z jakimiś giantami milion na milion i w 1 turze zbija mi całe hp. Śmiech.. Turniej wyjdzie, kolejne mocniejsze karty i kolejne braki dla nowego gracza, który basic deckiem może co najwyżej wygrać jak ktoś się podda albo trafi się przeciwnik na podobnym poziomie, ale to się zdarza raz na milion gier. Pieprzę to nie będę 10 godzin tracił na zrobienie misji za 40 czy 60 złota bo to jest nieporozumienie gra była dobra na początku po becie, nie teraz.

Misje za 40 golda rolluj, korzystaj z bojek do robienia niektorych misji.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Gra nie jest p2w, możesz osiągnąć dokładnie to samo grając f2p, przynajmniej ja tak zrobiłem, zauważ że grając za darmo możesz mieć dokładnie to samo co ci co płacą (no może oprócz tych postaci nowych), jeżeli potrafisz grać i ogarniasz areny to bardzo szybko można się wybić ;) Teraz porobili te skrzynki z których będą dropić złote karty i jakiś stuff, więc też niby coś fajnego

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

@UP, tak w teorii można mieć to samo prócz bohaterów, ale w praktyce wygląda to trochę inaczej.

Dali limity na golda = możesz grać ograniczoną ilość aren bo nie wyfarmisz więcej golda. Już nie jest tak jak kiedyś było, że jak dłużej przysiedziałeś przed HS'em to więcej nafarmiłeś i szybciej doganiałeś resztę graczy.
Ja tymi gównianymi basick deckami nie jestem w stanie zrobić daily misji ani wygrywać po te 3 pojedynki aby nabić do 100 golda dziennie. Nie mogę bo przegrywam każdą partię grając za każdym razem na typów z rewersami, gold hero i najlepszymi złożonymi deckami. Co za tym idzie zarabiam ZERO golda chyba, że przysiedzę pół dnia aby zrobić jedną misję to przy odrobinie szczęścia może się uda.

Wg mnie powinni ogarnąć to dobieranie przeciwników. To jest nieporozumienie, aby powiedzmy nowy gracz hearthstone musiał od początku grać z zoo lockami, aggro paladynami czy innymi control deckami z górnej półki.
Na arenie najniższa nagroda za 0/3 powinna być 150g samo aby taki nowy gracz nie dostał żadnej nagrody, ale żeby był w stanie wejść jeszcze raz i grać dalej, uczyć się.
A tak przy takim tempie farmienia i limitach, zanim nowy sklei cały deck i legendy.. to wyjdzie 5 nowych dodatków z nowymi kartami i będzie jeszcze bardziej w tyle, koło się zamyka i nigdy nie dogoni reszty.

Opublikowano

Gra nie jest p2w, możesz osiągnąć dokładnie to samo grając f2p, przynajmniej ja tak zrobiłem, zauważ że grając za darmo możesz mieć dokładnie to samo co ci co płacą (no może oprócz tych postaci nowych), jeżeli potrafisz grać i ogarniasz areny to bardzo szybko można się wybić ;) Teraz porobili te skrzynki z których będą dropić złote karty i jakiś stuff, więc też niby coś fajnego

Czyli gra p2w, albo zapłacisz, albo męcz się miesiącami, aby zdobyć karty.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Czyli gra p2w, albo zapłacisz, albo męcz się miesiącami, aby zdobyć karty.

Nie potrzebujesz wszystkich kart, żeby być dobrym. Wystarczy jeden nawet tani, którym potrafisz grać np. zoo, aggro paladyn, face hunter, decki za ~2k pyłu, ale ludzie tymi deckami kończą sezony w top 100.

Gra nie jest p2w.

giphy.gif

Opublikowano

Nie potrzebujesz wszystkich kart, żeby być dobrym. Wystarczy jeden nawet tani, którym potrafisz grać np. zoo, aggro paladyn, face hunter, decki za ~2k pyłu, ale ludzie tymi deckami kończą sezony w top 100.

Gra nie jest p2w.

Zależy co dla ciebie znaczy tani skład... ten co podałeś z leeroyem nie jest tani, bo zawsze trzeba na leeroya uzbierać... przy braku szczęścia to nawet miesiąc zbierania.

Epici też z nieba nie spadają.

Dla mnie gra jest P2W i nie ma co do tego wątpliwości.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Gdyby nowi gracze byli jakoś lepiej prowadzeni przez grę, czyli dobierało by im też nowych graczy a nie starych weteranów z gold herosami i najlepszymi deckami to może ta gra byłaby dobra dla każdego i IS by tak nie przeszkadzał. Nowi gracze powinni mieć możliwość spokojnego trenowania sobie jak równy z równym i szybszego farmienia golda/pakietów aby byli w stanie dogonić resztę czy skleić chociaż 1-2 solidne decki. W sumie to nawet olać to, mi by wystarczyło tylko gdybym trafiał na równego przeciwnika a nie gościa co gra 3x dłużej i ma najlepszy deck w grze. Ale oczywiście dobieranie musi być totalnie skopane. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...