Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Odblokowanie konta

spreex99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ostatnio na moim koncie był włam i musiałem zablokować konto lecz nie przeczytałem dokładnie i potrzebuję dowodu że to moje konto jak sprawdzić ostatnio używany kod na steam ? :( proszę o pomoc konto ma swoją wartość.

P.S. Jeżeli jednemu z graczy CS:GO uda mi się pomóc gwarantuję nagrodę !

spreex99.png

Opublikowano

By odblokować konto, napisz do supportu z prośbą o to. Oni ci potem wyślą następującą wiadomość:

Witaj Łukasz!

Dziękujemy za skontaktowanie się z pomocą techniczną Steam.

Aby umożliwić nam dalszą pomoc w tej sprawie wymagane będzie zweryfikowanie, że podane konto Steam należy do ciebie.

Jeżeli oprogramowanie zostało zakupione za pomocą karty kredytowej, prosimy o potwierdzenie typu karty (Visa, Mastercard), podanie pełnego imienia oraz nazwiska właściciela karty oraz czterech ostatnich cyfr numeru karty kredytowej, która używana była do zakupu produktów.

Jeżeli oprogramowanie zostało zakupione na Steam za pomocą systemu PayPal, prosimy o podanie danych bilingowych posiadacza konta (imię, nazwisko oraz adres) oraz numeru transakcji PayPal. Numer transakcji składa się z od 16 do 18 cyfr i może znajdować się w opisie zamówienia.

Jeżeli zarejestrowane oprogramowanie zostało zakupione w sklepie, prosimy o napisanie numeru zgłoszenia xxxx-xxxx-xxxx na karcie lub instrukcji dołączonej do gry, powyżej kodu produktu (Klucza CD). 
Numer zgłoszenia powinien być zapisany za pomocą nieścieralnego długopisu bezpośrednio na karcie. Prosimy unikanie dopisywania kodu na oddzielnej kartce. Numer zgłoszenia nie może być dodany poprzez oprogramowanie do obróbki zdjęć. Prosimy o załączenie zdjęcia lub skanu klucza w formacie JPG. Prosimy o upewnienie się, że wysyłane zdjęcie jest kolorowe, a jego rozmiar pozwala na odczytanie znajdujących się na nim danych.

Jeżeli odnalezienie klucza sprawia ci problem, odwiedź poniższy link, aby uzyskać więcej informacji:
URL: http://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-WUSF-3601

Przykładowe skany: 
http://support.steampowered.com/images/faq/2347-QDFN-4366/cdkey1.jpg
http://support.steampowered.com/images/faq/2347-QDFN-4366/cdkey2.jpg

Po zweryfikowaniu, że podane konto należy do ciebie, będziemy mogli podjąć kroki, w celu rozwiązania twojego problemu.

Potem wybierz jedną z opcji, i wpisz to o co cię proszą. Twoje konto zostanie wtedy odblokowane ;)

A tutaj przykład jeżeli postanowisz skorzystać z opcji w której potwierdzasz że coś zostało kupione kartą kredytową (ja pisałem w taki sposób ) :

Imię: Jeff

Nazwisko: Jeff

Typ karty: Visa

Cztery ostatnie cyfry: 6669

jak chcesz to po prostu skopiuj + wklej i uzupełnij swoimi danymi ;)

Mam nadzieję że pomogłem :)

893961446222509646083.png

Opublikowano

­Musisz podać cd-key lub parę pierwszych cyfer pinu karty, którą coś kupowałeś.

CD-KEY masz w pudełku z grą lub na e-mailu.

Jeżeli nie masz to nie odzyskasz tego...

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

pisałem i nic muszę ten pieprzony cd-key :(

Tylko nie zapomnij że jak będziesz robił zdjęcie to musisz napisać numer zgłoszenia nad cd keyem

Opublikowano

kodu nie mam skąd wziąć :(

Na pewno nie masz żadnej pudełkowej wersji gry aktywowanej na steam? Czy na pewno nie płaciłeś lub nie wpłaciłeś pieniędzy na steam kartą kredytową lub pay palem? Jeżeli nie, to możesz spróbować coś z PaySafeCardem o ile owego używałeś.

Opublikowano

No to widzę tylko jedno wyjście, o ile da się to zrobić na zablokowanym koncie. Mianowicie chodzi mi o to że możesz kupić pudełkową grę po czym aktywować klucz na steam, a potem wypełnić instrukcje z tym właśnie kluczem. Problemem jest to że nie wiem czy można aktywować klucz na zablokowanym koncie :/

Opublikowano

No to mamy problem. Jest jeszcze jedna możliwość którą wymyśliłem, ale może nie działać. Chodzi mi o to, że możesz znaleźć na swoim mailu jakiś klucz który użyłeś na steam (o ile tam jakiś masz), i napisać flamastrem na komputerze numer zgłoszenia, po czym zrobić zdjęcie i wysłać do supportu. 

Może nie działać ale spróbować chyba warto

Opublikowano

oczywiście że przez sklep steam tylko że miałem zmiane e-maila ;( bo ukradli mi konto odzyskałem ale nie mam historii konta :( (na tym mailu)

spreex99.png

Opublikowano

To chwila. Skoro przez sklep steam kupowałeś, to musiałeś w jakiś sposób pieniądze wpłacić na steam.

Czym je wpłaciłeś?

Opublikowano

Tego nie pisałeś, napisałeś tylko to że nie masz ich zapisanych ;p

Nie widzę niestety wyjścia żeby odblokować to konto, możesz się jeszcze spytać supportu co robić kiedy nie jesteś w stanie wykonać którejkolwiek z podanych czynności :/

Opublikowano

Musisz czekać, nie pozostaje ci nic innego.

Możesz też napisać po Angielsku, o ile tego nie zrobiłeś.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...