Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działają gry

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem otóż ścinają mi się gry. Pasta w procku była wymieniana.

Ścinają mi się gry takie jak: Gta 2, Shogo: Armor Mobile, Gta San Andreas, Call Of Duty 2, Call Of Duty 4 oraz Garry's Mod

Nie gram w nowsze gry bo są po prostu nudne i idiotyczne. Kupiłem nowy komputer specjalnie pod te gry co wymieniłem.

Złom:

Intel i7 4790k
Evga GTX 970 4gb ram
8 gb ram 2400mhz
Z97X Gaming 5

Niby te nowsze Gry działają ale też potrafią ścinać. Wole grać jednak w te stare bo mają lepszą grafikę i przypominają mi dzieciństwo:)
jak mogę naprawić te ścinki w starych grach ?

System to Windows 8 Pro 64bit

Opublikowano

Spróbuj uruchomić w trybie zgodności, najlepiej do najstarszej wersji systemu.

Próbowałem jedynie Shogo działa jak należy a reszta się ścina ;x

Gdybym wiedział że gry mi nie pójdą na tym nowym złomie to bym go nie kupował i zostawił sobie dwurdzeniówke jedynie bym sobie zmienił wtedy kartę.

Opublikowano

To nie jest wina sprzętu, bo jest naprawdę niezły i te nowsze gry powinny chodzić płynnie. Jak dla mnie to problem leży w softwarze.

A może spróbuj zmienić system, np. zaktualizuj do Windows 10.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

To nie jest wina sprzętu, bo jest naprawdę niezły i te nowsze gry powinny chodzić płynnie. Jak dla mnie to problem leży w softwarze.

A może spróbuj zmienić system, np. zaktualizuj do Windows 10.

Windows 10 może kompletnie "dobić" sprawę. Już przy ósemce starsze gry mają często problemy i tu bym raczej widział problem.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Odłączyłem z płyty i do karty dałem ;x

Zmieniłem windowsa 7 i nadal to samo.  Kuzyn też  kupił sobie kiedyś nowy komputer i też mu potem stare gry nie chodziły. Jak to nie będzie wina windowsa to pozostaje mi sprzedać wtedy ten komputer i kupić sobie starszy komputer, a resztę zostawię sobie na przyszłość.

Opublikowano

No to w takim razie do tej pory działałeś na integrze z procesora... Sterowniki do karty graficznej chociaż zainstalowałeś, czy tego też nie raczyłeś uczynić?

Tzn. Kartę miałem ciągle podłączoną. Jak tylko dostałem kartę to odłączyłem od integry i podłączyłem do karty i nadal to samo jest ;x Na integrze miałem ścinki w tych grach a na tym gtx nie działają ;x

Sterowniki to podstawa.

Opublikowano

Tak czy siak problem musi leżeć w software. System, sterowniki, coś musi być nie tak skoro starsze gry nie chodzą jak należy. To z pewnością nie jest wina typowo sprzętu.

Może weź sobie postaw XP na maszynie wirtualnej i zobacz jak to będzie działać, a normalnie korzystaj sobie z jakiegoś nowszego systemu.

Opublikowano

Windows 10 może kompletnie "dobić" sprawę. Już przy ósemce starsze gry mają często problemy i tu bym raczej widział problem.

Przy 8 strasze gry maja czesto problemy? h%^12h31h2%^% dowaliles. Mam 10 nie ma zadnego problemu, nie wazne czy gram na gow***** laptopie czy dobrym kompie

TPnGSbs.jpg

Easy peasy  :yay: 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...