Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klient Metina zacina wszystkie aplikacje gdzie da się pisać.

Szoluś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, może przez temat nie rozumiecie ale w skrócie.
Po ostatnim zaktualizowaniu Metin'a, chciałem napisać coś na GG - wcisłem literkę (nawet jej nie pokazało) i za sekundę jest "brak odpowiedzi", nawet sto razy włącze i wyłącze to nic. tak samo jak na jakieś forum wejde,  chce coś napiać, zacytować ścina całą przeglądarkę, ts3 tak samo - nagradzam 4x limit plusów. O co chodzi. :)

Opublikowano

Pierwszy:
Start - Uruchom - Wpisujemy msconfig - OK - Wyświetla się okienko i tam kliknąć przycisk Uruchamianie - i w ten sposób docieracie do źródła problemu. Jest tam pokazana lista programów włączających się przy starcie. Najlepiej odznaczcie wszystko prócz programu antywirusowego jak Avast ( nie możecie wyłączyć w ten sposób niczego ważnego jest to metoda skuteczna i bezpieczna na 100%) Zrestartujcie komputer i zobaczcie czy pomogło.Drugi:

Zainstalujcie program Microsoft Bootvis (jest na dobrych programach jak coś). Po zainstalowaniu włączcie go. Następnie zaznaczacie na górze Trace a później Optimaze System.

Zooptymalizowanie działania systemu

W skrócie odmulanie.CCleaner - Program, który dziennie usuwa mi jakieś 100 mb niepotrzebnych plików. Warto mieć.

Advanced system Care 4 - Posiada tryb dogłębnej pielęgnacji która usuwa błędy w rejestrze( ja miałem ich 2245), naprawia zabezpieczenia... i posiada także zestaw 20 narzędzi pozwalających utrzymać nasz system w dobrej kondycji.

Smart Defrag 2 - Najlepszy do defregmantacji plików. Nie musicie wiedzieć co ta nazwa oznacza (ja do tej pory nie do końca wiem) wystarczy, że ustawicie na pełną optymalizację a program zrobi resztę za was. Może to potrwać dłuższa chwilę, ale warto uwierzcie mi.

Można jeszcze podkręcić procesor, żeby szybciej ci chodził komp.Pozderki

/niereg. sygna

Opublikowano

Przeskanuj porządnie komputer, pobierz ccleander do wyczysczenia i zresetuj kompa. Powinno pomoc

Dlaczego piszesz zbędne posty? Przeczytaj wyżej, nie pomogło. 

Pierwszy:

Start - Uruchom - Wpisujemy msconfig - OK - Wyświetla się okienko i tam kliknąć przycisk Uruchamianie - i w ten sposób docieracie do źródła problemu. Jest tam pokazana lista programów włączających się przy starcie. Najlepiej odznaczcie wszystko prócz programu antywirusowego jak Avast ( nie możecie wyłączyć w ten sposób niczego ważnego jest to metoda skuteczna i bezpieczna na 100%) Zrestartujcie komputer i zobaczcie czy pomogło.Drugi:

Zainstalujcie program Microsoft Bootvis (jest na dobrych programach jak coś). Po zainstalowaniu włączcie go. Następnie zaznaczacie na górze Trace a później Optimaze System.

Zooptymalizowanie działania systemu

W skrócie odmulanie.CCleaner - Program, który dziennie usuwa mi jakieś 100 mb niepotrzebnych plików. Warto mieć.

Advanced system Care 4 - Posiada tryb dogłębnej pielęgnacji która usuwa błędy w rejestrze( ja miałem ich 2245), naprawia zabezpieczenia... i posiada także zestaw 20 narzędzi pozwalających utrzymać nasz system w dobrej kondycji.

Smart Defrag 2 - Najlepszy do defregmantacji plików. Nie musicie wiedzieć co ta nazwa oznacza (ja do tej pory nie do końca wiem) wystarczy, że ustawicie na pełną optymalizację a program zrobi resztę za was. Może to potrwać dłuższa chwilę, ale warto uwierzcie mi.

Można jeszcze podkręcić procesor, żeby szybciej ci chodził komp.Pozderki

nie.

Opublikowano

Boże, czemu ?

Powarnować tych trolli z góry.

To jest śmieszne, że autor tematu dostaje warna, a troll dalej trolluje i nic...

ccleaner sobie możecie wsadzić.

Metina pla aktualizowałeś ? Czy na launchera jakieś priva ? 

Oprócz metina nie aktualizowałeś czasem hacków ?

Gdy przeglądasz forum to też po czasie zawiesza czy tylko jak piszesz ?

Wiesza dopiero wtedy jak naciśniesz literke czy jak aktywujesz okno pisania ?

I pokaż tak jak pisał @Kodexior

@Szoluś

radzie napisać temat w dziale z kompami a nie w metinie

Opublikowano

Zrób formata bedzie dobrze w win8 to jeszcze o tyle dobrze ze samo ci windowsa instaluje xD

Opublikowano

Boże, czemu ?

Powarnować tych trolli z góry.

To jest śmieszne, że autor tematu dostaje warna, a troll dalej trolluje i nic...

ccleaner sobie możecie wsadzić.

Metina pla aktualizowałeś ? Czy na launchera jakieś priva ? 

Oprócz metina nie aktualizowałeś czasem hacków ?

Gdy przeglądasz forum to też po czasie zawiesza czy tylko jak piszesz ?

Wiesza dopiero wtedy jak naciśniesz literke czy jak aktywujesz okno pisania ?

I pokaż tak jak pisał @Kodexior

@Szoluś

radzie napisać temat w dziale z kompami a nie w metinie

Dokładnie, mnie zwarnowali a trolów nie. 

Metina PL aktualizowałem, grać chciałem i wszystko w dupe.

Nie używam. Tylko jak klikne w pole do pisania i wcisne coś to nawet nie pokazuje np. "a" tylko od razu scina wszystko. 

Jak nacisne. 

Zrób formata bedzie dobrze w win8 to jeszcze o tyle dobrze ze samo ci windowsa instaluje xD

Ta, nie będe formatował bo moje pliki się nigdzie nie pomieszczą. Tak samo specjalnie dla metka nie bede ciukał.

Odpal metina, zaloguj się i pokaż nam zawartość zakładki Procesy z Menedżera Zadań.

QS8gFFw.jpg

Opublikowano

Ile masz GB RAMu?

Z tego co widzę, to prawie 1 GB zżera Ci sam Chrome.

Do tego w tle działa Ci GG i jego dysk oraz Skype.

To samo powinno Ci zabierać 1,5 GB RAMu.

Jeżeli masz 4 GB, to wyłącz niepotrzebne aplikacje (wyłącz ich uruchamianie podczas startu przez msconfig).

Jeżeli masz 8 GB, to winą nie jest RAM. Coś zabiera Ci czas procesora. W tym przypadku przeskanowałbym MBAM'em komputer.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ile masz GB RAMu?

Z tego co widzę, to prawie 1 GB zżera Ci sam Chrome.

Do tego w tle działa Ci GG i jego dysk oraz Skype.

To samo powinno Ci zabierać 1,5 GB RAMu.

Jeżeli masz 4 GB, to wyłącz niepotrzebne aplikacje (wyłącz ich uruchamianie podczas startu przez msconfig).

Jeżeli masz 8 GB, to winą nie jest RAM. Coś zabiera Ci czas procesora. W tym przypadku przeskanowałbym MBAM'em komputer.

4GB - ale miałem to samo włączone i jakoś wszystko działało - a ostatnio nie mogę pisać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...