Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z używaniem platformy Glyph i włączeniem gry.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

A więc sprawa wygląda następująco ostatnio chciałem wypróbować Trove, pobrałem Glyph itp. ale problem polega na tym, że coś blokuję mi dany program (Error #2025) skutkuje to tym że aplikacja tak jakby nie wykrywa internetu. Firewall na pewno nie blokuje, ponieważ jest wyłączony chodź i tak nawet na wszelki wypadek dodałem do wyjątków, antywirus również odpada. Glyph dopiero zaczyna działać dopiero wtedy gdy zmienię VPN ale przecież nigdy nie grałem w gry od Trion więc możliwość, że mam ban na IP odpada. Ktoś może się domyślać w czym leży problem ?

Opublikowano

Jeżeli myślisz, że tego nie próbowałem to chyba jesteś zbyt naiwny. Co jest tam nowego czego ja sam nie próbowałem ?

Czytaj uważnie posty. Wszystkie metody tam zawarte wypróbowałem co chyba można było wyczytać z posta.

Opublikowano

Jeżeli myślisz, że tego nie próbowałem to chyba jesteś zbyt naiwny. Co jest tam nowego czego ja sam nie próbowałem ? Czytaj uważnie posty. Wszystkie metody tam zawarte wypróbowałem co chyba można było wyczytać z posta więc twoja wypowiedź jest w ogóle nie użyteczna.

nie opisałeś że reinstalowałeś oraz kontaktowaleś się z Supportem. Widzisz posty czytam uważnie i również uważnie dobieram do nich odpowiedzi, natomiast ty nie masz ani grosza szacunku że człowiek w jakikolwiek sposób stara ci się pomóc między innymi wysyłając cię na główną stronę techniczną Trove.

Sprawdź czy odznaczenie w opcjach glyphu opcji Remember my login pomoże. (po odznaczeniu zrestartuj glyph)

Jeśli to także ci nie pomogło sprawdź ten filmik :

Użytkownik w nim bawi się programem Technitium Mac Address Changer, po komentarzach widzę że działa. 

af138b19bf4219ac26610629041f93e5.gif

Opublikowano

Reinstalowałem. Filmik widziałem i nie działa. Czy uruchamiam bezpośrednio przez Glyph czy przez Steam to bez różnicy. Jeżeli Glyph normalnie działa po zmianie VPN to nie rozumiem co ma do tego odznaczenie opcy zapamiętywania danych. Jeżeli czytasz uważnie posty to powinieneś zauważyć, że napisałem o działaniu Glyph po zmianie VPN przez co widocznie powinieneś zauważyć, że to nie wina po stronie systemu a bardziej uwarunkowana problemem z moim ip, to działa tak jakbym dostał bana na ip co jest w sumie nie możliwe. Więc wybacz ale trudno kogoś "lubić" bo akurat szacunek mam inaczej bym Cię wyzywał jak inni tutaj a po prostu wyraziłem swoją opinię. Powinieneś wiedzieć, że udzielając się w internecie zawsze ktoś może Cię skrytykować więc albo się możesz odgryść albo to zaakceptować.

Opublikowano

Reinstalowałem. Filmik widziałem i nie działa. Czy uruchamiam bezpośrednio przez Glyph czy przez Steam to bez różnicy. Jeżeli Glyph normalnie działa po zmianie VPN to nie rozumiem co ma do tego odznaczenie opcy zapamiętywania danych. Jeżeli czytasz uważnie posty to powinieneś zauważyć, że napisałem o działaniu Glyph po zmianie VPN przez co widocznie powinieneś zauważyć, że to nie wina po stronie systemu a bardziej uwarunkowana problemem z moim ip, to działa tak jakbym dostał bana na ip co jest w sumie nie możliwe. Więc wybacz ale trudno kogoś "lubić" bo akurat szacunek mam inaczej bym Cię wyzywał jak inni tutaj a po prostu wyraziłem swoją opinię. Powinieneś wiedzieć, że udzielając się w internecie zawsze ktoś może Cię skrytykować więc albo się możesz odgryść albo to zaakceptować.

Dalej uważam że nie masz szacunku do ludzi którzy starają się ci pomóc, co do zapamiętywania danych, znalazłem ten link :

http://riftgrate.com/2014/07/29/glyph-issues-error-2025-and-error-2016-solutions/

Nie żeby zapamiętywanie haseł miało coś wspólnego z Sesją ale nie mi jest dane cię nauczać (na szczęście)

Tyle z mojej strony mam nadzieję że nie będę musiał cię znosić w grze.

af138b19bf4219ac26610629041f93e5.gif

Opublikowano

Wybacz, że Cię uraziłem. Nie cytuj postów kogoś kto pisze bezpośrednio nad tobą. Co do zapamiętywania hasła chyba mam inną wersję Glyph'a bo u mnie nie istnieje taka opcja. Problem również występuję również gdy chce się zalogować na stronie internetowej. Jeżeli zaloguję się do Glyph'a ze zmienionym VPN a po tym wróce na swój własny gry normalnie mi działają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...