Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

16:9 a 4:3

karol27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie roździelczości. Czy wy też czujecie zmianę płynności pomiędzy 16:9 a 4:3? Bo chciałem przesiąść na 16:9 ale, gdy poczułem tą zmiane płynności od razu wróciłem do 4:3. Od czego to zależy? Komputer mam dobry specyfkacje http://puu.sh/jEGEq/ceacf95ff6.jpg(na Windows 7 tak samo)

Opublikowano

to moje opcje uruchamiania @karol27

-novid -high -threads 4 +cl_forcepreload 1 -snd_headphone_pan_exponent 2-snd_front_headphone_position 45 -snd_rear_headphone_position 135 -nojoy 

­

Opublikowano

Ok. Ja już chyba wiem dlaczego ja mam ustawione -freq 144 a monitor mam 60Hz ustawie sobie twoje i zobacze.

Świetnie jak sie okazało miałem jeszcze ustawione -refresh 144 to już wszystko jasne.

Opublikowano

na 4:3 na niektórych monitorach można uzyskać wiecej hz, ja domyśle na full hd (16:9) mam 60 hz - mniejsza płynność, na 1024xcoś (4:3) mam 75hz. Dodatkowo więcej fps z 4:3. Może i tak u was jest.

Opublikowano

4:3 i rozdzielczość 1280x1024 wydaje mi się lepsza: 1.więcej fps (i tak mam ok 200fps na 16:9)

2. Mniej rzeczy rozpraszajacych uwagę

3. większe heady

4. Widzisz przeciwnika kilka chwil wcześniej (im więcej fps tym lepiej)

Pytanie, czy można ustawić na telewizorze np 400hz po podłączeniu do komputera? I wtedy mieć np te 200fps w FHD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...