Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer - STREAM / GRY

V3LL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na wstępnie zaznaczę, że znalazłem tematy do podobne lecz mój przypadek chce określić jako trochę inny. Zamierzam zakupić samą skrzynie w naprawdę dobrej cenie. Zacząłem się rozglądać po ogłoszeniach z Warszawki i natrafiłem na kilka, które mnie zainteresowały. Potrzebuje solidnego sprzętu dzięki któremu stream w najwyższej jakości nie będzie stanowił problemu, nie wspominając o tym żeby chodziły nowe gierki. Prawdopodobnie będę się przymierzał do zakupu w końcówce września. ( mój budżet wynosi 3 tyś pln ) Więc co mi polecacie?

Oferta 1 

http://olx.pl/oferta/zestaw-dla-gracza-core-i7-8-x-3-373-8gb-500gb-gtx-750ti-2gb-ssd-CID99-ID6u1ut.html#891ad995d5;promoted

Oferta 2 
http://olx.pl/oferta/potwor-mocy-core-i7-ii-gen-4-x-3-90-16gb-1000gb-gtx-760ti-2gb-w7-CID99-ID96dTD.html#891ad995d5;promoted

Oferta 3
http://olx.pl/oferta/potwor-mocy-xps-core-i7-880-8x3-73ghz-16gb-1-25tb-ssd-gtx760ti-4gb-CID99-ID8JsFj.html#891ad995d5;promoted

Oferta 4

http://olx.pl/oferta/komputer-dla-graczy-CID99-IDaRSbw.html#287b15c7aa

Oferta 5
http://olx.pl/oferta/komputer-stacjonarny-fx8320-16gb-ram-dysk-ssd-radeon-r7-potwor-CID99-IDb0E2F.html#fb995be37b

Oferta 6 - która chyba mnie najbardziej zainteresowała.

http://olx.pl/oferta/zestaw-komputerowy-z-monitorem-dla-gracza-CID99-IDaIiUx.html#891ad995d5

True love survives all

Opublikowano

Więc przyjdź pod koniec września.

Wole wcześniej się dowiedzieć, a nie robić tego na ostatnią chwilę.

podane zestawy z olx są c*****e

to już lepiej złożyc ubogi zestaw na 970tce jak wyżej zrobiono

Możesz to uzasadnić?

True love survives all

Opublikowano

Tu nie chodzi o to co Ty wolisz, tylko o to, że rynek PC zmienia się dynamicznie, zestaw złożony teraz za miesiąc będzie już prawdopodobnie w sporej części nieaktualny i w danym momencie coś innego będzie się bardziej opłacać. Zatem nie truj niepotrzebnie tylko przyjdź góra tydzień przed zakupem.

Opublikowano

Zestaw który Cię tak bardzo zainteresował na olx:

Zupełnie nie potrzebne i7

Zupełnie nie potrzebne 16gb ramu nieznanego pochodzenia (czyt. najtańsza opcja na rynku)

To samo z dyskami  (najtańsza opcja na rynku)

Płyta główna ?

Zasilacz też za dobry nie jest.

i na dodatek, karta graficzna gtx 760...

A w moim zestawie:

Dobre 8gb ramu

Zasilacz z dobrej firmy, nie awaryjny

i5 które będzie się sprawowało nie gorzej niż tamta marna i7

Karta graficzna (Coś co w grach jest bardzo ważne) dużo lepsza niż w tamtym gotowcu

Lepsza płyta główna.

Trzeba Ci więcej argumentów na to, że te gotowce to gówno? Czy dalej będziesz myślał że im większa cyferka po "i" w procesorze, im więcej GB ramu i napisy w stylu "Potwór mocy" to coś, co na 100% jest lepsze?

5p4o3dk.png

i5-6600K Skylake 4,6GHz | GTX 970 4GB | Ripjaws DDR4 2x4GB 3000MHz 

Opublikowano

Możesz to uzasadnić?

więc uzasadnie do zestawu który ci się najbardziej sposobał, czyli 6

po pierwsze, jeśli to prawda co napisał w specyfikacji, procesor nie jest kompatybilny z płytą główną

nie wiadomo nic o zasilaczu jak i płycie

nie wiadomo jaki ssd

taka karta jak 760ti nie istnieje

z nowych części złożysz sam coś lepsze, wydajniejszego

­

Opublikowano

taka karta jak 760ti nie istnieje

Istnieje, ale jest dostępna tylko i wyłącznie na rynku OEM (a to Dell, także jak najbardziej możliwe). Czy była w wersji 4GB to nie wiem, ale pewnie tak. Generalnie to jest rebrandowany GTX 670. Tylko pytanie czy faktycznie tam siedzi taka karta, skoro w obudowie widać, że na karcie widnieje logo EVGA... No chyba, że EVGA też robiła wersję OEM tego modelu.

Opublikowano

Istnieje, ale jest dostępna tylko i wyłącznie na rynku OEM (a to Dell, także jak najbardziej możliwe). Czy była w wersji 4GB to nie wiem, ale pewnie tak. Generalnie to jest rebrandowany GTX 670. Tylko pytanie czy faktycznie tam siedzi taka karta, skoro w obudowie widać, że na karcie widnieje logo EVGA... No chyba, że EVGA też robiła wersję OEM tego modelu.

Według wikipedii nie ma 760ti z 4 GB pamięci.

Sugerowałem się też zdjęciem tego gigabyte, choć na nim też piszę wyrażnie 2048 MB GDDR5

Co i tak nie oznacza, że zestawy z olx to są po prostu gotowce, nieopłacalne, stare

­

Opublikowano

Wikipedia też nie zawsze wszystko wie ;) Tutaj dla pewności trzeba by poprosić o screena z GPU-Z, bo napisane jest jedno, w komputerze na zdjęciu widać drugie, a trzecie znowu widać na osobnych zdjęciach karty graficznej.

Opublikowano

Według wikipedii nie ma 760ti z 4 GB pamięci.

Sugerowałem się też zdjęciem tego gigabyte, choć na nim też piszę wyrażnie 2048 MB GDDR5

Co i tak nie oznacza, że zestawy z olx to są po prostu gotowce, nieopłacalne, stare

Wikipedia też nie zawsze wszystko wie ;) Tutaj dla pewności trzeba by poprosić o screena z GPU-Z, bo napisane jest jedno, w komputerze na zdjęciu widać drugie, a trzecie znowu widać na osobnych zdjęciach karty graficznej.

Dziękuje za wypowiedzi, jednak zamierzam kupić komputer od 5 tyś ( w tym monitor ) - jeżeli potraficie mi pomóc złożyć naprawdę solidny komp do streamowania/renderowania/nagrywana ( na wysokich detalach) to będę wdzięczny.

True love survives all

Opublikowano

Ale i tak kupujesz za miesiąc? Jeśli tak to przyjdź za miesiąc.

Dobrze. W takim przypadku temat do zamknięcia.

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...