Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam kodu do folderu pluginu.

Jan_Lasica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam kodu. Chciałbym aby utworzył mi sie folder pluginu (to mam), a w nim stworzył się folder o nazwie 'wiadomosci' (to też mam), a w tym folderze pojawił się plik 'messages.yml' który przeszedł z zasobów pluginu (podobnie jak config.yml, nie chodzi mi o utworzenie pliku 'messages.yml', ale o wsadzenie go z zasobów pluginu). Chciałbym jeszcze aby jakoś czytać te wiadomości które tam bedą zapisane TEST: "~~test~~". No i żeby zmienna TEST była równa to co jest w cudzysłowiu, które ma być zapisane w 'messages.yml' w folderze 'WIADOMOSCI' w folderze PLUGINU.

Opublikowano

no to dajesz:

public static File msg = new File(nazwa_glownego_folderu, "messages.yml");

i potem:

public static void check(){

if(!msg.exist) Main.getInst.getDataFolder.saveResource("messages.yml, true)

}

Ja odczytuje w ten sposób:

YamlConfiguration yml = YamlConfigurarion.loadConfiguration(Nazwa_klasy_z_tymnagorze.nazwapliku)

i dajesz teraz:

yml.get......

yml.set......

a te zmienne sobie setujesz np.

//tworzysz sobie zmienna test w jakiejs klasie

public static String test;

//potem

test = yml.get("TEST")

Opublikowano

Z tego co napisałeś udało mi się jedynie w folderze pluginu wsadzic 'messages.yml', a chciałem FOLDER PLUGINU -> FOLEDR 'WIADOMOŚCI' -> I TU MIAŁ SIE ZNAJDOWAĆ TEN PLIK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...