Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy minecraft mi pójdzie?

adasiek2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej jest pobrać Minecrafta i się samemu przekonać. Według mnie posiadasz zbyt mało RAMu, bo wiadomo, że Minecraft to zwyczajna gra, ale wymaga trochę pamięci do efektywnego swojego działania. 

Możesz spróbować pobrać Minecrafta i zobacz czy Ci pójdzie, ale polecam przy starcie gry zmniejszyć ustawienia graficzne na mniejszy poziom.

Opublikowano

Właśnie pytam ponieważ jak go odpalam to launcher wszystko działa wszystko się pobiera pojawia się mojang i puff znika, jest jakaś porada oprócz pobrania sterowników nowszych??

Opublikowano

Jest jakaś porada oprócz pobrania sterowników nowszych?

Pobranie i zaktualizowanie najnowszej Javy przypisanej do Twojego systemu operacyjnego, a co do sterowników, to oczywiście zaktualizuj ręcznie lub programem. Stare odinstaluj i zastąp je nowymi. 

Opublikowano

moim zdaniem ci nie pójdzie, z 1gb ramu trzeba liczyć na samą grę a ty masz tylko 1gb. a gdzie do tego jeszcze ram na system

procesor też słaby 1rdzeń i tylko 2ghz ( ten komp musi mieć z 5 - 10 lat :D )

no i do tego grafika zintegrowana

laptop ?

możesz kombinować ale nawet jak ci ruszy to raczej będą takie spadki fpsów, że płynnie nie pograsz

Opublikowano

Szczerze? Do póki nie ściągniesz i sam spróbujesz to się nie przekonasz. Powodzenia!

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Nie pójdzie :(

Za mało ram-u, a karta graficzna to syf. 

Mój kolega ma lapka Toshiba satelite, 4GB ram, karta graficzna integra od intela i ledwo śmiga. 

na karcie jest 512MB ram-u. Ten komputer nadaje sie do grania w mario a nie w mc :P

@Edit

Mistrz odkopu -_- 

@Antyblezur

Pls nie dawajcie pkt ;-; nie spojrzałem na datę..  

Opublikowano

Co do problemu zaktualizuj sterowniki do kraty graficznej.

A jak zadziała zmniejsz ustawienia graficzne w minecraft.

Jutro dodam poradnik na zwiększenie FPS.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...