Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Win10 'zepsuł się' po aktualizacji.

WaterAqua

Pytanie

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Witam. Przez jakieś dwa tygodnie byłem szczęśliwym posiadaczem Windowsa 10 (zaktualizowanego z Win 7). Niestety po zainstalowaniu ostatniego aktualizacji mam następujące problemy:

• Czasami nie chce się włączyć menu start.
  • Microsoft Edge i inne wbudowane aplikacje Windowsa nie chcą połączyć się z internetem (w przeciwieństwie do aplikacji zainstalowanych przeze mnie, takich jak chociażby Google Chrome, czy Steam)
  • Windows Update przestał działać, wywalając taki błąd przy próbie sprawdzenia dostępności aktualizacji:

Wystąpiły problemy podczas instalowania aktualizacji, ale ponowimy próbę później. Jeśli ten problem będzie nadal występować i chcesz przeszukać Internet lub uzyskać informacje od pomocy technicznej, użyj kodu błędu: (0x8007042c)

Wyłączenie zapory ogniowej nie pomogło, a zamieszczone w internecie porady dla w/w błędu dotyczyły tylko Windowsa 7.

Zdecydowałem się przywrócić Windowsa do ustawień fabrycznych (przy jednoczesnym usunięciu wszystkich plików). Po zainstalowaniu postanowiłem go zaktualizować, efekt niestety jest ten sam, co przed resetem.

Kilka zdjęć:

h2EUjUx.png

Sy2G3W0.png

IdgIcli.png

TIqgRJQ.png

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...