Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PEGI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam, szybkie pytańko. Otóż tworzę sobie grę na androida coś w deseń klikacza jak flappy bird, czy też timberman i w owej grze są medale za przeklikanie określonej ilości rzeczy. Są tam medale takie jak: bronz, złoto czy diament, ale, też wymyśliem sb iż dam tam taki medal dla typa który np. bd klikał z 2 godziny bez przerwy "WTF medal"(w sensie wtf ile ty w to ciupiesz). I przy tym mam problem bo ten pomysł mi się podoba na ten medal, ale chciałbym, żeby ta gra była PEGI 3+, a jest tutaj słowo "f**k" w rozwinięciu skrótu, i czy ktoś mógłby i się o to przyczepić, czy mogę sb na takie coś pozwolić?

Opublikowano

Polecam zapoznanie się z tym:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Pan_European_Game_Information

Pegi od lat 3: (...)Dopuszczalna jest pewna ilość przemocy w komicznym kontekście (zwykle podobna do prezentowanej w kreskówkach w rodzaju Królika Bugsa czy Toma i Jerry’ego).(...)Nie powinny w niej występować wulgaryzmy, sceny zawierające nagość ani odwołania do życia seksualnego.

Mam małe wątpliwości co do użycia tych skrótów, aczkolwiek niby to tylko skrót, skąd dziecko może wiedzieć, że oznacza to przekleństwo i kto przypuszcza, że takie dziecko będzie klikało dwie godziny w telefon :P ( za moich czasów kopało się piłkę, a nie klikało w telefon, no ale tak, czasy się zmieniają ). Ale jeśli nadal masz wątpliwości użyj zamiast "WTF" tekstów typu "WOW".

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

@RexioManTM Dzięki za radę, chyba jednak zmienię na to wow i po problemie ;)

Edit: chociaż zastanawiam się czy nie celować w 7 bo w grze znajdują się dźwięki np. zderzenia aut na gameoverze :D

Opublikowano

Jeśli dobrze się orientuję to uzyskanie opinie od pegi nie jest takie hop siup. Musisz o to aplikować i jeśli dobrze pamiętam zapłacić. Dla domowego skrobacza pegi jest bez sensu.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Non sens, jemu chodzi o ocene z Google Play Developers. Tam ocenie podchodzi wszystko bez problemu i za darmo po wypelnieniu stosownego formularza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...