Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znowu... Scam czy nie scam.

TheJerrremi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jak mnie pamiętacie znowu się pytam, czy to scam czy nie scam... juz 3 raz. Sytuacja znowu inna. Tym razem postanowiłem, że wystawie na ebay'u. Jak pomyslałem tak zrobiłem. Mineły dni. Ktoś zalicytował, wygrał.

YdN0I16.pngDDodałem go do znajomych, popisaliśmy chwilę, po czym on stwierdził, że wejdzie pierwszy, po czym wziął mój email i "niby" wpłacił na niego kasę. Czekam, czekam. Wkońcu ziomek zaczął płakać, że kasa nie doszła itd... Powiedział mi, że płaci przez paypala a nie przez ebaya. Zapytałem dlaczego, w odpowiedzi dostałem, że juz tak kiedys cos kupił. No cóż, trzymam się, że kosy nie ma dopóki nie ma kasy. Ziomek zaczął płakać (znowu) po czym usunął mnie ze znajomych. Napisałem do niego na Ebayu, że ma czas do 17-08 albo zgłaszam go na ebay'u paypalu i na steamie.  Teraz pytanie do was: Co mam zrobić? Jeżeli nie dostanę kasy do 17-08 to jak go zreportowac na ebayu i na paypalu.

Za każdą odpowiedz (pomocną a nie przepisane od kogoś) daję PLUSIKA ;)

Opublikowano

Jeżeli hmm... Faktycznie cię nie oszukał, to nie masz co robić. Albo to był scam albo rozpaczone dziecko. Zignoruj go, dobrze zrobiłeś, że zadecydowałeś, iż on ma dać pierwszy.

Opublikowano

Jeżeli hmm... Faktycznie cię nie oszukał, to nie masz co robić. Albo to był scam albo rozpaczone dziecko. Zignoruj go, dobrze zrobiłeś, że zadecydowałeś, iż on ma dać pierwszy.

No dobra, ale teraz co mam zrobić, bo on to kupił, jak ja to wystawie jeszcze raz a on może jednak zapłaci, to ja będę miał przeje*ane nie ?

Opublikowano

Niby dlaczego? Sam powinien się wstydzić za "Scam". Jak kupi i zapłaci to już. Nie będzie tej sytuacji, ty nie masz w ogóle obaw aby mieć prze....

Opublikowano

wystawiaj jeszcze raz i się nie przejmuj; aukcja została zakończona, a jeśli nawet dośle Ci pieniądze to możesz mu je zawsze odesłać i powiedzieć aby kupił drugą aukcję i wtedy dokonacie transakcji - jak dla mnie żaden problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...