Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor 100% Urzywany

lukasz2410

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ponieważ gdy uruchamiam trzy okna metin używanie procesora jest na maxa czyli 100% i menadżerze zadań. Jak mogę temu zaradzić ponieważ boje się o spalenie procesora.

Komfiguracja PC

Nic nie jest podkręcane

grafika NVIDIA GeForce 96000 GSO

Protek Intel Core 2 Duo 1,86 GHz

ram 2x1GB (razem 2GB

Jeżeli coś jeszcze potrzebne pytać

Opublikowano

Masz Viste albo 7? Też tak miałem. Format kompa mi pomógł ;d

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

Ja też tak mam ;) Nie obawiaj się uszkodzenia procesora - one są przystosowane do takich zadań xD Ponadto przy kilku metina to normalna, metin ma strasznie do dupy engine.

Ja jak miałem uruchomioną maszyne wirtualną z XP, 2 metiny opere, utorrenta i kilka innych aplikacji, miałem 100 na liczniku i po chwili mi się komp wyłączył bo chłodzenie nie ogarnęło temperatury :D jak się potem szybko okazało na procku było prawie 70 stopni ale looz xD (dlatego, że był bardzo ciepły dzień i miałem otwarte okno xD)

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

Stary nie przejmuj sie xD

Jak ja odpalam 3 metiny i gg jakis torrent, to norma jest ze mam 100% uzycia procesora, na dodatek wyje strasznie.

To zalezy jakie masz chlodzenie i od parametrow kompa :P

Opublikowano

@Up

Ja jak mam 2 metki przy procku co mam w podpisie to już mam 100%, ale jakoś zbytnio go nie tnie . ;d

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

Mam Windowsa MX 7F, 6 dni temu robiłem Formata i według mnie to nie wina Windowsa. To nie wiem czy zostawiać 3 boty metina na noc, żeby się nie okazało ze rano komputera nie mogę włączyć z powodu spalonego procesora

Opublikowano

no moj tez strasznie wyje...

ale jest sposob na to

grałem swego czasu w darmowa strzelana BF:H

i co 2-3 zamrażało mi gre na 30 sec ,tzn klatkowało ją...

okazało się ze przyczyną był poprostu ZAKURZONY KOMPUTER :)

także odkurzajcie swoje maszyny co pare miechow

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

@up

Masz 100% racji, kiedys mialem sciny w kazdej, grze, nic bardzo na kompie nic robilem, a on lapal zadyszke, kolega powiedzial mi wyczysc kompa. Wyczyscilem i jak nowy chodzil xD

lukasz2410

nie martw sie ze cos sie stanie, ja codziennie na noc odpalam 3metiny z botem i komp jest 100% obciazony i jak do tej pory nic sie nie stalo.

Opublikowano

@up

Masz 100% racji, kiedys mialem sciny w kazdej, grze, nic bardzo na kompie nic robilem, a on lapal zadyszke, kolega powiedzial mi wyczysc kompa. Wyczyscilem i jak nowy chodzil xD

lukasz2410

nie martw sie ze cos sie stanie, ja codziennie na noc odpalam 3metiny z botem i komp jest 100% obciazony i jak do tej pory nic sie nie stalo.

Hackujesz na tych metinach czy chodzą tak normalnie? Jak tak normalnie to jaki jest loot / zarobek rano?

BTW, czyszczenie kompa to podstawa :)

@DOWN - przeeeestań ;]

@Cala reszta pod tym postem - przestańcie kombinować ;]

Opublikowano

zgadzam sie z andzejt17 metin ma lipnego silnika to dla tego użycie procesora jest zazwyczaj 100% nie jest to szkodliwe tylko jak juz masz 100 to staraj się nie włanczać większej ilości porgramów bo poprostu wyłączy ci sie komputer ale małe szanse że ci się coś spali :P

xd5vrcjhj.png
Opublikowano

Jeden na ezo, przez noc z rekawica, 9 ribow, bylo by wiecej ale eq sie zapchalo...

Drugi medale, zalezy ale tak 15-20 bez 2x drop

Trzeci to na dzikusach a tam to ladnie kk leca i inne.

Zarobek jest bardzo dobry xD

Opublikowano

@Topic

Wejdź ctr+alt+delete i powyłączaj niepotrzebne procesy komputera właśnie w zakładce Procesy, typu Firefox (on nie zawsze się wyłącza, choć jest wyłączony w Aplikacjach) podobnie z IE...

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

tak jak up mówi , fowylaczaj kilka kart ff jam masz L:P

P.S. jak chcialem zlagowac metka odpalilem 70 metinów i nic :P

daj -

Opublikowano

Jak masz komputer i Vistę/Win 7 to Panelu Sterowania masz ustawione Minimalne i Maksymalne zużycie procesora 100%.

Na laptopie (laptop nie jest podłączony do gniazdka, więc żeby dłużej wytrzymał mniej zużywa się procesorka :P ) masz Minumum 1%, max 50% bez podłączonia chyba. :P Zawsze można zmienić :>

Opublikowano

A powie ktoś może jeszcze jak i co wyczyścić bo ja w tym jestem ciemny a by się przydało bo ja dzisiaj wbilem 1lvl i dalej nie mogłem grać przez lagi a komp stale buczał (chyba wiecie o co mi chodzi)

żeby nie było dam tego + :-)

refy RMCF

Opublikowano

Przy wyłączonym kompem użyj np sprężonego powietrza - najlepsza opcja. Koszt ok 30 zł. To jest sprężone powietrze wyrzucane pod sporym ciśnieniem, żaden syf mu się nie oprze :)

Jak mieszkasz w okolicach Wrocławia to mógłbym Ci wykonać odpłatnie taką usługę :P (Taniej niż informatyk hehe xD) jeśli się boisz sam za to zabierać :D^^

Opublikowano

Ja mam i7 920. Moja temperatura procka to : 30 - 90 C Kiedys mialem 110 ale i tak wszystko chulało ;D

Co do innych i tematu na xp mialem po 1% -40 % zużycie na wista 50%-80% na 7 po 50-100%

Najlepszy jest XP i tyle ...

Radze ci zmienić oprogramowanie lub kupić nowe chłodzenie ... Czasami komp szaleje dlatego , że masz za wysoką tęperature czasami zużycie to 10% masz 70 C na procku i ci skacze do 100% za po 15 min wylłancza ci kompa...

Tak jak pisałem albo XP albo chłodzenie lepsze.Ewentualnie nowy procek ;D

bez yt.

Opublikowano

@andrzejt17

Oczywiście że sam się boje bo praktycznie mam 2 lewe ręce ;P a Wrocław jest bardzo, bardzo daleko mnie, za górami, za lasami xDDD

refy RMCF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...