Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw pc do 8500zł

TheReconFox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jakieś pół roku temu napisałem temat w którym prosiłem was o złożenie mi pc do 7500zł. Z powodów finansowych, stać mnie na niego dopiero teraz. Ale dozbierałem jeszcze trochę, więc obecnie mam około 8500zł. Jeśli to konieczne to zawsze te 300zł się znajdzie. Zacytuję poprzedni temat:

Budżet to 7500zł[więc jest w czym wybierać]

Co jest konieczne:

-monitor[będę spędzał przed ekranem prawie cały dzień, więc powiedzmy że na sam monitor 1400zł]

-obudowa

-oryginalny win8

-karta graficzna nie mniej niż 4GB

-ram nie mniej niż 16GB

-jakiś procek[bez oc nie mniej niż 4ghz]

-płyta główna[nie mam jakichś specjalnych wymagań, byle przyjazna oc]

-sdd na system[jak zostanie trochę kasy to 2,[win i linux]]

-hdd na gry

-zasilacz

-napęd optyczny[nie koniecznie]

-chłodzenie[chyba że boxowe wystarczy]

-klawiatura i mysz[nie potrzebuję razerów]

Fajnie by było, jakby większość gier chodziła na ultra  :P

PS: win 10
PS2: Jeśli można to prosiłbym o gotowe koszyki na morele, ew wszystko w jednym miejscu, z możliwością złożenia wszystkiego do kupy :P

Opublikowano

Zestaw od @premul jest super. Jednak skoro nie chcesz robić OC, to ja bym wziął i7-4790 (bez k, bo jest tańszy), tańszą obudowę (Zalman R1 lub Z3 Plus - bardzo ładne obudowy), nie brał bym chłodzenia wodnego, a kasę, która została przeznaczył bym na gtx980 ti

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

SSD zmieniłbym na ten: http://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-mx200-250gb-2-5-sata-iii-ct250mx200ssd1-712688/Sam go mam i bardzo polecam. 

Monitor imo przesadzony, autor nie powiedział że chce 120Hz, a Ty 240Hz wciskasz. Moim zdaniem przesadzony on jest.

Do tego ramu można wziąć 16GB jeśli zmienicie monitor. //Autor nawet napisał, że wymaga 16.

Opublikowano

Zestaw od @premul jest super. Jednak skoro nie chcesz robić OC, to ja bym wziął i7-4790 (bez k, bo jest tańszy), tańszą obudowę (Zalman R1 lub Z3 Plus - bardzo ładne obudowy), nie brał bym chłodzenia wodnego, a kasę, która została przeznaczył bym na gtx980 ti

Brak możliwości OC  w tym budżecie to czysta głupota. A i7 bez K jest nieopłacalny. Ponad to... Ty chcesz ładować sprzęt za 7000zł do Z3?...

Monitor podany wyżej jest dobry ale typowo do grania. Jest też taka maszynka jak FS2434, która jest bardziej uniwersalna. 60Hz ma ale nie sądzę że autor ma zamiar tyle wydać na komputer do CSa.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Ooooo tak, w końcu budżet gdzie można złożyć coś porządnego na sklajlejku 

http://www.morele.net/inventory/info/iVXtWV/

Najwydajniejsza opcja, skajlejk, gtx 980ti, dominatory platinum, enthoo pro (choć ja bym zaczekał chwilę na pojawienie się wersji midi tower w polsce), dobre AC (air cooling), wszystko pod kolorek, piekny sprzet a zarazem wydajny

zostaje ci 1k na monitor, chyba starczy?

tu juz zbytnio niczego ci nie polece bo najzwyczajniej nie znam się na tym :P

jak mozesz dorzucic te kilka zl to wymien zasilacz na http://www.morele.net/zasilacz-xfx-black-edition-xtr-650w-fully-modular-135mm-80-gold-p1-650b-befx-628156/a jak nie masz to mozesz zostawic co tu jest

­

Opublikowano

@Panty, potrafiłabyś wkręcić do tego lepszy procek? Łącznie mam na wszystko(pc, monitor i klawiaturę) koło 9k. Byłabyś w sanie złożyć wszystko mieszczące się w tej cenie? Jak już wspomniałem jeśli od tego będzie sporo zależeć to jestem w stanie dozbierać jakoś te 300zł.

W sumie to zwracam się z tym pytaniem do wszystkich.

Nie gram w csa, ale za to chętnie pograłbym wygodnie w wieśka trzeciego, gta 5, i w fallouta 4 :P 

Jaką mysz polecacie do mmo/rpg?

Opublikowano

Myślę iż i7 skylake jest nieopłacalny jak i ogólnie i7, i5 po oc starczy do wszystkiego, w grach nie ma zbytnio różnicy, no ale skoro chcesz nie ma sprawy, mogę wrzucić

Co do myszy do mmorpg zdecydowanie razer naga/hama urage mmorpg

­

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za porady, zdecydowałem się na i7 5930k, 980ti od asusa. Zrezygnowałem z monitora, na który dozbieram do 2016. Łączny koszt wyniósł 9032zł w x-komie. W gratisie dostałem windę, myszkę[w sumie to chyba do mobo była] i eseta na rok. 

Do zamknięcia.

Opublikowano

Mogłeś oszczędzić biorąc 5820k który różni się chyba jedynie mniejszą ilościa lini PCI-E. No ale cpu i karta ok, ale jaka reszta zestawu? ;)

­

Opublikowano

Chłodzenie wodne liquimax 2, 2x 8gb gskill ripjaws, zasilacz corsair 850i, 3tb dysk od toshiby, crucial bx100 250gb, msi x99a gaming 7, W sumie nawet nie wiem jaki dokładnie model obudowy, ale jest od zalmana. 

Żeby nie tworzyć niepotrzebnego nowego tematu, polecacie jakiś internet nadający się do komfortowego grania i pobierania paru żeczy w jednym czasie? Jeśli to ma jakieś znaczenie to mieszkam w krakowie, w domu.

Opublikowano

Żeby nie tworzyć niepotrzebnego nowego tematu, polecacie jakiś internet nadający się do komfortowego grania i pobierania paru żeczy w jednym czasie? Jeśli to ma jakieś znaczenie to mieszkam w krakowie, w domu.

Szkoda, że Ci X-Kom jeszcze słownika w komplecie nie dorzucił ;)

Z internetem to najpierw weź się zorientuj jaki operator będzie chciał Ci świadczyć usługi. To nie ma tak, że co sobie zachcesz to będziesz miał. Nie każdy Ci się podłączy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...