Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrac? Craftserve/enderchest

Wulgen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce robic serwer na modach i nie wiem który hosting wybrac 

Zastanawiam sie nad Craftserve i enderchest Jaki wybrac?

DOBRY SERWER MINIGAMES! WITHERZONE.PL

gra-ruchomy-obrazek-0323.gif

Opublikowano

Na twoim miejscu wybrałbym craftserve, ponieważ:

• nie jest pobierana prowizja za zakup psc - doładowujesz za 30 zł i masz te 30 zł,
  • zasoby procesora zależne od zapotrzebowania serwera, gdy na enderchest masz narzucony limit bodajże 10%,
  • ładny panel, który nic nie znaczy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

hehehe lagserve aka shitserve 

shitserve jest prowadzone przez gimbusa ktory uwaza sie za miszcza programistuff 

w supporcie jedyna odpowiedz to problem lezy w konfiguracji twojego serwera

lagi przy 2 osobach 

ogolnie nie polecam 

jak masz wiekszy wybor to bierz mineserv albo pukawke 

patologia u moderatorow z dzialu srajkrafta ...

17077363944004662812.png

Opublikowano

Panowie wyżej jakieś pierdoły piszą xD

Craftserve - płacisz za jakis zbugowany plugin, auto-off serwer, nie polecam.
Enderchest - limit procesora, za 12.5% płacisz 50zł, bok zawsze odpowie: "masz źle skonfigurowany serwer", albo zamkną Ci wątek bez odpowiedzi.
Pukawka - NAJLEPSZY w Polsce support, stabilne maszyny, NAJTANIEJ (28zł / 27 gb ram (info z /lag, to wystarczy na serwer), procesor nie wybucha jak w ench czy csrv).
@FurTeK Idź wypierniczaj regulamin forum czytać, raport poleciał :D
@JebeNaTo Zgadzam się w 100% :)

bannergif.gif

Opublikowano

Ja bym ci polecał wybrać enderchest.pl. Łatwy panel w obsłudze, szybkie odpowiedzi od supportu i dużo ofert a na Craftserve.pl laguje panel, długo się czeka na odpowiedzi od supportu i nie chcieli mi dać javy 8 więc zdecydowanie enderchest.pl.

post-1354750-0-74396600-1488571067.png

Opublikowano

Osobiscie i z wlasnego doswiadczenia polecam ci w 100% enderchesta z taki powodw jak:

- mniejsze ceny

- lepsze maszyny

- lepsza pomoc w problemach

- idzie sie dogadac z nimi w wielu sprawach nawet w przeniesieniu serwera na maszyne Anty DDos ;)

Opublikowano

Wybór padł na 2 z najgorszych hostingow. Przejdźmy do rzeczy:

EnderChest - bezsensowny panel, serwer długo sie wyłącza (po mimo, że konfiguracja serwera jest jak najbardziej poprawna). BOK pisze "szablonowo" - odpowiedź dotycząca wolnego wyłączania serwera "jest to spowodowane złą konfiguracją" dodam, ze nawet czysty serwer bardzo wolno sie wyłącza. Powstali tylko dzięki sporej ilości reklam.

Craftserve - niegdyś bardzo ekskluzywny hosting, dzisiaj jest to wielkie gów**. Pakiet "premiom" kojarzony pewnie przez wszystkich jako "bez limitu" działają gorzej (wiecej lagow) niż pakiet 3slotowy enderchesta(...) Bez przerwy psuje sie im płyta główna. Dodam jeszcze, ze

maszyny z Francji (prawdopodobnie z online.net) robią swoje. Klientów mają dzięki współpracy z YT (m.in Treektem).

Dużo szału jest obok pukawki, zobacz może znajdziesz cos dla siebie :).

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

To jest chyba wręcz oczywiste? Od kilku miesięcy mam serwer na craftserve.pl

I myśle, że zakup był dobrym wyborem.

Opublikowano

Nie wiem jaka jest teraz dokładnie sytuacja z hostingiem CraftServe, ale niedawno temu ten hosting miał ciągle problemy z działaniem, a Support oczywiście odpisywał późno mało pomagając - zresztą wiadomo. Dodam, że często oferty proponowane przez ten hosting nie zgadzały się do końca w 100%. 

Co do hostingu Enderchest, to możesz go wybrać, jeśli nie chcesz mieć problemów i późnym odpisywaniem Supportu. Nie ma z nim jakichś poważnych problemów, a pod średni serwer będzie dobry.

A najlepiej to jest wybrać hosting Pukawka.pl jak masz na niego pieniądze. Nie sprawia problemów, błyskawicznie odpisuje Support tego hostingu oraz hosting ma dobre oferty. 

Opublikowano

Zdecydowanie enderchest.pl! Na Craftserv przy 30 osobach lagi przy 4 pluginach. A na Enderchest przy 50 i przy około 20 pluginach lekko schodzi poniżej 20 tps :) Tak 19.50 około 

Opublikowano

Nie wiem jak jest z ofertą CraftServe.pl, ale nie daj się zwieść ofercie serwer bez limitu graczy za 4,50zł  na Enderchest bo nawet sam hosting napisze, że to jest złe rozwiązanie.

Zauważ, że jeśli wybierzesz ofertę za te 4,50 wpln to możesz zainstalować tylko 15 pluginów, a hosting jak i każdy stwierdzi, że 1020 ramu wystarczy jedynie na 9 graczy. ;)

Pukawka - Dobry hosting, do nie dawna najlepszy, teraz ma ostre spadki jakości i ciągłe lagi, aczkolwiek support jest bardzo profesjonalny.

Opublikowano

Powiem tak: kolega miał serwer na craftserver i ciągle były jakieś problemy, potem ja postawiłem na enderchest i było lepiej. O lagach też nie było mowy. Oczywiście nie mówie, że enderchest nie ma wad, było parę problemów ale na craftserver jest ich wiecej i sa powazniejsze. Polecam zobaczyc ofertę pukawki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...