Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakaś gra MMORPG? godna polecenia

V3LL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry... 

jestem graczem z trochę większym stażem no i poszukuje gry... MMORPG, która mi się nie znudzi po paru dniach, tygodniach.

W co grałem : Silkroad / Lineage 2 / League of Legends / Minecraft / Dota 2 / Last Chaos / Aion / Tera / Elsword / Cabal / GW 1 oraz 2 

W co nie zamierzam grać: WoT / Smite / Metin

Czekam na jakieś fajne propozycje ;x

True love survives all

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ani wot, ani smite, ani lol, ani mc to nie mmorpg. Wracając tematu, na rynku panuje "susza" i niedobór dobrych tytułów, trzeba przebierać w tym co jest, tak więc z gier na dłużej: WoW, Final 14, po wyjściu Tree of Savior, jeśli lubisz dungeonówki Dragon Nest i Skyforge.

Zacznijmy od tego, że ani wot, ani smite, ani lol, ani mc to nie mmorpg. Wracając tematu, na rynku panuje "susza" i niedobór dobrych tytułów, trzeba przebierać w tym co jest, tak więc z gier na dłużej: WoW, Final 14, po wyjściu Tree of Savior, jeśli lubisz dungeonówki Dragon Nest i Skyforge.

I na przyszłość, jak nie macie specjalnych wymagań, to zamiast zakładać nowy temat, to przeglądnijcie te już istniejące, gdzie wszystko zostało już powiedziane kilka razy.

Opublikowano

Niech Cię ręka Boska uchroni przed ArcheAge to przereklamowany crap oparty na P2W. Ja polecam od siebie SWOTR, WoW ale tu raczej bym polecał serwer prywatny na dodatku WoTLK po tym dodatku WoW jak dla mnie stracił ten sam stary klimat. Jeżeli Ci się nie śpieszy to możesz również poczekać na Wildstar w wersji F2P podobno ma mieć dość sprawiedliwe podejście do graczy, przynajmniej mam nadzieję że tak będzie naprawdę

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ani wot, ani smite, ani lol, ani mc to nie mmorpg. Wracając tematu, na rynku panuje "susza" i niedobór dobrych tytułów, trzeba przebierać w tym co jest, tak więc z gier na dłużej: WoW, Final 14, po wyjściu Tree of Savior, jeśli lubisz dungeonówki Dragon Nest i Skyforge. Zacznijmy od tego, że ani wot, ani smite, ani lol, ani mc to nie mmorpg. Wracając tematu, na rynku panuje "susza" i niedobór dobrych tytułów, trzeba przebierać w tym co jest, tak więc z gier na dłużej: WoW, Final 14, po wyjściu Tree of Savior, jeśli lubisz dungeonówki Dragon Nest i Skyforge. I na przyszłość, jak nie macie specjalnych wymagań, to zamiast zakładać nowy temat, to przeglądnijcie te już istniejące, gdzie wszystko zostało już powiedziane kilka razy.

Na pewno nie polecałbym Syforge to przehypowany tytuł i crap jakich mało, na początku czujemy powiem świeżości później niestety gra zamienia się w zwykłego nudnego MMORPG. Tree od Savior też nie jest jakąś boską grą, grałem na ostatniej Koreańskiej CBT, gra może i fajna jednak nie zauważyłem nic niesamowitego w tej grze nie mówi, że jest zła bo niej jest ale topowym produktem też nie jest.

Od siebie mogę polecić STWOR, FFXIV, The Sceret World, RIFT i ostatecznie ESO to jedyne z niewielu gier MMO, które trzymają jeszcze jakiś poziom.

没我爱

Opublikowano

Na pewno nie polecałbym Syforge to przehypowany tytuł i crap jakich mało, na początku czujemy powiem świeżości później niestety gra zamienia się w zwykłego nudnego MMORPG. Tree od Savior też nie jest jakąś boską grą, grałem na ostatniej Koreańskiej CBT, gra może i fajna jednak nie zauważyłem nic niesamowitego w tej grze nie mówi, że jest zła bo niej jest ale topowym produktem też nie jest.

Od siebie mogę polecić STWOR, FFXIV, The Sceret World, RIFT i ostatecznie ESO to jedyne z niewielu gier MMO, które trzymają jeszcze jakiś poziom.

Fakt, gra nie dla każdego, bo to dungeonówka i wiadomo że takim ludziom jak ty, się nie spodoba, w końcu od gry oczekujecie open worlda o powierzchni równej całym stanom zjednoczonym i nie wiadomo jakich fajerwerków...
Opublikowano

Fakt, gra nie dla każdego, bo to dungeonówka i wiadomo że takim ludziom jak ty, się nie spodoba, w końcu od gry oczekujecie open worlda o powierzchni równej całym stanom zjednoczonym i nie wiadomo jakich fajerwerków...

Wiedzę, że uraziłem cię moją opinią jednak nie ma po co mnie atakować, ponieważ Skyforge zawiódł wielu ludzi. Gra była hypowa i to mocno przez portale MMO i promowana jako Next Gen, a jak wiemy z Next Genem nie ma to nic wspólnego zaczynając od tego, że właśnie gra jest dungeonówką ale to nie boli najbardziej ponieważ ja osobiście jestem graczem nastawionym na PvP więc mnie nie obchodzi czy gra jest Open World. Zacznijmy od tego, że gra może i będzie fajna dla jakiś osób, które ze światem MMO miały w swoim życiu mało styczności, gra graficznie prezentuje się ładnie, system klas też ciekawy, początek jest wciągający jednak gracz z dłuższym stażem lata po paru godzinach gry mówi do siebie: ''Ja już gdzieś to widziałem'' i tak jest, ponieważ rozgrywka w Skyforge nie prezentuje nic nowego do gatunku i jest po prostu nud, JEDNAK nie chodzi też o to, że gra jest zbudowana jak każdy inny typowy MMORPG, starsi gracz szukają teraz MMO, które będą przypominały dawne dobre stare MMO jak WoW Vanilla-WotLK, Lineage 2 czy Guild Wars jednak podejście do takiego schematycznego, typowego MMO musi być też oryginalne i świeże dlatego taki RIFT nie odniósł znacznych sukcesów ponieważ zbyt przypominał setki MMO na rynku, a FFXIV odniósł godny pochwały sukces ponieważ gra niby nie wnosi do gatunku nic nowego, a jednak cały gameplay wygląda inaczej. 

没我爱

Opublikowano

Wiedzę, że uraziłem cię moją opinią jednak nie ma po co mnie atakować, ponieważ Skyforge zawiódł wielu ludzi. Gra była hypowa i to mocno przez portale MMO i promowana jako Next Gen, a jak wiemy z Next Genem nie ma to nic wspólnego zaczynając od tego, że właśnie gra jest dungeonówką ale to nie boli najbardziej ponieważ ja osobiście jestem graczem nastawionym na PvP więc mnie nie obchodzi czy gra jest Open World. Zacznijmy od tego, że gra może i będzie fajna dla jakiś osób, które ze światem MMO miały w swoim życiu mało styczności, gra graficznie prezentuje się ładnie, system klas też ciekawy, początek jest wciągający jednak gracz z dłuższym stażem lata po paru godzinach gry mówi do siebie: ''Ja już gdzieś to widziałem'' i tak jest, ponieważ rozgrywka w Skyforge nie prezentuje nic nowego do gatunku i jest po prostu nud, JEDNAK nie chodzi też o to, że gra jest zbudowana jak każdy inny typowy MMORPG, starsi gracz szukają teraz MMO, które będą przypominały dawne dobre stare MMO jak WoW Vanilla-WotLK, Lineage 2 czy Guild Wars jednak podejście do takiego schematycznego, typowego MMO musi być też oryginalne i świeże dlatego taki RIFT nie odniósł znacznych sukcesów ponieważ zbyt przypominał setki MMO na rynku, a FFXIV odniósł godny pochwały sukces ponieważ gra niby nie wnosi do gatunku nic nowego, a jednak cały gameplay wygląda inaczej. 

Zacznijmy od tego, że to gracze i jakże obiektywni redaktorzy pokroju gurum hypowali tę grę, nie firma, tak samo było w przypadku EoSa, a twoja opinia wcale mnie nie uraziła, bo sam za Skyforgem nie przepadam, tak samo jak za Dragon Nestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...