Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

tibia nie chodzi plynnie

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam posiadam w miare dobry komputer ( da rade w cs grac bez lagow  w gta v ) Nie mam zadnych programow wlaczonych a mimo to w tibi da sie zauwazyc lekkie scinki. kombinowalem w opcjach ale nie pomaga to nic ;/ co poradzicie?

u1lc.png
Opublikowano

To może być problem internetu[ zobacz czy masz tyle ile w umowie]. Może też to być od nośnika serwera. Albo od rozdzielczości monitora.

Opublikowano

wklej nam ss jak wygląda u ciebie to może masz włączony dx5 albo Open gl albo niskie fps i to jest powodem lagów /ew na jakim serwerze grasz może to być wina grania na amerykańskim serwerze gdzie masz ping wtedy musisz szukać programów like tibia tunel tyle że darmowych.

http://scr.hu/4e4/h6b18

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Lagi spowodowane łączem a dropy fps spowodowane wylaniem się wielu "sprajtów" na ekran w postaci EU, runek Avalanche i ludzi to dwie różne rzeczy więc nie wypisujcie bzdur łącząc jedno z drugim.

Opublikowano

Gram na serwerze NIka.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Ping lekko wysoki jak na tą prędkość. Zrób restart routera i ponow próbę. Chce w ten sposób już na 100% wykluczyć internet. Choć jak mówisz ze na csie nie ma lagow to powinno być ok. Serwer z Europy wiec wina serwera to to raczej nie jest.
Opublikowano

Ping lekko wysoki jak na tą prędkość. Zrób restart routera i ponow próbę. Chce w ten sposób już na 100% wykluczyć internet. Choć jak mówisz ze na csie nie ma lagow to powinno być ok. Serwer z Europy wiec wina serwera to to raczej nie jest.

Tak po pierwsze - co ma prędkość internetu do pingu? Przecież ping zależy od odległości naszej od serwera.

Muszą to być skoki fps jak kolega wyżej napisał.

Opublikowano

Ja mam podobny problem. Tyle że u mnie tibia zacina sie przy wczytywaniu poziomow, np jak ide sobie przez carlin i ładuja mi sie rozne poziomy domków, to jest leciutki lag. Da sie coa z tym zrobic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...