Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prezentacja gry Minecraft'owe memory.

Gość programmerpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem prostą grę polegają na odnajdowaniu par takich samych Minecraft'owych bloków.

Do wyboru jest pięć poziomów trudności. W zależności od wybranego poziomu - do odkrycia jest od 6 do 45 par.

Screeny:

Wybór poziomu trudności:

z0V8dJq.png

Podczas gry:

nfwr3tK.png

Wygrana:

Oy9m1i8.png

Wersja internetowa: programmerpeter.tk/memory.php

Zapraszam do grania i oceniania!

Opublikowano

Zagrałem, i powiem tak. Nie mam się do czego przyczepić. Jedyne co mógłbyś poprawić to płynność animacji :) +

NU94p9A.gif

Grafika, Reklama, Video dla twojego servera MINECRAFT!

NU94p9A.gif

Opublikowano

Zagrałem, i powiem tak. Nie mam się do czego przyczepić. Jedyne co mógłbyś poprawić to płynność animacji :) +

Animacja ma prędkość 20 klatek na sekundę. Obrót trwa 9 klatek, a zanikanie 10.

Być może animacja nie wygląda u Ciebie płynnie z powodu wolnego komputera/przeglądarki.

Opublikowano

Całkiem spoko, choć nic nowego;)

No i dla kogoś kto nie gra w minecrafta to te bloki są zbyt do siebie podobne;) No ale to już nie twoja wina.

PS

Ostatni ruch jest zbędny - mógłbyś go zrobić automatycznym + jakiś efekt wygranej ;)

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Ostatni ruch jest zbędny - mógłbyś go zrobić automatycznym

Możliwe, że niedługo zrobię.

jakiś efekt wygranej  ;)

Może zrobię coś ciekawego. Np. spadające i odbijające się karty.

Opublikowano

Aktualizacja:

• dodałem licznik ruchów i licznik czasu gry
  • zmieniłem pozycję gry na środek ekranu
  • uniemożliwiłem zaznaczanie elementów (CTRL + A lub myszką)
Opublikowano

W sumie to fajna gra, ale obfuskacja kodu źródłowego nic nie dała - w około 5 minut udało mi się napisać prosty skrypt, który po wykonaniu w konsoli JavaScript odsłania wszystkie pola (ponowne wykonanie przysłoni, za pomocą funkcji Memory.Reverse()):

for (var i = 0; i < memoryArray.length; i++) {
   for (var j = 0; j < memoryArray[i].length; j++) {
      memoryArray[i][j].Reverse();
   }
}

L5BG9Yl.png

9VQiZWQ.png

Opublikowano

W sumie to fajna gra, ale obfuskacja kodu źródłowego nic nie dała - w około 5 minut udało mi się napisać prosty skrypt, który po wykonaniu w konsoli JavaScript odsłania wszystkie pola (ponowne wykonanie przysłoni, za pomocą funkcji Memory.Reverse()):

}
}

Brawo - wiesz jak popsuć sobie zabawę :D

Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę, że w przypadku nierankingowanej, darmowej gry single player to żadna wada...

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę, że w przypadku nierankingowanej, darmowej gry single player to żadna wada...

Chciałem tylko podkreślić fakt że programista zaciemnił kod źródłowy, a mimo tego da się coś z niego wyczytać i manipulować grą (wstrzykując kod JavaScript poprzez konsolę).

Wada jak wada, ale uważam że jakakolwiek była by to aplikacja, to programista powinien dbać o takie rzeczy.

Opublikowano

}
}

L5BG9Yl.png

9VQiZWQ.png

Brawo, napisałeś bardzo skomplikowany i zaawansowany skrypt. Dobrze ze chociaż nazywasz się webmasterem a nie programistą.

Opublikowano

Brawo, napisałeś bardzo skomplikowany i zaawansowany skrypt. Dobrze ze chociaż nazywasz się webmasterem a nie programistą.

Widać że w ogóle nie zrozumiałeś tego co powiedziałem. Przeczytaj moje powyższe posty jeszcze raz.

Skoro jesteś takim programistą, to jak inaczej byś napisał taki skrypt, który daje dokładnie taki sam efekt (skoro ma być bardziej zaawansowany)?

Opublikowano

Widać że w ogóle nie zrozumiałeś tego co powiedziałem. Przeczytaj moje powyższe posty jeszcze raz.

Skoro jesteś takim programistą, to jak inaczej byś napisał taki skrypt, który daje dokładnie taki sam efekt (skoro ma być bardziej zaawansowany)?

Pewnie napisałby w stylu profesjonalnego "Hello World" -> http://www.gnu.org/fun/jokes/helloworld.html ;)

A wracając do tematu - jasne - jeśli chciał aby kod był nie do ruszenia to mu się nie udało, ale myślę, że zaciemnianie kodu miło na celu raczej uchronienie przed kopiowaniem przez copy-pastów - bo kazdy ogarniety wie jak takie memory napisać. I nie uważam, że programista zawsze musi dbać o takie rzeczy - trzeba dobierać środki do celów zamiast prosta gierkę zabezpieczać na poziomie systemów banokowych ;)

Opublikowano

Pewnie napisałby w stylu profesjonalnego "Hello World" -> http://www.gnu.org/fun/jokes/helloworld.html  ;)

A wracając do tematu - jasne - jeśli chciał aby kod był nie do ruszenia to mu się nie udało, ale myślę, że zaciemnianie kodu miło na celu raczej uchronienie przed kopiowaniem przez copy-pastów - bo kazdy ogarniety wie jak takie memory napisać. I nie uważam, że programista zawsze musi dbać o takie rzeczy - trzeba dobierać środki do celów zamiast prosta gierkę zabezpieczać na poziomie systemów banokowych ;)

Widze ze masz zwyczaj bardzo pochopnej oceny ludzi. No cóż, mam nadzieję że cię jeszcze kiedyś zaskoczę ;)

Wybacz mój nagły atak, ale napisałeś to z taką nonszalancja jakbyś włamał się co najmniej na serwer pentagonu, to jest prosta klikanka a nie aplikacja do obsługi kont bankowych. Swoja drogą dobrze że dodałeś ze napisanie tego "skryptu" zajęło ci tylko 5 min bo minuta więcej i nie było by dobrze.

Opublikowano

Widze ze masz zwyczaj bardzo pochopnej oceny ludzi. No cóż, mam nadzieję że cię jeszcze kiedyś zaskoczę ;)

Wybacz mój nagły atak, ale napisałeś to z taką nonszalancja jakbyś włamał się co najmniej na serwer pentagonu, to jest prosta klikanka a nie aplikacja do obsługi kont bankowych. Swoja drogą dobrze że dodałeś ze napisanie tego "skryptu" zajęło ci tylko 5 min bo minuta więcej i nie było by dobrze.

W ogóle Cie nie oceniłem (w przeciwieństwie do Ciebie). Po prostu zrobiłem sobie bekę z jednej Twojej wypowiedzi, która była z tych w stylu "programista to tytuł szlachecki".

Opublikowano

Nazw zmiennych globalnych obskufator nie ruszał.

Celem obskufacji, było zabezpieczenie gry przed kopiowaniem/przywłaszczaniem autorstwa.

Gra jest jednoosobowa, nie ma rekordów czasowych, itd., więc większe zabezpieczenia nie mają sensu.

Raczej znaleźć sobie zabawę, myślę że pisanie kodu odwracającego pola, było bardziej zabawne niż sama gra ;)

Wada jak wada, ale uważam że jakakolwiek była by to aplikacja, to programista powinien dbać o takie rzeczy.

Nie muszę dbać o takie rzeczy. Nawet w większych grach jak Cookie Clicker (http://orteil.dashnet.org/cookieclicker/) można łatwo cheatować.

Kod JavaScript jest wykonywany po stronie klienta, a zmienne można łatwo i szybko zmieniać.

EDIT:

Kod wygrywający grę (a nie tylko odwracający kafelki):

javascript: for(var x=0; x<width; x++) { for (var y=0; y<height; y++) { memoryArray[y][x].Reverse(); } } win();
Opublikowano

Raczej znaleźć sobie zabawę, myślę że pisanie kodu odwracającego pola, było bardziej zabawne niż sama gra ;)

Ha, ha ;) Fakt - propsy za dystans :D

Opublikowano

Wydałem nową wersję aplikacji mobilnej.

Jest teraz sześć poziomów trudności od 6 do 44 par.

Dodatkowo memory lepiej dopasowują się do wielkości ekranu.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...