Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] OTS 8.6 Baza Danych

GStephano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, siedzę już troszkę przy serwerze ale ciągle mam problem z bazą danych.
Chodzi o to że gdy na localhost/phpmyadmin wrzucam moje "mysql.sql' to oczywiście ładuje się i jest wszystko niby zrobione. 
Lecz problem jest w tym, że np. Jeśli robiłem postać, normalnie na Acc makerze to było w porządku lecz tej postaci nie było
w bazie danych, normalnie się można było logować ale nie wyświetlała się w bazie danych tak jakby wcale tej bazy danych jej nie było lub
jakoś by z serwera nie szło do bazy danych nie wiem jak to po prostu napisać.
Gdy zrobiłem nową postać w bazie danych, nie było tej postaci w silniku tzn że jeśli odpalałem serwer to nie można się bylo zalogować bo pokazywalo
że złe passy. Jeszcze Exprotowałem tą baze danych, i podmieniałem z tą co jest w silniku i było to samo.
Również jeśli resp Acc chciałem przenieść z randomowej lokalizacji co była, do Temple też tak jakby się nie zapisywało do silnika i po prostu była tam gdzie była.
W czym problem ?

Opublikowano

@Vaiktar , ciągle miałem problemy z nową mapą bo nie chciała się dobrze podmienić i wyskakiwał błąd. A nie wiedziałem że z razem mapą idzie cały config, a we wcześniejszej już bawiłem się w configu no i myślałem że nic już nie trzeba robić. A gdy wrzuciłem real mape podmieniło mi i config, dopiero po pewnym czasie zauważyłem że zamiast mysql mam wybrane sqlite. W tym był probem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...