Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedyś był jeden Minecraft... a teraz? Zgłupiałem!

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nie grałem długo w minecrafta no i mam zaległości nie ma co ukrywać, trochę ich nadrobiłem ale pogubiłem się z tym wszystkiem.

Od długiego czasu miałem dość spore problemy z komputerem systemem sterownikami zacinającymi się grami itd... ale minecraft chodził i grałem na modach rzadko na czystym, nagle mój komputer trafił szlag, wiec w okazyjnej cenie zakupiłem komputer o nazwie

HP Compaq CQ58 215SW

2 rdzenie 1.4 ghz

4gb ram

300 mb grafika

standard nisko budżetowego laptopa, specyfikacje dokładną możecie sprawdzić w sieci, mimo że był tam oryginalny system Windows 8.1 nie obeszło się bez problemów, nagle jakaś informacja aktualizuj do windows 10... hmm, pooglądałem filmy na Youtube poczytałem szukając haczyka dlaczego za darmo ... dodatkowo mam oryginalnego minecrafta i na tym windowsie moge mieć jego jakąś inną wersję, ok!

Aktualizacja się powiodła ale ze nie lubie syfu, pobrałem plik iso i zainstalowałem go od nowa na czysto, aktywacja aktualizacja powiodła się, sterowniki system sam znalazł poinstalował, Chodzi szybko i niesamowicie płynnie...

Zainstalowałem minecrafta, pierw zwykłego potem z modami, kombinacje i inne cuda nic... minecraft jest nie grywalny, mapa tak wolno sie renderuje i wczytuje ze gra sie klatka po klatce... wiec mysle skoro mam tego Windows 10 to i mam tego minecrafta co oni oferują...

Chodzi niesamowicie szybko i płynnie aż łza się w oku kręciła bo nigdy nie chodził mi tak minecraft, myśle to jest to, ale zaraz nasunęło się pytanie...

Instnieje przecież

Minecraft Xbox 360

Minecraft Xbox One

Minecraft PlayStation 3

Minecraft PlayStation 4

Minecraft PlayStation Vita

Minecraft Pocket Edition

Minecraft Windows 10 Edition "Beta"

Minecraft Story Mode

O co tu do H** chodzi ?

Każdy minecraft jest inny?

Każdy jest osobno rozwijany ?

Jeden ma więcej drugi ma mniej ?

Minecraft Pocket Edition jest inny niż Minecraft Windows 10 Edition czy to to samo tylko Pocket Edition jest na adroida a Windows na windowsa i inne urzadzenia z windowsem ? czy to osobne produkty ??

mając zakupionego minecrafta osobno muszę kupić pocket edition i na inne platformy czy raz zakupiony mam na nie wszystkie ??

Jedyną opcją to gra w Minecraft Windows 10 Edition... bo normalny mi nie chodzi

Czyli grając w to gram w jedną z tych wszystkich wersji, która coś ma czego inne nie mają i odwrotnie ??

jak mam to wszystko rozumieć ? ponieważ użekł mnie ten minecraft a normalny mi nie chce działać...

Prosze mi wytłumaczyć to "Łopatologicznie" na zdrowy chłopski rozum 

Gdzie znajde info kiedy co ile będzie aktualizowany Windows 10 edition i czy to to samo co pocket edition tylko na inne platformy dlatego nazwa inna jak to jest ?

Opublikowano

Kupując premium do mc dostajesz dostęp jedynie do wersji na pc i teraz jako dodatek tego mc dla w10. Za grę na każdą inną platformę będziesz musiał ponownie zapłacić. Gry na różnych platformach są do siebie zbliżone jednak nie identyczne, ponieważ na konsolach np. nie dałoby rady stworzyć tworzenia przedmiotów jak na wersji pc. Gra na każdą platformę jest rozwijana osobno a więc na konsolach możesz nie zobaczyć tego co na innej platformie albo później. Ogólnie minecraft na w10 ma być na urządzenia mobilne z tym systemem jak również pc co umożliwi grę z kolegą na telefonie, podobno można grać również z kimś kto ma xboxa jednak nie wydaje mi się, żeby to była prawda bo obydwie gry różnią się od siebie, krótko mówiąc Minecraft Windows 10 Edition jest odpowiednikiem wersji z androida na urządzenia z systemem windows. Co do aktualizacji to najlepiej śledź stronę mojangu gdzie masz opisane wszystkie newsy, a jeżeli angielski nie jest twoją mocną stroną zainteresuj się artykułami redakcji, która przedstawia informacje w języku polskim.

Opublikowano

Kupując premium do mc dostajesz dostęp jedynie do wersji na pc i teraz jako dodatek tego mc dla w10. Za grę na każdą inną platformę będziesz musiał ponownie zapłacić. Gry na różnych platformach są do siebie zbliżone jednak nie identyczne, ponieważ na konsolach np. nie dałoby rady stworzyć tworzenia przedmiotów jak na wersji pc. Gra na każdą platformę jest rozwijana osobno a więc na konsolach możesz nie zobaczyć tego co na innej platformie albo później. Ogólnie minecraft na w10 ma być na urządzenia mobilne z tym systemem jak również pc co umożliwi grę z kolegą na telefonie, podobno można grać również z kimś kto ma xboxa jednak nie wydaje mi się, żeby to była prawda bo obydwie gry różnią się od siebie, krótko mówiąc Minecraft Windows 10 Edition jest odpowiednikiem wersji z androida na urządzenia z systemem windows. Co do aktualizacji to najlepiej śledź stronę mojangu gdzie masz opisane wszystkie newsy, a jeżeli angielski nie jest twoją mocną stroną zainteresuj się artykułami redakcji, która przedstawia informacje w języku polskim.

Z tym ze microsoft chce wpakowac windows 10 chyba nawet na xboxa, szczegolnie ze mozna zobaczyc w nim wiele opcji z xboxa.

1438614356923701010629.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To jest ten sam minecraft tylko że rozsijany w inne srtony :D sam też njeeiem ile tego narobili ale najlepszy jest Minecraft©

To jest ten sam minecraft tylko że rozsijany w inne srtony :D sam też njeeiem ile tego narobili ale najlepszy jest Minecraft©

4.png

Opublikowano

Wersje te różnią się. Posiadam MC na PC i na PS3. Wersja PS3 ograniczona jest do małej mapy, wielkości jednej "Mapy (Przedmiot w MC), którą dostajemy na początku rozrywki. Również ilością bloków nieco się różni. I tak jak powiedział tam kolega wyżej. Za każdą wersję MC na różne platformy musisz zapłacić na nowo.

Opublikowano

@ czym jest MW10E

M$ wypuścił wersje "Minecraft: Windows 10 Edition", z powodu problemów prawnych które powstały po podpisaniu umowy z Notchem.

Notch wyraźnie zażyczył sobie aby minecraft był dalej wspierany na każdej z platform w tym też na PS4, a jak wiadomo Sony i M$ nie bardzo się lubią. M$ taki stan rzeczy się nie spodobał i aby obejść tą umowę, wypuścił nową grę która jest klonem tej mobilnej.

M$ chce teraz kupić obecnych graczy zwykłego minecrafta oferując im,

lepszą wydajność(dzięki nowemu środowisku<już nie java>), darmowe konto premium dla posiadaczy starego minecrafta premium lub windowsa 10, kompatybilność z aplikacją minecraft na urządzenia mobilne.

@ o twoim problemie

nie jestem pewien czy masz dwie karty graficzne, ale prawdopodobnie twój klasyczny minecraft odpala Ci się na karcie graficznej wbudowanej w procesor, co sprawia że muli..

wystarczy w ustawieniach przydzielić process java minecrafta do karty graficznej i już powinno być dobrze.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...