Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dietetyk?

VellG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, mam takie pytanie.

Chodze regularnie na siłownie od 3 miesięcy , i dowiedziałem sie, że dieta to podstawa żeby coś w ogóle osiągnąc.

Tu pada pytanie, czy jak pójde to normalnego zwykłego dietetyka to ułoży mi diete taką głównie skupiającą sie pod właśnie tą siłownie?

Będzie wiedziała co mam jeść i kiedy..?

Czy raczej musze iść do jakiegoś ziomka z siłowni co np ułoży mi diete za 300 zł =DD?

Z góry dzieki, yo.

Opublikowano

Najlepiej jakbyś sobie sam ułożył dietę. To nie jest ciężkie. Założę się, że teraz robisz trening pod masę, a więc musisz jeść więcej. Poza tym powinieneś zaopatrywać się w produkty z dużą zawartością białka, węglowodanów, tłuszczów i witamin. No i pamiętaj o wodzie, bo to podstawa.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Yo, mam takie pytanie.

Chodze regularnie na siłownie od 3 miesięcy , i dowiedziałem sie, że dieta to podstawa żeby coś w ogóle osiągnąc.

Tu pada pytanie, czy jak pójde to normalnego zwykłego dietetyka to ułoży mi diete taką głównie skupiającą sie pod właśnie tą siłownie?

Będzie wiedziała co mam jeść i kiedy..?

Czy raczej musze iść do jakiegoś ziomka z siłowni co np ułoży mi diete za 300 zł =DD?

Z góry dzieki, yo.

Zapewne nie. Nie wie ile ćwiczysz co i itp, sam sobie ułuż i dodaj do dzienneg diagramu :)
Opublikowano

na c**j chodzic do dietetyka, w internecie masz mnóstwo artykułów na temat zywienia, samemu mozesz sobie ulozyc po ogarnieciu dokladnie tematu. szkoda kasy, a przy okazji zdobedziesz troche wiedzy.

w skrócie dieta na mase opiera sie głównie na weglowodanach oraz bialku w ilosci wiekszej, niz wynosi twoje zapotrzebowanie na kalorie, tluszcze tylko w niewielkiej ilosci. zazwyczaj najlepsza opcja jest 6g wegli na kilogram, 2g białka na kilogram i reszta tłuszcze.

1g tluszczu to 9kcal,  1g bialka 4kcal, 1g wegli 4kcal

Opublikowano

Sam ułóż sobie dietę. ;) Ewentualnie wykup dietę oxy, mają tam sporo pytań zanim dadzą Ci dietę, by sprawdzić czy nie masz jakiś chorób, uczuleń, etc. Ale efekty po niej są zaskakujące - nawet bez ćwiczeń ;)

Ale tak jak wspomniaółam - sam możesz ustawić sobie dietę. Na początek proponuje małe oczyszczenie organizmu, czyli przez 2 tygodnie jedz tylko i wyłącznie ryż (z czymś, np. na śniadanie ryż na mleku z owocami, na obiad z jakimiś warzywami i mięskiem czy coś). Później możesz też przez 2 tygodnie jeść mało rzeczy ale niech w tym będzie sam nabiał, warzywa, owoce i ryby. Później co 2 tygodnie lub co tydzien zwiększaj ilość tych kalorii (tudzież posiłków) do takiej ilości jaka jest potrzebna mężczyźnie - dodając zawsze coś nowego, np. zmień chleb biały na ciemny, etc. Poczytaj o tym w internecie, ja stosowałam właśnie te rzeczy i efekty widziałam. :)

Powodzenia­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ułóż sobie diete sam, robisz mase - białko, białko, woda, białko. Jak rzeźba to jesz mniej i inne rzeczy, proste.

Opublikowano

Ułóż sobie diete sam, robisz mase - białko, białko, woda, białko. Jak rzeźba to jesz mniej i inne rzeczy, proste.

c***a prawda, tylko ludziom, ktorzy nie cwicza sie tak wydaje.

to, ze glownym budulcem miesni jest bialko nie znaczy, ze samo jego wpierdalanie pomoze ci uzyskac mase.

najwazniejsze sa weglowodany, musisz ich duzo spozywac, tak jak napisalem okolo 6g na kilogram ciała w ciagu dnia, a bialko spozywasz po to, zeby nie przybrac samego tłuszczu. wpierdalajac samo bialko tylko obciazysz nerki a i tak nie bedziesz mial efektów, poczytaj sobie troche o tym.

na rzezbie ograniczasz wegle i jesz wiecej białka.

Opublikowano

Masy nie potrzebuje. Mam 187 cm wzrostu i waze 77kg. Dużo osób mówiło, żebym jeszcze przytył, ale narazie nie mam zamiaru.

Pogrzebie do końca wakacji w necie popytam na forach do tego przeznaczonych- o diete na rzeźbe. Dzieki wszystkim za wypowiedzi, doceniam. Peace~

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...