Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót na Globala Metin2?

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie metin leci na dno. Zarówno global, jak i serwery prywatne. Bez ISa musisz sporo sie natrudzić, np. szarfy które bez ISa robi się tygodniami. Teraz na PLu ma dojść zaczarowanie przedmiotu+ więc będzie jeszcze lepiej.

Oczywiście na privach od niedawna jest podobnie, skopiowane pliki, pseudoznane twarze (youtuber reklamujący serwer) i kilka miesięcy dla zarobku a potem zwijanie interesu.

Opublikowano

A więc nie samego mnie tylko wzieło na stare,dobre i klimatyczne czasy ^^

Co do serva

Etolin- nie wiem, nie grałem.

Ale Negros-ludzi niby duuuzo ale 80% to dzieci i gimba :/.Ja polecam zacząć na np Tortudze,tam niby ludzi mało ale weżmy pod uwagę to że reszta serwów podległa fuzij a Tortugra gra solo xD,ewentulanie Diumar czy Samos,na kazdym servie tak naprawdę to samo.Na Diumarze w uy ludzi gra,sporo nisksich lvli zarobic nie jest źle to samo na Samosie :)

Każdy serv jest dobry na swoj sposób :P

Opublikowano

Klimat już nie jest ten sam co kiedyś.

Teraz co drugą osobę na pl'u widzę latającą z wysokim levelem i pro eq.

Kiedyś miasta były zapełnione początkującymi graczami i średniakami 50+lvl. Koksów była dosłownie garstka.

Kiedyś dało się grać bez is, teraz nie. Nie mówię że global jest zły, ale napewno jest dużo gorszy niż kiedyś.

Czy warto wracać? jeśli lubisz trudny poziom to pierw poszukaj harda z dobrym klimatem, jeśli żaden nie przypadnie Ci do gustu to wtedy radzę pl'a ;)

Takie moje zdanie

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Szczerze, z mojego punktu widzenia powrót na PL'a nie ma najmniejszego sensu :/ . Dlaczego ? a dlatego , iż na serwerze nie jest tak jak kiedyś , gdzie kazdy sobie pomagal , gralo 3x wiecej ludzi na osobnym serwerze , niz teraz na fuzji :) . Polecam zagać Ci na World Of Metin 2 . Co w nim jest dobrego ? , a chociaż to , że dostajesz codziennie po 2-5 Magic Coins ( cos jak SM na PL ) w nic nie ladujac -.- . Gra tam dość dużo osob zagranicznych ( + mało polaczków cebulaczków , - musisz dobrze znac angielski ;] ) .

Pozdrawiam .

:ninja:  :ninja: If you do what you love , nothing can't stop you !  :ninja:  :ninja: 

Jesli robisz to co kochasz , nic nie moze cie powstrzymac !

Opublikowano

@FeelMyStylee

@The Carl

@Solymr

@`Penero

Jak ja słyszę od tych płaczących gimnazjalistów jaki to ten PL jest straszny i sie rozpada to mi się źle robi... Ja ostatnio wróciłem, gra się bardzo przyjemnie, została można powiedzieć sama "elita" a te wszystkie płaczki które się wypowiadają w tym temacie poszły na te swoje ch*ja warte privy, które po miesiącu czy dwóch padną tak samo jak zapał do gry tych ludzi. Czy opłaca się wracać ? Myślę, że tak jeżeli kiedyś gra sprawiała Ci przyjemność to czemu nie spróbować jeszcze raz. Wszystko zależy od Twojego nastawienia. Ja odkąd wróciłem nie spotkałem jeszcze żadnego dzieciaka ani żadnych spinatorów a nawet wręcz przeciwnie - wiele ludzi naprawdę służy pomocą.

Polski Metin wg mnie w tym momencie przechodzi przez etap nowej świetności, dlaczego ? Tak jak mówiłem, zostali gracze dojrzali, którzy tworzą świetną społeczność nie to co na privach gdzie 90% serwerów to "jp dzieci". Taka prawda, w sumie to nie wiem skąd cała nagonka na polskiego metina skoro prosperuje on naprawdę na fajnym poziomie. Niektórzy mówią niby że jest ciężko, że potrzebny IS itp ale to jest gówno prawda... Jak choć trochę ogarniamy to na spokojnie będziemy mieli świetne eq bez wydania złotówki, przykładem jestem ja.

Zapraszam na serwer Etolin - Shinsoo.

Opublikowano

@FeelMyStylee

@The Carl

@Solymr

@`Penero

Jak ja słyszę od tych płaczących gimnazjalistów jaki to ten PL jest straszny i sie rozpada to mi się źle robi... Ja ostatnio wróciłem, gra się bardzo przyjemnie, została można powiedzieć sama "elita" a te wszystkie płaczki które się wypowiadają w tym temacie poszły na te swoje ch*ja warte privy, które po miesiącu czy dwóch padną tak samo jak zapał do gry tych ludzi. Czy opłaca się wracać ? Myślę, że tak jeżeli kiedyś gra sprawiała Ci przyjemność to czemu nie spróbować jeszcze raz. Wszystko zależy od Twojego nastawienia. Ja odkąd wróciłem nie spotkałem jeszcze żadnego dzieciaka ani żadnych spinatorów a nawet wręcz przeciwnie - wiele ludzi naprawdę służy pomocą.

Polski Metin wg mnie w tym momencie przechodzi przez etap nowej świetności, dlaczego ? Tak jak mówiłem, zostali gracze dojrzali, którzy tworzą świetną społeczność nie to co na privach gdzie 90% serwerów to "jp dzieci". Taka prawda, w sumie to nie wiem skąd cała nagonka na polskiego metina skoro prosperuje on naprawdę na fajnym poziomie. Niektórzy mówią niby że jest ciężko, że potrzebny IS itp ale to jest gówno prawda... Jak choć trochę ogarniamy to na spokojnie będziemy mieli świetne eq bez wydania złotówki, przykładem jestem ja.

Przecież ja nie napisałem, że sobie nie radzę. Zakończyłem grę na 94lv z wystarczająco mocnym eq. Nie uciekłem na privy, bo aktualnie nie ma również żadnego godnego uwagi priva. Zauważam tylko fakty, zresztą rok temu na androsie było pełno od sklepików i z 10 osób online. Dzisiaj na wetarze podobnie, z 20-25 osób w M1. Być może nie grałeś w czasach świetności metina. Nic dziwnego, że nie widzisz różnicy.

Opublikowano

@FeelMyStylee

@The Carl

@Solymr

@`Penero

Polski Metin wg mnie w tym momencie przechodzi przez etap nowej świetności, dlaczego ? Tak jak mówiłem, zostali gracze dojrzali, którzy tworzą świetną społeczność nie to co na privach gdzie 90% serwerów to "jp dzieci". Taka prawda, w sumie to nie wiem skąd cała nagonka na polskiego metina skoro prosperuje on naprawdę na fajnym poziomie. Niektórzy mówią niby że jest ciężko, że potrzebny IS itp ale to jest g****o prawda... Jak choć trochę ogarniamy to na spokojnie będziemy mieli świetne eq bez wydania złotówki, przykładem jestem ja.

skoro zapraszasz to pw chetnie bym z kims pogral "na poziomie"

/niereg. sygna

Opublikowano

@FeelMyStylee

@The Carl

@Solymr

@`Penero

Kur*a , jezeli ty nazywasz '' kolejnym okresem świetności '' to, że po prostu dzieciaki juz nie graja bo w IS zmianka kosztuje 20 zł i im jest za ciężko to gratuluję sprytu -.- . Zaproś to zagram :) .

:ninja:  :ninja: If you do what you love , nothing can't stop you !  :ninja:  :ninja: 

Opublikowano

@Solymr

W metina gram od bardzo dawna, pamiętam nawet czasy kiedy ktoś kto zrobił eq +6 i skille na m3 to był koks ;> Wiadomo że to sie zmienia z biegiem czasu i jak dla mnie teraz metin powraca do łask, na etolinie sklepików od groma + graczy na spotach też mnóstwo.

@FeelMyStylee

Nie potrzeba wydawać ani złotówki na zmianki jak ogarniasz tak jak napisałem to w poście wyżej, jest więcej sposobów by je zdobyć no ale widzę, że chyba nie bardzo je znasz. Już rozumiem co zniechęca ludzi do gry na PL'u ;D Nie ogarniają... ><

Jak ktoś planuje dłuższą gre na PL'u - Etolin Shinsoo to piszcie Pw mogę podać reffale wtedy i ja i Wy odniesiecie korzyści ;>

Opublikowano

@Solymr

W metina gram od bardzo dawna, pamiętam nawet czasy kiedy ktoś kto zrobił eq +6 i skille na m3 to był koks ;> Wiadomo że to sie zmienia z biegiem czasu i jak dla mnie teraz metin powraca do łask, na etolinie sklepików od groma + graczy na spotach też mnóstwo.

@FeelMyStylee

Nie potrzeba wydawać ani złotówki na zmianki jak ogarniasz tak jak napisałem to w poście wyżej, jest więcej sposobów by je zdobyć no ale widzę, że chyba nie bardzo je znasz. Już rozumiem co zniechęca ludzi do gry na PL'u ;D Nie ogarniają... ><

Jak ktoś planuje dłuższą gre na PL'u - Etolin Shinsoo to piszcie Pw mogę podać reffale wtedy i ja i Wy odniesiecie korzyści ;>

Misiu  , bo widzę że dalej nie ogarniasz -.- . Niechodzi mi o same zmianki czy cos ... napisalem to dla przykladu ( są drogie , i ludziom się odechciewa  grać jak patrzą na ceny w IS , szarfy , alchemia , boje/stalki +7 z mapek 90+ ... ) . . Teraz rozumiesz ?? . Nie chodzi tu o MNIE jak napisales ... kończę z tobą konwersacje :) .

Opublikowano

@FeelMyStylee

Ty nadal nie rozumiesz pewnej zależności... Nic ale to nic nie potrzeba kupować z IS więc czemu patrząc na ceny ktoś ma się zniechęcić skoro i tak z tego nie będzie korzystał ?

Jeżeli tak jak mówiłem ogarniasz grę to bez najmniejszego problemy zarobisz na eq 5 bonów, zmianki nie zmianki, szarfy nie szarfy i w ch*j więcej. Więc wcale nie trzeba wydawać na IS, więc dalej nie rozumiem czemu ludzie mają się zniechęcać ze względu na IS chyba jak już to tylko osoby Twojego pokroju którym trudność sprawia trochę pomyśleć i zarobić ;D Ja z tej gry jeszcze dodatkowo wyciągam pieniądze a nie wydałem ani złotówki. Coś jeszcze "misiu" ?

Opublikowano

@FeelMyStylee

@The Carl

@Solymr

@`Penero

napisz do GF żeby zrobili cofke do 2k10 roku to z chęcią zagram :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

napisz do GF żeby zrobili cofke do 2k10 roku to z chęcią zagram :)

Nic to nie da, dalej będziesz słaby.

Ludzie, którzy będą tylko narzekać i tak nic by nie osiągnęli, nawet jakby metin wyglądał jak w 2010.

Teraz metin idzie tylko w lepszą strone.

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...