Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scam

Kola222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, zostałem oscamowany (gosciu ukradł mi tylko 2 itemy bo reszte zdołałem przerzucić do kolegi) i teraz moje pytanie... przy scamie ten gosciu dostał moje hasło czy co? bo chce wiedzieć czy mogę znowu wrócić na tamto konto czy musze kupować nowe? Proszę o pomoc ludzi którzy są pewni bo nie chce stracić itemków.

Opublikowano

W jaki sposób Cię oszukał ? Wysłał Ci link do jakiejś strony ? Pobierałeś coś? Masz zainstalowaną jave? [ przez błędy w jej skrypcie można zyskać hasła do kont email i konta steam automatycznie ]

Opublikowano

Zmień hasło do konta steam i do e-maila i tyle. A w jaki sposób Cię oscamował? Możliwe, że wszedłeś w jakiś link i otwarłeś pobrany wcześniej plik, na internecie jest dużo steam stealerów.

Opublikowano

Najpierw przeskanuj, zobacz co tam wykryje, potem jeszcze pomysłimy. Ja na twoim miejscu zrobiłbym nowe konto użytkownika [ windowsowe, macowe, linuxowe ]. Masz dużo gier na koncie steam, z którego ukradli Ci itemy? 

Opublikowano

Dobra no to zrób te skany, a potem napisz do mnie na pw jak skończysz, postaram Ci się pomóc jak najbardziej będę mógł. 

Opublikowano

Pobieranie syfu z youtube to najbardziej idiotyczny sposób jaki widziałem , pełno wirusów keyloggerów i innego tego typu syfów. Pobierz malwarebytes , dobrego antywira , jebnij skana , wyczysc dysk. Kup sobie nowe konto i już nie podawaj bo to głupota. Aaa no i jeszcze router przecież możesz mieć niezabezpieczony ...

Opublikowano

Ja mam pytanie z innej beczki - wiecie jak ten sposób teamspeakowy działa? Wiecie jak to zrobić? Pewien dzieciak mnie oscamował (oraz wiele innych osó B), a teraz mnie przeprasza, bo zagroziłem policją. Chcę żeby ten plugin wyczyścił mu całe eq jakie ma i wysłał wszystko do mnie, abym mógł rozesłać ludziom ich skiny i odzyskać moje. Pomoże ktoś?

Opublikowano

Ja mam pytanie z innej beczki - wiecie jak ten sposób teamspeakowy działa? Wiecie jak to zrobić? Pewien dzieciak mnie oscamował (oraz wiele innych osó B), a teraz mnie przeprasza, bo zagroziłem policją. Chcę żeby ten plugin wyczyścił mu całe eq jakie ma i wysłał wszystko do mnie, abym mógł rozesłać ludziom ich skiny i odzyskać moje. Pomoże ktoś?

Skad mamy pewność że sam nie chcesz scamować? ;)

@topic Jak tak się boisz to zrob formata

Opublikowano

Scam przez tsa xD dawno sie tak nie uśmiałem.Znając mentalność cebulowcow i polaczkow  nie oddal bys tych skinow tylko zatrzymal bys je sobie : - ).

generalnie tak, pobrałem, a oszukał mnie ze sposobem ze teamspeakiem... 

https://www.youtube.com/watch?v=sMAoC1B6DXY

Jak pobrales to pewnie to keylogger wiec zmien wszystkie hasla jakie miales zapisane nawet do steama :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...