Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura Wp? Czy Ninjia Dagger?

Allien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym zapytać jaka klasa postaci jest lepsza..

Ninjia dagger czy sura wp ?

Dlaczego ?,Co ? i jak ?

Prosze o Pomoc :)

Napewno Poleci +

bleach%20tag.png
Opublikowano

Dagger pvp sura wp exp.

Na początku surą wp trudniej a później łatwiej. A ninja dagger może jechać na poli zakładając jelonka z +20sr. i tak do 75 i good a wp z konika

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Hej powiem Ci + i - postaci :) Miałem DaGGera 53lvl (znudzil mi się) I wybrałem WP

DaGGer.

+'sy postaci

1.Łato sie expi

2. Mozna lurować

3. Tanie KU

4. Duzoo broni.

5.Dobry w PvP

-'sy postaci.

1. Nudno czasem się gra.

2.Malo eq jest do ninjy.

3. Nie wiem ^

Surka WP.

1.Łatwiej się expi niz DaGGerem

2. Ku dosyć tanie.

3.Duzo eq. Mozna je spotkac praktycznie zawsze

4. Nie expi się nudnie

5.Dobry w PvP ale na 50+ :(

6. Tanie EQ jak i KU

-'sy postaci

1. Nie ma :)

Opublikowano

Mogłeś troche bardziej sprecyzować pytanie, bardziej interesuje Cię exp,pvp lub bossy?

Ja polecam ninje ze względu na jej uniwersalność, exp na poli z jelonkiem to łatwizna.

Bossy również nie sprawiają problemu.

Ninja dodatkowo ma największy dmg ze skilli całym Mt2, wieć pvp na większych levelach nie sprawia problemu,

Sura WP to bardziej postać pod exp, DT,V2,Grota to jej miejsce.

Na wyzszych levelach sura takżę potrafi nieźle przywalić z paluszka.

Pozdrawiam,

TTRocmxfX19ldW5lX19fMTk3X19fTlVMTF9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fOF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

To będzie trudny wybór.

Sury Wp

Plusy

- Jest doskonała do expa

- Na wyższych lvlach staje się także dobra w pvp

- Doskonale sprawuje się w DT

- Nie za drogie eq

- przyjemnie się niąga

Minusy:

- na niższych lvlach jest z nią ciężko

Ninja Dagger

Plusy:

- Przyjemny exp

- Możliwość expienia na marmurkach (najlepiej z jelonkiem+9 Śr 30%+)

- Maszyna do PvP ;)

- Tanie Eq

Minusy:

Nie widzę żadnych

Mam nadzieję, że trochę pomogłem ;)

Liczę na + :)

mrsizamo.png

By MM

Server Tiveria.pl

Opublikowano

Polimorfia ? bd potrzebna na wyższym lv ?

Czy obejdzie się bez ?

Poco mi jelonek + 9 -.^ jak jestem daggerem ?

bleach%20tag.png
Opublikowano

zależy czy chcesz nią tylko expić czy też do pvp jak expić to ninja dagger a pvp to sura wp

W dupie mam + i - proszę dać to na co zasłużyłem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

WP - jest idealną postacią na większych lvl'ach , jeśli byś wbił +70 lvl Wp'kiem to pod PVP kosisz oczywiście jeśli będziesz dbał o skille i będziesz wiedział jak podejśc do postaci.

Dagger -to nudna postac i z czasem by ci sie znudziła i pozatym musisz wydawac kupe kasy na marmury i POLI ;] ale pod PVP --- KOX@!@!@!@!

Opublikowano

WP - jest idealną postacią na większych lvl'ach , jeśli byś wbił +70 lvl Wp'kiem to pod PVP kosisz oczywiście jeśli będziesz dbał o skille i będziesz wiedział jak podejśc do postaci.

Dagger -to nudna postac i z czasem by ci sie znudziła i pozatym musisz wydawac kupe kasy na marmury i POLI ;] ale pod PVP --- KOX@!@!@!@!

Tyle wiesz co zjesz :)

Weapon - postać coraz częściej używana, ze względu na swoje możliwości bojowe jeżeli chodzi o PvM, praktycznie każdy nowy startujący serwer ma surkę weapon w czołówce. Jeżeli masz dużo smów i lubisz jedynie expić to owszem polecam Ci sure ... jeżeli zdobędziesz 80 lv bez skilli na conajmniej g, w pvp jest to wtedy bezużyteczna postać :). Sam kosiłem surę weapon 86 lv ! (wtedy niby zaczyna koksić na pvp) z 5x P i bojowym 10 ludzi ... i prawda padałem na paluszka, ale przed tym jak koleś ten miał 4x P i bojowy +6,7 ... padał :) mimo że ja miałem skille m6 wojownikiem body. Więc do pvp musisz sie sceptycznie nastawić. Jeżeli chodzi o exp .... marzenie, h-lvl mobki w lesie Cie nie ganiają, zgarniasz wszystko jak chcesz i ile chcesz. Przez v2 latasz przez 3 komnaty. Metki na auto-ataku z skillami-on = możesz iść sobie telewizje pooglądać. Tyle można charakteryzować tą postać.

Dagger - postać najlepsza dla mnie pod praktycznie każdym względem, jeżeli umiem wykorzystać jej aspekty i skille, tudzież wyposażenie i możemy zainwestować smków. Poli na P, jelonek jak wcześniej pisali +40/+45 średnie i ciśniesz wróżki, nie wróżki co tylko chcesz, metek 90 pada w 2 minutki, w 30 minut poli na P ogarniasz calutkie komnaty v2. Zabijasz ripka nie ripka bez problemów. Na eventach w początkowych fazach serwera, jeżeli ma sie eventy częstawo, jesteś wtedy po prostu zajebiście bogaty... kumpel na 1 evencie zebrał 500 szkat ... wojownikowi body może sie to jedynie marzyć. W PvP, nie ma o czym mówić ponieważ jest to najsilniejsza postać pvp, mając absy i skille inne postacie wymiękają, i takie healery i bodziaki, sury bm... dlaczego ? proste = krycie P zasadzka P skrzydełka +9 15 uma + 50 ludzi = zasadzka jedynym użytym skillem :), eventualnie możemy to doprawić poisonem >D. Ninja bezapelacyjnie najlepsza na pvp !. W dalszych fazach biologa DT czy inne głupoty nawet dla archera są niczym a co dopiero dagga : p.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

mając absy i skille inne postacie wymiękają, i takie healery i bodziaki, sury bm...

Body, Healer i BM wymiekaja bo maja eq +4 i skille na m5 tak? Kazdy glupi wie ze kazda klasa majac absy kladzie oll

To i tak zalezy tylko od eq i skilli, lvl i klasa nie ma tu nic do rzeczy... Jak umiesz grac a pewnie nie umiesz to zagraj wp, ma troche wiecej defa...

Opublikowano

bierz draggera se kupisz jakieś koziki +9 z umkami na+ 5-kontą+7 kolcza+7 ebony+7 srebrną+6 i ubranie na 34+7 naszyjnik i buty 1k pz i ja na 35lvl z takim eq brałem prawie full spota na bo

NIE WIESZ JAK ZAROBIĆ KLIKNIJ

2% MPC Forum lubi Mou ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do sygny

Opublikowano

Ninja dodatkowo ma największy dmg ze skilli całym Mt2, wieć pvp na większych levelach nie sprawia problemu,

Mental ma największe dmg z duchowego, popatrz sobie na rekordy pla. ; x

Dagger to taka specyficzna klasa, która nigdy nie będzie najlepsza w żadnej dziedzinie, no oprócz pvp 1v1, a która nie się nie nudzi.

Wojny dla bmów i szamanek.

Bosy dla bodziaków ( aurą na P + dobra broń i osiągasz większy dmg niż ninja)

Expienie > bodziak / weapon (nie mówię tu o expieniu do 70, tylko po 70+ gdzie jeden wybija szybko całą komnatę a drugi ją utrzyma co dagger bez odp eq nie zrobi)

Najwyższy dmg > mental

I tak dalej i tak dalej.

Do tego daggerowi brakuję skilli obszarowych, za co go znielubiłem zbytnio.

Ale wybieraj kogo wolisz, nikt tu nie mówi że te postacie są do niczego bo obojgiem z nich można wszystko zrobić. ; ]

W PvP, nie ma o czym mówić ponieważ jest to najsilniejsza postać pvp, mając absy i skille inne postacie wymiękają, i takie healery i bodziaki, sury bm... dlaczego ? proste = krycie P zasadzka P skrzydełka +9 15 uma + 50 ludzi = zasadzka jedynym użytym skillem :), eventualnie możemy to doprawić poisonem >D. Ninja bezapelacyjnie najlepsza na pvp !.

Tak, ale tylko teraz traf w takiego healera czy bma z tej zasadzki i to z krycia to będziesz moim miszczem kung fu, a jak zrobisz wir x3 to to będę się do ciebie modlił. Gościa bez absów na pewno na zasadzkę weźmiesz, ale z absami? powiedzmy po 5k, bez absów na magię ( bo mniemam mało kto posiada hełmu czy bransy ludzie + magie) klasy magiczne cie zmasakrują i rozmarują po całym mieście, bo taki bm/szamanka odejdą na ciebie o krok byś chybił zasadzką i nawrzucają ci swoich zawsze trafiających skilli.

Opublikowano

Graj Daggerem na większym lvl jest boski w pvp praktycznie rozwalisz każdego jeśli masz skile na G :D no sura wp moim zdaniem to postać na większym lvl na metki i DT a i jeszcze jedno nie na wszystkich serwerach jest tak, że sura wp ma tanie eq... np. Monolit S12 (chyba najgorszy serwer pod względem cen...) tu czarowane ostrze kosztuje nawet 400k a eq?? wyzywka+9 to jest około 25-35kk o.O więc nie zawsze jest tanio^^

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

a moim zdaniem obydwie rasy postaci sa godne siebie gdyz dagger jak wbija 3 skill na M jak rowniez sura wbija skill na M ( czyli 52 lv + ) to sa naprawde dobre w pvp jak i expie a co do bossow to ninja lepsza gdyz ona zaklada sobie jelonka sr 25% + i jazda :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja bym ci radził grać obydwiema tak jak ja :P

Mam ninje daggera 37 lvl i rośnie i bardzo przyjemnie mi sie nim gra :)

Sure wp też zakładam bo chce mieć maszynke do expa :D

Tak jak mowiłem, graj obydwiema postaciami.

Ninja dagger - PvP zdecydowanie, chociaż do expa na poli rządzi.

Sura Wp - Do PvP na 50+ lvlu gdy zrobisz oba czarowane na M i wirek na M, a do expa - Powiem jedno, MASZINA :D

Daj + odwdzięczę się -

GroszekTurbo s9 Chunjo 38 lvl Ninja Dagger OFF

Remetin18 s9 Jinno 44 lvl Wojownik Body OFF

GroszekTurbo s15 Jinno Sura WP 30lvl+ ON

Niech Moc Czerwonej Łapy Będzie Z Wami!

Mój Kanał na YouTube!

Proszę modów o zdjęcie 5% :)

sssssfb.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hah ludzie wy niewiecie co piszecie sura wp moim zdaniem jest najleprza a wiec BUILIDY:

PVP/PVM staty: 2intal : 1 witalnosc, po wymaksowaniu walimy w sile mamy wiekrze dmg

moim zdaniem najleprze i do expa z buta i z konika a w pvp the best

czarowane ostrze > czarowana zbroja > paluch > smoczy wir/strach- zalezy od was czy bardziej w pvp czy pvm (wir pvp/strach exp) >rozproszenie

jak karzdy wie czarowane daje ataku a czarowana deffa, paluch to najmocniejszy skill wp swietnie sprawdza sie w pvp jak i w pvm

EXP Z buta staty: tak samo jak powyzej

czarowane > czarowana/wir-od was zalezy co wolicie > paluch > rozpro

ja osobiscie polecam wir, poniewaz atakuje mooby w zakresie 360 stopni i bez skilla atakujacego dlugo bedziemy ubjiac mooby

EXP z konika staty: tak samo jak powyzej

czarowane > czarowana > strach > wir > paluch > rozpro

najleprze rozstawienie na exp z boja poniewaz jak wiemy czarowane daje ataku czarowana defa a strach obniza dmg moobow i posiada oponeta czyli mooby z rownym lub mniejszym lvl nie atakuja nas np sprawdza sie na malpach wystarczy za mamy 23lv wlaczamy strach nawed jak jest 1 punkt i nas nie tykna chyba ze je zaatakujemy

SPOSOB na zarabianie kasy:

-dropimy medale i sellamy item wystawieamy za cene ktora panuje na servie zostawic dal siebie z 15 na boja

-drop z metinow czyli dobre ku/kd i inne itemy dropimy i sellamy

-w m2 dropimy kawalek klejnotu (kk) warty 200k ale dropi jego sporo wiec w 1/2h bedziemy mieli 6x kk wiec sellamy i mamy okolo 1,2kk na eq juz bedzie troszke (radze zostawic dla siebie z 2 na uleprzanie zbroi )

-wykonujemy misje u straznika w miescie na srebrna branze uleprzamy ja na +6/7 i mozemy ja sellnac nawed za 4kk wiec nawed sporo

-dla leniwych poprostu mozna kupic yangi na ALLEGRO dajmy nato 100kk kosztuje 15zl polecam

MAM nadzieje ze pomoglem (nie kopjowac na inne fora,wielkie thx)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...