Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kilka porad dla newbie

MarkMejdMajDej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ciągnie mnie od jakiegoś czasu zagrać w world of tank, wcześniej już chwilkę grałem lecz na poziomie 2/3 tier. Pamiętam że były jakieś ciekawe modyfikacje ułatwiające grę.

No i właśnie po to kieruję pytanie, czy możecie mi polecić jakieś ciekawe legalne (oraz nie) modyfikacje ?

Przydało by się kilka tipów oraz porad na co zwracać uwagę, jaką linię wybrać najpierw (chciałbym rozwinąć minimum jeden czołg lekki, średni ciężki oraz artylerie (nie koniecznie tego samego kraju)) 

Pozdrawiam

­

af138b19bf4219ac26610629041f93e5.gif

Opublikowano

Siemka, ciągnie mnie od jakiegoś czasu zagrać w world of tank, wcześniej już chwilkę grałem lecz na poziomie 2/3 tier. Pamiętam że były jakieś ciekawe modyfikacje ułatwiające grę.

No i właśnie po to kieruję pytanie, czy możecie mi polecić jakieś ciekawe legalne (oraz nie) modyfikacje ?

Przydało by się kilka tipów oraz porad na co zwracać uwagę, jaką linię wybrać najpierw (chciałbym rozwinąć minimum jeden czołg lekki, średni ciężki oraz artylerie (nie koniecznie tego samego kraju))

Pozdrawiam

­

Cześć, ściągnij sobie ModPack by DJVirus, wszystko co trzeba jest. Pójdź linią do IS-7, dobrze się nią gra.

graphic.png

Opublikowano

Ja bym ci polecił na początek granie bez modów bo jak masz dużo modów i zaczynasz grać to strasznie dekoncentruje (bo tu coś miga, tam coś pika), zainstaluj sobie mody takie które potrzebujesz np. lepszy celownik jeżeli ci ten nie odpowiada, ostatnia pozycja wroga na minimapie czy hit log... Na co warto zwracać uwagę, po pierwsze to gdy zaczynasz grać nie jeździj sam, trzymaj się w grupie czołgów (po jakimś czasie jak poznasz dobrze mapy i ruchy wroga na niej to sam będziesz mógł decydować czy lepiej pojechać za grupą czy sam), ZAWSZE staraj się bronić własną bazę gdy jest ona capowana, patrz na mini mape gdzie wróg podąża i unikaj pułapek (w tym celu zainstaluj mod na ost. poz. wroga). Nie wyjeżdżaj na otwarte przestrzenie bo w 90% skończy się to zgonem. Jeżeli nie możesz przebić czołgu a nie znasz weak spotów to ładuj gold'a (w końcu po to on jest, miej gdzieś komentarze ''gold noob'' bo ten kto tak pisze w 99% sam używa golda).  Hmm co by tu jeszcze, zwracaj uwagę na to że jeżeli jesteś na samym dole tabeli to warto trzymać się za czołgami które są na topie bo zazwyczaj jesteś ''useless'' tankiem...

Na początek zacznij sobie linie IS-7 (HT) , z lekkich to możesz iść na czuja bo rzadko początkujący gracz umie grać czołgiem lekkim, co do medów to zdecydowanie Ob-140 , a artyleria to polecałbym ci Conqueror GC.

Myślę że pomogłem

signature.png

Opublikowano

Cześć, ściągnij sobie ModPack by DJVirus, wszystko co trzeba jest. Pójdź linią do IS-7, dobrze się nią gra.

Właściwie to nie chcę właśnie takich gotowych modpacków, ponieważ jak to ładnie ujął MksKuB chcę wiedzieć co mi pika i dlaczego. Dlatego wolę skompletować sam jakąś przyjazna (dla mojego sprzętu który jest naprawde słaby) paczkę i zastanawiam się co przydało by się obowiązkowo.

Ja bym ci polecił na początek granie bez modów bo jak masz dużo modów i zaczynasz grać to strasznie dekoncentruje (bo tu coś miga, tam coś pika), zainstaluj sobie mody takie które potrzebujesz np. lepszy celownik jeżeli ci ten nie odpowiada, ostatnia pozycja wroga na minimapie czy hit log... Na co warto zwracać uwagę, po pierwsze to gdy zaczynasz grać nie jeździj sam, trzymaj się w grupie czołgów (po jakimś czasie jak poznasz dobrze mapy i ruchy wroga na niej to sam będziesz mógł decydować czy lepiej pojechać za grupą czy sam), ZAWSZE staraj się bronić własną bazę gdy jest ona capowana, patrz na mini mape gdzie wróg podąża i unikaj pułapek (w tym celu zainstaluj mod na ost. poz. wroga). Nie wyjeżdżaj na otwarte przestrzenie bo w 90% skończy się to zgonem. Jeżeli nie możesz przebić czołgu a nie znasz weak spotów to ładuj gold'a (w końcu po to on jest, miej gdzieś komentarze ''gold noob'' bo ten kto tak pisze w 99% sam używa golda).  Hmm co by tu jeszcze, zwracaj uwagę na to że jeżeli jesteś na samym dole tabeli to warto trzymać się za czołgami które są na topie bo zazwyczaj jesteś ''useless'' tankiem...

Na początek zacznij sobie linie IS-7 (HT) , z lekkich to możesz iść na czuja bo rzadko początkujący gracz umie grać czołgiem lekkim, co do medów to zdecydowanie Ob-140 , a artyleria to polecałbym ci Conqueror GC.

Myślę że pomogłem

zagrałem mecz, strasznie się wkurzyłem na 5 oddanych strzałów chyba tylko 1 wszedł (zniszczył gąsienice) wiesz może gdzie mógłbym się nauczyć gdzie jakiś czołg ma słaby pancerz ? (albo czy może jest taki mod) bardzo by mi się przydał na start

­

af138b19bf4219ac26610629041f93e5.gif

Opublikowano

Te hitzones ssają pałe, lepiej oglądnij szkołe czołgisty Hallacka na youtube i będziesz znał w miare mechanike gry, dodatkowo poczytaj na forum coś o pociskach i pancerzu wtedy zadne hitzones nie będą ci potrzebne bo zwyczajnie będziesz wiedział gdzie strzelać.

Ta szkoła jest nudna - fakt, ale imo. bez znajomości mechaniki gry zawsze będziesz jeżdżącym HP.

Opublikowano

Najlepiej zacznij od czołgów ciężkich naljepiej amerykańce/ruski , one są najtwardsze i wybaczają wiele błędów począkujących graczy . A co do mechaniki i gameplayu to radze pooglądać youtube tak jak koledzy pisali przedemną. Polecam Faja77 , NewMultiShow i Hallack05. Najlepiej zobacz sobie hallacka bo on kręcił specjalną serie dla nowych i słabych graczy pt. Szkoła Czołgisty , Faja i MultiShow bardziej się zajmują powtórkami , ale też wspominają w danej powtórce jak danym pokazanym w niej czołgiem grać , opisują jego zalety , a także wady. Ja jak zaczynałem przygode z wotem to z kolegami robiliśmy treningówki i na każdej mapce ogarnialiśmy kilka fajnych miejscówek , oczywiście nie zawsze dało się tam dojechać przed przeciwnikiem ale polecam też zapoznać się z mapami , to bardzo pomaga w rozgrywce uwierz mi :)

Powodzenia w bitwach i pozdro :D

Opublikowano

Najlepiej zacznij od czołgów ciężkich naljepiej amerykańce/ruski , one są najtwardsze i wybaczają wiele błędów począkujących graczy . A co do mechaniki i gameplayu to radze pooglądać youtube tak jak koledzy pisali przedemną. Polecam Faja77 , NewMultiShow i Hallack05. Najlepiej zobacz sobie hallacka bo on kręcił specjalną serie dla nowych i słabych graczy pt. Szkoła Czołgisty , Faja i MultiShow bardziej się zajmują powtórkami , ale też wspominają w danej powtórce jak danym pokazanym w niej czołgiem grać , opisują jego zalety , a także wady. Ja jak zaczynałem przygode z wotem to z kolegami robiliśmy treningówki i na każdej mapce ogarnialiśmy kilka fajnych miejscówek , oczywiście nie zawsze dało się tam dojechać przed przeciwnikiem ale polecam też zapoznać się z mapami , to bardzo pomaga w rozgrywce uwierz mi :)

Powodzenia w bitwach i pozdro :D

Jeśli chodzi o nauke to raczej faji bym nie oglądał bo to bardziej humorystyczny kanał, wiadomo - faja co odcinek to fail jakiś więc średnio dla początkującego bo sie pogubi

Opublikowano

A co powiecie o czołgach niemieckich i francuskich, podobno francuskie lekkie od 7 tiera są świetne, chociaż wcześniej trzeba się trochę przemęczyć

Hunt or be hunted.

Opublikowano

A co powiecie o czołgach niemieckich i francuskich, podobno francuskie lekkie od 7 tiera są świetne, chociaż wcześniej trzeba się trochę przemęczyć

Niemieckie medy to mistrzostwo świata,  heaviki też sa fajne.

Co do francuzów  to bardzo trudne w grze bo totalne papiery, ale jeśli ogarniesz playstyle to masz dużo większe możliwosci(Magazynek w lini do bct i wspaniałe działka z mobilnoscia do 30B)

Opublikowano

Napiszę na jakich czołgach warto się na chwilę zatrzymać, aby opanować troszkę zasady gry. Tier1 T1 (początkowy fun), Tier2 Cruiser III (duży potencjał dmg na serię), Tier3 Stuart (wprowadzenie do gry czołgami lekkimi) , Tier4 Matylda (wprowadzenie do gry czołgami ciężkimi), Tier5 tu już się zaczyna bardzo duża różnorodność i w tym momencie powinieneś próbować wszystkiego, a następnie wybrać to, co Ci się podoba.

Co do modów, to proponuję ci paczkę aslaina. Możesz tam wybrać, które mody chcesz zainstalować, a które nie. Będziesz miał wszystko w jednym miejscu oraz wybór.

Najważniejsze, to nie denerwuj się grając :)

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...