Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmaksymalizowanie swoich umiejętności w swoich grze - pomocy

Hoodini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, potrzebuję pomocy.

Mam aim jak silver 1. Czasy reakcji uważam, że mam dosyć dobre, ale nie mogę się oduczyć strzelania w ciało, nie mogę się nauczyć strzelać w głowę. Na dodatek jak strzelam to nagle z jakiegoś powodu przesuwam myszkę w bok. Nie wiem jak pestkować (jakie odstępy czasu miedzy 1 strzałem a 2), nie wiem kiedy spray'ować a kiedy strzelać po 1 naboju. Na dodatek uważam, że mam movement jak bot.

Nie mogę się też oduczyć ruszania samym nadgarstkiem zamiast całą ręką. Wisienka na torcie - nie mogę dobrać pod siebie DPI w myszce i w grze (Myszka A4Tech X-748K, planuję zmienić, ale nie mam pieniędzy).

Ma ktoś jakieś sprawdzone porady/sztuczki/cokolwiek by to ogarnąć? Może być nawet placebo - wydaje mi się, że działa, dlatego robię postęp

Opublikowano

Graj duzo DM'ow nie tych od valve tylko takich gdzie jest kazdy na kazdego

Ja na myszce steelseries kinzu v3 mam dpi 1000 a w grze 1.5 i gra sie idealnie

Co movementu to nie wiem jak ci pomoc

Opublikowano

Witajcie, potrzebuję pomocy.

Mam aim jak silver 1. Czasy reakcji uważam, że mam dosyć dobre, ale nie mogę się oduczyć strzelania w ciało, nie mogę się nauczyć strzelać w głowę. Na dodatek jak strzelam to nagle z jakiegoś powodu przesuwam myszkę w bok. Nie wiem jak pestkować (jakie odstępy czasu miedzy 1 strzałem a 2), nie wiem kiedy spray'ować a kiedy strzelać po 1 naboju. Na dodatek uważam, że mam movement jak bot.

Nie mogę się też oduczyć ruszania samym nadgarstkiem zamiast całą ręką. Wisienka na torcie - nie mogę dobrać pod siebie DPI w myszce i w grze (Myszka A4Tech X-748K, planuję zmienić, ale nie mam pieniędzy).

Ma ktoś jakieś sprawdzone porady/sztuczki/cokolwiek by to ogarnąć? Może być nawet placebo - wydaje mi się, że działa, dlatego robię postęp

Pij monster energy drink każdego dni przed rozpoczęciem gry, dzięki niemu twoje problemy miną. Zauważ, że monstera pije spora część profesjonalnych graczy, czyli że coś musi być na rzeczy.

Sam chciałeś placebo

Opublikowano

DPI - na sam początek ustaw 450 i już go nie ruszaj, wyłącz akceleracje sprzętową a sensitivy w grze zmniejszaj co jakiś czas aż dojdziesz gdzieś do ~1-3. Strzelanie w głowe to inna sprawa bo tego nie da się nauczyć od tak - po prostu przed każdym meczem graj z 20 min. deathmatcha a te ruchy ręką to da się wyćwiczyć na mapie "recoil master" na youtube masz mnóstwo poradników o niej - ogarnij sobie ją i swoje dzienne treningi rób, że pare minut na tej mapie i 20 na deathmatchu a co do silvera - to tam wystarczy dobrze wychodzić.

Opublikowano

Pij monster energy drink każdego dni przed rozpoczęciem gry, dzięki niemu twoje problemy miną. Zauważ, że monstera pije spora część profesjonalnych graczy, czyli że coś musi być na rzeczy.

Sam chciałeś placebo

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha piją bo muszą #$$$

Opublikowano

Pierwsze co musisz zrobić to KUPIĆ SKINY !

Zauważyłeś że wszyscy pro gracze mają drogie skiny ? Ty też musisz mieć wtedy dostajesz +50pkt do skilla i refleksu 

a07a9c1d7603fee5.jpg

Opublikowano

Ja dam Ci taką radę - jeżeli jesteś początkującym graczem, to pograj duuuużo deadmatchy, aby wyćwiczyć czas reakcji, celność i żebyś był w stanie coś zrobić podczas takiej ''zadymy''. :P Wiele sztuczek i przydatnych rzeczy nauczysz się oglądając profesjonalnych graczy na youtube. Graj ze znajomymi z wyższymi rangami od Twoich - być może czegoś się od nich nauczysz i Cię częściowo naprowadzą. Najszybciej nauczysz się grając i nikt tego nie zrobi za Ciebie. ;x

Opublikowano

Ja zanim zacząłem grać matchmakingi miałem już 300h w CSie u masę DM ffa za sobą. DPI i sensitivity trzeba ustawić pod siebie. Najlepiej ustawić około 2 sensitivity i 400 DPI. Pograć ok. 100h i wtedy zmieniać na wyższe bądź niższe.

Oglądanie pro playerów też pomaga. No i trzeba grać najlepiej przeciwko lepszym od siebie. Smurfując czy grając na boty tylko skilla się traci, a grając przeciwko lepsm graczom po jakimś czasie w końcu można się nauczyć wychylać itd.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dobrze dopasowana myszka, dpi, sens i podkładka to podstawa.

Potem 1000 godzin na aim mapie/dm i coś tam potrafisz strzelać.

Ale pamiętaj, że w normalnej grze 5na5 liczy się też używanie mózgu, czyli myślenie w grze, radzenie sobie w różnych sytuacjach itd..

A to żeby wytrenować to trzeba grać dużo ;-)

Opublikowano

Nie zmieniaj ustawien, graj duzo i trenuj. Zwykly przepis na sukces

Nie dawno miałeś inne zdanie na temat celownika, czułości i nie chciałeś trenować bo zmieniałeś ciągle zamiast trenować i się powoli przyzwyczajać.

@ top

dmy neogear, pro tipsy na yt, oglądanie streamów gdy grają najlepsze teamy.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Boże... Ziom w tej grze trzeba spędzić lata, żeby coś osiągnąć. Nie zobaczysz rezultatów z dnia na dzień. Ja spędziłem ok. 1000h na mapach typu dm, aim i nadal wielu rzeczy nie potrafię, często mam problemy z opanowaniem odrzutu czy precyzyjnym nacelowaniu w przeciwnika. Jeżeli chcesz zniwelować ten efekt tego przesunięcia celownika w stresowych sytuacjach to musisz zakupić sobie sporej wielkości podkładkę (taką na połowę biurka) i ustawić w miarę jak najniższy sens. Najpopularniejsze dpi wśród pro graczy to 400, a sens w przedziale 0.5-4. Jeżeli chodzi o samo strzelanie i pestkowanie odsyłam cię do poradnika AdreNa (https://www.youtube.com/watch?v=dWszuhOmPE4). Jeżeli jesteś słaby z angielskiego to tak mniej więcej chodzi o to, aby na początku nauczyć się sprayować 10 kul, bo jak wiadomo, pierwsze 10 kul leci prosto do góry, więc trzeba analogicznie pociągnąć celownik na odpowiednią wysokość prosto w dół. Jeżeli chodzi o pestkowanie to jest to banalnie proste. Oddaj kolejny strzał jak celownik powróci na swoje miejsce, dotyczy się to dosłownie każdej broni (pistolety, karabiny, smg). Movement tak naprawdę do niczego Ci nie jest potrzebny, jeżeli chociaż w minimalnym stopniu potrafisz używać mózgu. Jak widzę takie tematy to mnie krew zalewa...

Opublikowano

Majac tyle problemów chce ci się wogole grać? Masz z tego radość? Jeśli nie to może poprostu zmien grę?

Oczywiście, że chce mi się grać. Czemu miałoby mi się nie chcieć grać? Gram dla zabawy, ze znajomymi, ale skoro już gram to chcę być jak najlepszym. A co mogę osiągnąć bez pytań? To jest normalne. 

Opublikowano

Oczywiście, że chce mi się grać. Czemu miałoby mi się nie chcieć grać? Gram dla zabawy, ze znajomymi, ale skoro już gram to chcę być jak najlepszym. A co mogę osiągnąć bez pytań? To jest normalne.

No to graj, cwicz. Skill przyjdzie z czasem. Nie ma co się bawić w jakieś mapki itp. Zapierdalaj po kilka H dziennie na dm FFA i tyle.
Opublikowano

Sam chciałeś placebo

xDDDDDDD  oni to pija bo sa zmęczeni 

Pobierz mapę Aim_Bots i tam nauczysz się strzelania w głowe

Gowno sie tam nauczy :- )

Pierwsze co musisz zrobić to KUPIĆ SKINY !

Zauważyłeś że wszyscy pro gracze mają drogie skiny ? Ty też musisz mieć wtedy dostajesz +50pkt do skilla i refleksu 

Ahh to społeczeństwo   w tym csie z roku na rok upada :/ jak mam byc szczery to skiny sa tylko dla takich gimbow co nie potrafia strzelac :) a jak napiszesz ze graja jak gowno odpowiedza ci buy skin.

Dobrze dopasowana myszka, dpi, sens i podkładka to podstawa.
Potem 1000 godzin na aim mapie/dm i coś tam potrafisz strzelać.

Ale pamiętaj, że w normalnej grze 5na5 liczy się też używanie mózgu, czyli myślenie w grze, radzenie sobie w różnych sytuacjach itd..
A to żeby wytrenować to trzeba grać dużo ;-)

Od kiedy podkładka daje skilla o,O?

Nie zmieniaj ustawien, graj duzo i trenuj. Zwykly przepis na sukces

Pewnie pisze to koles ktory musial trenować 6 miesiecy zeby wyjsc z silvera heh

Boże... Ziom w tej grze trzeba spędzić lata, żeby coś osiągnąć. Nie zobaczysz rezultatów z dnia na dzień. Ja spędziłem ok. 1000h na mapach typu dm, aim i nadal wielu rzeczy nie potrafię, często mam problemy z opanowaniem odrzutu czy precyzyjnym nacelowaniu w przeciwnika. Jeżeli chcesz zniwelować ten efekt tego przesunięcia celownika w stresowych sytuacjach to musisz zakupić sobie sporej wielkości podkładkę (taką na połowę biurka) i ustawić w miarę jak najniższy sens. Najpopularniejsze dpi wśród pro graczy to 400, a sens w przedziale 0.5-4. Jeżeli chodzi o samo strzelanie i pestkowanie odsyłam cię do poradnika AdreNa (https://www.youtube.com/watch?v=dWszuhOmPE4). Jeżeli jesteś słaby z angielskiego to tak mniej więcej chodzi o to, aby na początku nauczyć się sprayować 10 kul, bo jak wiadomo, pierwsze 10 kul leci prosto do góry, więc trzeba analogicznie pociągnąć celownik na odpowiednią wysokość prosto w dół. Jeżeli chodzi o pestkowanie to jest to banalnie proste. Oddaj kolejny strzał jak celownik powróci na swoje miejsce, dotyczy się to dosłownie każdej broni (pistolety, karabiny, smg). Movement tak naprawdę do niczego Ci nie jest potrzebny, jeżeli chociaż w minimalnym stopniu potrafisz używać mózgu. Jak widzę takie tematy to mnie krew zalewa...

Swieta prawda to co napisaleś :) csa nie mozna ogarnac po roku 

Majac tyle problemów chce ci się wogole grać? Masz z tego radość? Jeśli nie to może poprostu zmien grę?

Jak 7 lat temu zaczynalem przygode w csa tez tak mialem :- ) kiedys musi byc ten pierwszy raz ;) zapewne jak ty pierwszy raz grales w csa to pro player na 32 slotowych serverach w 1.6 robiles te 99/0 staty a no tak pewnie w 1.6 nie grales :/.

Teraz cos odemnie hue hue.Nie graj map typu aim traning czy inny s**t tam sie niczego nie nauczysz.Klucz do wygrania jest taki ze musisz uzywać mozgu polecam ci grac miraga nie graj map jedno stronnych.Pobierz mape do zrobienia celownik zrob celownik pod siebie a nie od izaka czy od isamu :D ustawienia myszki sens itp zrob pod siebie ja np gram 800 dpi w myszce 6 sens w csie i sprawdza sie bardzo dobrze.Jak ktos cie bedzie wyzywal bo zjebales jakaś akcje to nie mutuj  go nie jest lol ze /mute all czy inny syf w csie sie liczy zgranie.Jak grasz mirage koles defujesz bsa to wychyl wtedy jak bedzie plantowal naucz sie grac jednego bsa do perfekcji nie zmienial pozycji tylko graj jedna caly czas.

Opublikowano

polecam ci grac miraga nie graj map jedno stronnych.

hmm...na jakim poziomie? bo dla mnie mirage jest mapą jednostronną. Po stronie tt można ugrać. Nie powiem, że nie, ale na wyższym poziomie, to naprawdę jest trudne, a zwłaszcza kiedy gra się samemu z randomami. Ja polecam jedynie mirage ze względu na to, że można ciekawe taktyki ze smoke'ami robić.

ja np gram 800 dpi w myszce 6 sens w csie i sprawdza sie bardzo dobrze.

dla mnie to masakra. Przy takim sensie przesuniesz delikatnie myszkę i masz już pełny obrót, ale co kto woli.

ogólnie do Autora tematu, jeżeli jesteś początkującym graczem, to musisz poznać technikę sidestep i co najważniejsze crosshair placement. Filmów na yt na ten temat jest mnóstwo. Wystarczy wyszukać. To tak jeśli chodzi o movement. Oczywiście wiadome jest to, że same oglądanie nic nie da, bo trzeba cały czas na bieżąco ćwiczyć i grać. Samo strzelanie to wiadomo DM, HS only itd itd. Mimo wszystko jeżeli jesteś początkującym graczem, to lepiej przed takim DM wejść sobie chwilę pograć na mapce typu aim_botz lub bot aim v5. Na tej 2 mapce polecam włączyć sobie ściankę, ustawić 8 botów z kevlarami, bez broni i zacząć pestkować głowy z ak i stopniowo się oddalać.

Opublikowano

Movement przychodzi z grą (a dokładniej z ilością przegranych godzin w grze)

Najlepiej jest grać z ciut lepszymi od siebie (jeżeli takich masz), którzy pokażą ci co i jak

Opublikowano

hmm...na jakim poziomie? bo dla mnie mirage jest mapą jednostronną. Po stronie tt można ugrać. Nie powiem, że nie, ale na wyższym poziomie, to naprawdę jest trudne, a zwłaszcza kiedy gra się samemu z randomami. Ja polecam jedynie mirage ze względu na to, że można ciekawe taktyki ze smoke'ami robić.

Do lema gralem tylko mirage.Jesli sie nie znasz  smokow to jest jednostronna bo na bsa nie wbijesz bez nich dodam ze gralem cala zgrana 5.Od szeryfa sie juz nie da grac z randomami dlatego ze tam sa ludzie co mysla ze sa lepsi od globala = ) zazwyczaj to angole dra morde jak masz clutcha 2v1 a jak ugrasz to dra ta morde przez 2 minut GOOD JOOOOOB -,- zmutowac nie  zmutujesz bo infa nie dostaniesz.A jak kazdy wie ze angole to spier-dolone spoleczenstwo to gdy powiesz mu po tym malpim jezyku  zamknij morde to cie zmutuje :) i bedzie trolowal :/

Opublikowano

Do lema gralem tylko mirage.Jesli sie nie znasz smokow to jest jednostronna bo na bsa nie wbijesz bez nich dodam ze gralem cala zgrana 5.Od szeryfa sie juz nie da grac z randomami dlatego ze tam sa ludzie co mysla ze sa lepsi od globala = ) zazwyczaj to angole dra morde jak masz clutcha 2v1 a jak ugrasz to dra ta morde przez 2 minut GOOD JOOOOOB -,- zmutowac nie zmutujesz bo infa nie dostaniesz.A jak kazdy wie ze angole to spier-dolone spoleczenstwo to gdy powiesz mu po tym malpim jezyku zamknij morde to cie zmutuje :) i bedzie trolowal :/

1. Nie każda osoba mówiąca po angielsku to angol, a nawet jest to mniejszość.

2. Małpi język... Faktycznie lepiej, żeby cały świat nauczył się polskiego specjalnie dla Ciebie, bo nie znasz angielskiego.

Akurat Anglicy są jednymi z lepiej wychowanych i nie przeszkadzających w rozgrywce. Najgorzej jak w meczu trafisz na polaka.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

1. Nie każda osoba mówiąca po angielsku to angol, a nawet jest to mniejszość.

2. Małpi język... Faktycznie lepiej, żeby cały świat nauczył się polskiego specjalnie dla Ciebie, bo nie znasz angielskiego.

Akurat Anglicy są jednymi z lepiej wychowanych i nie przeszkadzających w rozgrywce. Najgorzej jak w meczu trafisz na polaka.

Dla mnie osoba mowiaca po angielsku to angol  i tyle.Gdzie napisalem ze nie znam angielskiego?.HAHA ze co ? anglicy najbardziej wychowani? odpal streama HelenaLive ma 20k ludzi zazwyczaj , siedz na streamie z 2 godziny to zobaczysz jak bardzo angole sa wychowani.Najgorzej jak trafisz na polaka tak? bo co? bo co 2 slowo wymawia kur*a? czy co :)? rozumiem ze slabo grales na danej randze trafiles na polaka ktory gra na poziomie tej rangi i cie wyzywal bo grałes jak silver 1 :>?.

EDIT.Za pare lat bedzie "zmien ta robote bo tam polak pracuje" 

Opublikowano

Dla mnie osoba mowiaca po angielsku to angol i tyle.Gdzie napisalem ze nie znam angielskiego?.HAHA ze co ? anglicy najbardziej wychowani? odpal streama HelenaLive ma 20k ludzi zazwyczaj , siedz na streamie z 2 godziny to zobaczysz jak bardzo angole sa wychowani.Najgorzej jak trafisz na polaka tak? bo co? bo co 2 slowo wymawia kur*a? czy co :)? rozumiem ze slabo grales na danej randze trafiles na polaka ktory gra na poziomie tej rangi i cie wyzywal bo grałes jak silver 1 :>?

1. Nie gram od dawna z randomami. Ale jak widzę w przeciwnym teamie Polaków to już wiem, że jeśli nie cheaterzy to ez win.

2. Czyli w jakim języku trzeba mówić w CSie? Skoro każdy używający angielskiego to angol który jest toxic fchuj? Sam używam języka angielskiego jeśli rozmawiam z kimś w grze komputerowej, bo jest to urzędowy język tych gier. Czyli co? Jestem angolem? Cały świat ma mówić po polsku? Oj dzieci, dzieci...

3. Nie twierdzę, że Anglicy najbardziej wychowani, ale z pewnością jest więcej tych lepiej wychowanych niż w Polsce.

Dajesz mi za przykład jakiś stream którego nigdy nie widziałem w topce twitcha. Za to widziałem w topce twitcha wczoraj isamuxlive... Wiec nie porównuj poziomów. Na zachodzie gry są bardziej skierowane do dorosłych odbiorców, a u nas jest model, ze to dzieci grają, a dorośli omijają gry. To jest smutne. A później te dzieci rozwalają grę, a polska dresiarnia twitcha i youtuba ich nakręca.

I ja naprawdę nie mam nic do Polaków w grach. Jednak stwierdzam fakt, że jest więcej dzieci niż poważnych dorosłych ludzi.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ja dam Ci taką radę - jeżeli jesteś początkującym graczem, to pograj duuuużo deadmatchy, aby wyćwiczyć czas reakcji, celność i żebyś był w stanie coś zrobić podczas takiej ''zadymy''. :P Wiele sztuczek i przydatnych rzeczy nauczysz się oglądając profesjonalnych graczy na youtube. Graj ze znajomymi z wyższymi rangami od Twoich - być może czegoś się od nich nauczysz i Cię częściowo naprowadzą. Najszybciej nauczysz się grając i nikt tego nie zrobi za Ciebie. ;x

TY JUŻ LEPIEJ WYPIERDALAJ I WYJDŹ Z KAŁACHA, A POTEM JAKIEŚ RADY :v - zaraz dostanę karę pieniężną za obrazę jakieś modka.

Lepszy movement - surf i bhop.

­

Opublikowano

Ja nie wiem, nie wiem co sie tu odp***
Ja mam 500 godzin i nie grałem żadnych DM, ŻADNYCH. (nie mówie że te DM to coś złego) I moim zdaniem żadna podkładka czy tym bardziej klawiatura nie pomoze nikomu stać się najlepszym. Oczywiście, grając na chropowatym biurku napewno nie bedziemy strzelać magicznych HeadShotów. A  żeby nauczyć się strzelać trzeba po prostu myślec i trzymać się zasad: 1. na blisko full auto aż do zabicia, 2. na średni dystans serie po 3-5 strzałów, 3. na daleki dystnas - pestkować. Tyle ode mnie do Polaków cebulaków, którzy myślą że drogi sprzęt = mistrz kunter strejka. (wiadomo że na drukarce dużo nie ugramy ale myslę że pare osób zrozumiało o co mi chodzi...)

Do autora tematu:
1. Aim jak silver? Musisz wmówić swojemu baniakowi żeby twoją dłonią celować na inne baniaki i bedzie wszystko OK. (wszystko w myśleniu) - przychodzi z treningiem
2. Przesuwasz muszkę w bok? Stres, boisz się że przeciwnik zabije cię, zanim ty oddasz strzał, WYLUZUJ! Odpręż się,.) - musisz myśleć o czymś fajnym, a nie że ktos próbuje cie zabic...
3. Pestkowanie? Strzał czekasz 0.70 sekundy i znowu strzał. (myślenie) - przychodzi z czasem treningu
4. Movement jak bot? Musisz myśleć, i używać 4 przycisków do poruszania się, nie tylko W + myszka...
5. Jak nie możesz dobrać DPI pod siebie, to ustaw sobie na jakiś customowy i zobacz jak ci idzie, i wg tego zwiększaj/zmniejszaj

JAK CHCECIE DOBRZE GRAĆ TO NIE MUSISCIE MIEĆ SPRZĘTU JAK PRO GAMERZY ANI DROGICH SKINÓW, MUSICIE TYLKO KUR** MYŚLEĆ I TRENOWAĆ.

Lat: 16
Nick: Imzymiere

Zbuduje spawn na twój serwer or something xDpisz pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...