Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 580 3GB - zasilacz 410W, czy starczy?

MIKEKING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie czy zasilacz 410 w wytrzyma obciążenie tej karty  GTX 580 3GB ?

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

nie

Czyli jaki muszę dokupić zasilacz i o jakieh mocy aby uciągnoł ten sprzęt ??

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

Nowy czy używany? I jaki budżet?

Za 120-130zł używany Chieftec 550W da radę ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

taki be quiet 550W da rade ale to troche kosztuje i zapoznaj sie z czarna lista zasilaczy i nie kupuj takich tanich np za 50zł akyga 550W jakosc slaba duzy % szans na zapalenie sie i popalenie podzespolow

Opublikowano

Tutaj link: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html- czarna lista zasilaczy

@GienekZDubki jakie zapalenie się? Najczęściej te tanie zasilacze po prostu mają niską wydajność (i z 500W jest tylko połowa), nie mają aktywnego PFC, oraz różnego typu zabezpieczeń. No i przede wszystkim napięcia nie są stałe (napięcie się wacha i prowadzi to do tego, że komputer się czasem zacina bez powodu, wyłącza, a w gorszych przypadkach coś spali.

Sam miałem taki zasilacz lata temu i przez skoki napięcia SSD mi padł i musiałem oddać na gwarancję (na szczęście uznali, że to wina dysku), a przed tym miałem problemy z zacinającym się komputerem (nagle stawał nawet na pulpicie i nic nie działało).

@GienekZDubki tylko, że nie tylko zasilacz na zabazpieczenia, przy jakimś zwarciu. Więc nie tak łatwo spalić procesor ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...